| | SLO | ENG | Cookies and privacy

Bigger font | Smaller font

Search the digital library catalog Help

Query: search in
search in
search in
search in
* old and bologna study programme

Options:
  Reset


1 - 7 / 7
First pagePrevious page1Next pageLast page
1.
Zmogljivost dozirnega sistema na bioplinarni
Štefan Bojnec, 2016, undergraduate thesis

Abstract: Bioplinarna Lendava proizvaja električno in toplotno energijo iz biomase, pri tem pa kot stranski produkt nastaja uporabno gnojilo za kmetijske površine. Transportne naprave so v celotnem procesu nenadomestljive in se pojavljajo v različnih napravah. Prisotne so od začetka do konca procesa v različnih nalogah: nalaganje, prevoz, pomični drogovi, transportni trakovi, polžasti transporterji, transport plina, transport tekočin in transport energije. V diplomskem delu smo se osredotočili na izračun zmogljivosti dozirnih sistemov na samem objektu. Uporabili smo pridobljeno znanje s predavanj in izkušnje, iz svojega dosedanjega dela. Z izračuni smo dokazali predimenzioniranost nekaterih naprav, kakor tudi to, kje mora podjetje investirati v odpravo ozkega grla, ki se pojavi pri povečanem doziranju za 45 %. Opisali smo vzdrževanje sistema in ekonomsko oceno pri odpravi ozkega grla.
Keywords: Bioplinarna, transportne naprave, pomični drogovi, transportni trakovi, polžasti transporterji, zmogljivost
Published: 13.09.2016; Views: 483; Downloads: 60
.pdf Full text (2,63 MB)

2.
Proizvodnja žičnih transportnih trakov
Nejc Rošer, 2013, undergraduate thesis

Abstract: Diplomsko delo Proizvodnja žičnih transportnih trakov prikazuje proces izdelave žičnih transportnih trakov, izdelavo nekoč in danes, izbiro materialov ter namen uporabe. Osrednji del diplomskega dela prikazuje idejno zasnovo združitve dveh strojev. Stiskalnica bi se namestila na obstoječ avtomatiziran stroj, s tem bi se proces krivljenja v celoti avtomatiziral. V zaključnem delu diplomskega dela so predstavljeni podatki o stroških posega ter časovni pridobitvi.
Keywords: proizvodnja, transportni trakovi, preoblikovanje žice
Published: 12.11.2013; Views: 1152; Downloads: 171
.pdf Full text (4,42 MB)

3.
KONSTRUKCIJA LINIJE ZA PAKIRANJE DIMLJENIH RIB
Marko Žvikart, 2009, undergraduate thesis

Abstract: Diplomsko delo z naslovom Konstrukcija linje za pakiranje dimljenih rib, zajema celoten postopek od analize tehnoloških in pretočnih zahtev, do izdelave proizvodne linije za pakiranje dimljenih rib. V uvodnih delih diplomskega dela so podrobneje opisane zahteve za izdelavo, oziroma zasnova linije za pakiranje dimljenih rib glede na pregled stanja konkurence obravnavanega področja. V osrednjem delu diplomskega dela je prikazan tok materiala in postavitev delovnih mest s konstrukcijskimi rešitvami, vključno s preračunom trakov. V zaključku naloge je predstavljena možnost modularne zgradbe in izdelave tehnične dokumentacije.
Keywords: transportni sistemi, transportne naprave, logistika, tok materiala, predelava rib, pakiranje rib, modulna gradnja, modularni trakovi
Published: 13.07.2009; Views: 2090; Downloads: 182
.pdf Full text (3,82 MB)

4.
5.
6.
7.
Search done in 0.23 sec.
Back to top
Logos of partners University of Maribor University of Ljubljana University of Primorska University of Nova Gorica