| | SLO | ENG | Cookies and privacy

Bigger font | Smaller font

Search the digital library catalog Help

Query: search in
search in
search in
search in
* old and bologna study programme

Options:
  Reset


1 - 10 / 100
First pagePrevious page12345678910Next pageLast page
1.
Numerična analiza pretočne zmogljivosti elevatorja s korci z uporabo metode DEM
Niko Banfi, 2020, undergraduate thesis

Abstract: V diplomskem delu so predstavljene osnove in lastnosti elevatorja s korci. Elevator je eden izmed ključnih sestavnih delov v gospodarstvu, ki se uporablja za transport sipkega ali kosovnega materiala na izbrano višino. Po preučitvi transporterja (elevatorja) smo elevator skonstruirali v programu SolidWorks, katerega model smo nato uporabili v programskem paketu EDEM. V nadaljevanju diplomskega dela smo s pomočjo programskega paketa EDEM izvedli numerično analizo presipa delcev pod različnimi pogoji (različne hitrosti, posledično tudi različne stopnje polnjenja ipd.).
Keywords: Transportni sistemi, elevator s korci, sipki material, analitični preračun zmogljivosti, numerična analiza DEM, analiza presipa delcev z EDEM.
Published: 24.09.2020; Views: 176; Downloads: 39
.pdf Full text (2,84 MB)

2.
Operacijske raziskave logističnih, transportnih in ekonomskih sistemov
Aleš Zamuda, 2020, other educational material

Abstract: Predmet Operacijske raziskave logističnih, transportnih in ekonomskih sistemov (ORLTES) je uvrščen v tretjestopenjski bolonjski študijski program Računalništvo in informatika kot izbirna učna enota. Ta dokument predstavlja študijsko gradivo pri tem predmetu. Na naslednji strani sledi uvod, nato je v naslednjih poglavjih podano zbrano gradivo.
Keywords: operacijske raziskave, logistični sistemi, transportni sistemi, ekonomski sistemi, algoritmi, računalništvo, optimizacija, evolucijsko računanje, študijsko gradivo
Published: 05.03.2020; Views: 666; Downloads: 76
.pdf Full text (6,29 MB)

3.
Numerična analiza pretočne zmogljivosti tračnega transporterja z uporabo metode DEM
Luka Končan, 2019, undergraduate thesis

Abstract: Tračni transporterji predstavljajo enega najbolj osnovnih in razširjenih načinov transportiranja materiala. Zaradi njihove vsestanskosti se uporabljajo tudi za transport različnih sipkih materialov. Z razvojem računalnikov pa so se pojavili različni numerični programi, ki omogočajo simulacijo transporta materiala in lažje ter hitrejše analize v relativno kratkem času. Diplomsko delo tako predstavlja izdelavo in sestavo več tračnih transporterjev v programskem paketu Solidworks in nato analizo transporta gramoza na izbranem transporterju. Poudarek je na numeričnih simulacijah v programu EDEM, na parametrih za izvedbo simulacije in robnimi pogoji le-te. Simulacijo smo izvedli na enem transporterju pri različnih naklonih in hitrostih traka, na koncu pa smo rezultate primerjali z analitičnimi izračuni.  
Keywords: transportni sistemi, tračni transporter, metoda diskretnih elementov, numerične simulacije
Published: 19.09.2019; Views: 380; Downloads: 46
.pdf Full text (2,21 MB)

4.
An approach to the safety problem of railway-road crossings in the transport system
Andrej Godec, 2003, short scientific article

Abstract: The paper presents an approach to the problem of railway-road level crossings. The goal is to improve safety in the transport system network, which includes a considerable number of "inadequately protected" crossings. The single crossing, in its abstract sense, is considered to be a system consisting of four subsystems: the external world, the crossing in its strict sense of the word, the railway and the road. The system analysis of the problem is based on an exhaustive set of bibliography, listed at the end of the paper. This analysis leads to many findings and those exerting the greatest impact are selected as the basis for the synthesis. The synthesis proposes a triangle of variables: time period, critical points on the railway network and the value of the risk indicator. This simple model may include also other variables by converting relevant values. The main result is the risk indicator over the network. It can be used for various scenarios, thus enabling their mutual comparison as well as application in investment studies.
Keywords: varnost v železniškem prometu, transportni sistemi, cestno-železniška križanja, sistemska analiza, tveganje
Published: 01.06.2017; Views: 721; Downloads: 95
.pdf Full text (3,68 MB)
This document has many files! More...

5.
AVTOMATIZACIJA DVIŽNE MIZE S KRMILNIKOM SIEMENS S7-400
Mitja Kovačič, 2016, undergraduate thesis

Abstract: Diplomsko delo zajema predstavitev proizvodne linije v avtomobilski industriji in sicer združitev karoserije s podvozjem. Tematsko delo vkljucuje predstavitev dveh kljucnih komponent sistema. Mednju sodita Siemensov krmilnik S7-400 s njegovo programsko in strojno opremo ter škarjasta dvižna miza s integriranim transportnim sistemom.
Keywords: Siemens, STEP7, dvižna miza, transportni sistemi
Published: 22.09.2016; Views: 934; Downloads: 79
.pdf Full text (8,33 MB)

