| | SLO | ENG | Cookies and privacy

Bigger font | Smaller font

Search the digital library catalog Help

Query: search in
search in
search in
search in
* old and bologna study programme

Options:
  Reset


1 - 3 / 3
First pagePrevious page1Next pageLast page
1.
Spletne transportne borze tovora
Suzana Kropej, 2015, master's thesis/paper

Abstract: V magistrskem delu smo na podlagi analize ponudbe storitev treh spletnih transportnih borz in intervjujev v petih logističnih podjetjih primerjali ponudbe storitev ter ocenili kakovost storitev TimoComa. V prvem delu magistrskega dela smo pregledali vso primerno literaturo, v drugem delu pa analizirali ponudbe storitev TimoComa, LKW Walter in NajdiPrevoz.si ter izvedli intervjuje v podjetjih: Prevozništvo Daniel Fijavž, s.p., Transport Frangež, d.o.o., Globus, d.o.o., Emilijan &Uroš Fijavž transport, d.o.o., Šikovec transport, logistika, d.o.o. Na podlagi pridobljenih informacij smo v nadaljevanju strukturirali večparametrski odločitveni model, s katerim smo dobili najprimernejšo spletno transportno borzo za krog podjetij, ki so sodelovala v raziskavi, in s pomočjo modela vrzeli za merjenje kakovosti storitev opredelili kakovost storitev, ki jih ponuja TimoCom.
Keywords: Spletna transportna borza tovora, ponudba storitev, kakovost, transportna podjetja, DEXi.
Published: 11.12.2015; Views: 1014; Downloads: 129
.pdf Full text (1,97 MB)

2.
ORGANIZIRANJE PREVOZOV V ŠPEDICIJI GOJA
Polona Škofič, 2013, undergraduate thesis

Abstract: Diplomska naloga vsebuje prikaz delovanja in poslovanja špedicijsko transportne družbe Goja d.o.o. S pomočjo analize in sinteze podatkov o poslovanju ter s primerjanjem te družbe s korporacijo Intereuropa d.d. so podani osnovni podatki o uspešnosti delovanja in ugotovitve o možnostih za nadaljnji razvoj. Ugotovljeno je bilo, da se cestni transport kot dejavnost, ki jo opravlja obravnavana družba povečuje, zaradi vstopa Hrvaške v Evropsko unijo pa je v upadanju špedicijska in carinska dejavnost.
Keywords: prevozni proces, organiziranje prevozov, transportno podjetje, transportna storitev
Published: 18.12.2013; Views: 1290; Downloads: 179
.pdf Full text (844,70 KB)

3.
TRŽENJE TRANSPORTNIH STORITEV CESTNEGA TOVORNEGA HLADILNIŠKEGA TRANSPORTA V PODJETJU ŽONTA MARJAN S.P.-ŽONTA TRANSPORT
Katja Klavžar, 2011, undergraduate thesis

Abstract: V diplomskem delu smo se osredotočili na cestni tovorni transport, ki zaradi svoje učinkovitosti, fleksibilnosti in hitrosti predstavlja nepogrešljivo dejavnost v sodobnem tržnem gospodarstvu. Opisali smo značilnosti, prednosti in slabosti cestnega tovornega transporta, transportno dokumentacijo in zavarovanje, proces organiziranja cestnega tovornega hladilniškega transporta na primeru podjetja Žonta transport ter posebnosti pri prevozu temperaturno občutljivega blaga s hladilniškimi vozili.
Keywords: Cestni tovorni transport, hladilniški transport, transportna storitev, trženje storitev, trženjski splet storitev, organiziranje cestnega tovornega transporta, paletizacija, euro standardi, gospodarska kriza.
Published: 20.07.2011; Views: 2626; Downloads: 282
.pdf Full text (1,64 MB)

Search done in 0.09 sec.
Back to top
Logos of partners University of Maribor University of Ljubljana University of Primorska University of Nova Gorica