6.
Konstruiranje, preračun in izdelava linije za pakiranje mesnih izdelkov
Božo Kruhek, 2016, undergraduate thesis

Abstract: Diplomsko delo temelji na snovanju in konstruiranju transportne linije, ki je namenjena za pakiranje različnih kosov govejega mesa. Pakirna linija je zasnovana kot vmesni člen celotnega sistema za predelavo govejega mesa. Predstavljen je celoten proces od idejne zasnove in pregleda tehničnih zahtev do same izdelave transportnega sistema za pakiranje. V uvodu sta pregled obstoječega stanja pri naročniku in na trgu ter opis zahtev in omejitev. V nadaljevanju je opisan materialni tok, predvideno je potrebno število delovnih mest. Sledi preračun transportnega sistema in izbira vgradnih delov. V zaključnem delu pa sta navedena priprava tehnične dokumentacije in modeliranje, ki je potrebno za končno izdelavo samega izdelka.
Keywords: transportni sistemi, transportne naprave, členkasti transporter, linija za pakiranje, preračun transporterja
Published: 14.09.2016; Views: 634; Downloads: 72
.pdf Full text (6,85 MB)

7.
Rekonstrukcija kanalizacijskega transportnega voda Velenje - Centralna čistilna naprava s hidravlično presojo pretočnega profila
Rok Petric, 2016, undergraduate thesis

Abstract: Pri izdelavi tehnične dokumentacije je pomembno pravilno določiti smernice za načrtovanje projektantske rešitve. Kanalizacijski sistem mora biti projektiran tako, da se ob upoštevanju razpoložljivih prostorskih zmožnostih in zakonodaje načrtuje rešitev, ki bo omogočala hitro izvedbo za učinkovito delovanje in bo ekonomsko vzdržna. V diplomskem delu smo prikazali osnovne podatke ter smernice za pripravo tehnične rešitve in izdelavo projektne dokumentacije sanacije dela mešanega sistema kanalizacije v Mestni občini Velenje
Keywords: gradbeništvo, kanalizacija, kanalizacijski sistemi, kanalizacijski transportni vod
Published: 11.07.2016; Views: 888; Downloads: 71
.pdf Full text (4,45 MB)

8.
OPTIMIRANJE LOGISTIČNIH POTI IN STROŠKOV Z IZBIRO PROGRAMA ZA SLEDENJE VOZIL V PODJETJU TRANSPORT PUŠNIK, D. O. O.
Martina Kumberger, 2016, undergraduate thesis

Abstract: V diplomskem delu predstavljamo pomen transportnih storitev za gospodarstvo, ki v svetu naraščajo. Globalizacija je poleg večjega trga prinesla tudi večjo konkurenco. Podjetje je lahko uspešno samo s celovitim nadzorom stroškov. V prvem delu predstavljamo vrste transporta s poudarkom na cestnem transportu ter posebnimi oblikami transportnih sistemov. Sledi opredelitev transportnih stroškov. Drugi del je namenjen predstavitvi transportne dejavnosti v podjetju Transport Pušnik, d.o.o., kjer so z uvedbo programa za sledenje izboljšali svoje poslovanje.
Keywords: logistika, transport, transportni sistemi, sledenje, optimiranje transportnih poti.
Published: 05.07.2016; Views: 661; Downloads: 103
.pdf Full text (2,65 MB)

9.
HITRO ODZIVNI SISTEM VODENJA PROMETA V URBANIH OKOLJIH
Robert Lutar, 2015, master's thesis

Abstract: V magistrskem delu so s pomočjo dinamičnega prometnega modela analizirane zamude, kapacitete, hitrosti in ostali indikatorji, ki pomembno vplivajo na cestnoprometne lastnosti in kakovost življenja v urbanih okoljih. Naloga obravnava prometni model srednje velikosti, ki vključuje geometrijske elemente prometnic obravnavanega omrežja (vrsta, kategorija, dolžina, širina, naklon), centroide in njihovo navezavo na omrežje, števne podatke za merodajno popoldansko prometnokonično obdobje (OD-matrika, struktura in nihanje prometnega toka znotraj koničnega obdobja) in križišča (nesemaforizirana, krožna, semaforizirana – krmiljenje) s predpostavko, da se je na tem urbanem cestnem omrežju pripetil nenapovedan izredni dogodek (delo na cesti ali prometna nesreča). V nalogi bodo predstavljene prednosti hitro odzivnega sistema vodenja prometa v urbanih okoljih v primerjavi z neodzivnim, ki predstavlja večino sistemov v slovenskih mestih. Prometni model hitro odzivnega sistema vodenja in upravljanja s prometom v mestih bo vzpostavljen na podlagi več različnih detektorjev, ki bodo zaznavali vrsto prometnega sredstva, hitrost, gostoto, pretočnost prometnega toka in zajemali video, ter spremenljivih prometnih znakih. Izvedeni bosta dve skoraj identični dinamični mikrosimulaciji in primerjani na osnovi različnih karakteristik v vodenju prometa. Iz te primerjave sledijo zaključki glede možnosti uporabe takega sistema vodenja prometa v slovenskem urbanem okolju.
Keywords: planiranje prometa, modeliranje prometa, inteligentni transportni sistemi
Published: 11.12.2015; Views: 1172; Downloads: 144
.pdf Full text (9,32 MB)

10.
Search done in 0.2 sec.
Back to top
Logos of partners University of Maribor University of Ljubljana University of Primorska University of Nova Gorica