| | SLO | ENG | Cookies and privacy

Bigger font | Smaller font

Search the digital library catalog Help

Query: search in
search in
search in
search in
* old and bologna study programme

Options:
  Reset


1 - 6 / 6
First pagePrevious page1Next pageLast page
1.
Načrtovanje manipulatorja za zlaganje paketov
Mitja Cerovšek, 2016, undergraduate thesis

Abstract: V okviru diplomske naloge bo načrtovan manipulator, oz. transportna naprava, ki bo delovala kot samostojni element za predpripravo paketov, katere zatem robot s prijemalom zloži na euro paleto. Zaradi velike zmogljivosti paketov, ki prihajajo iz polnilnega stroja po transportnih trakovih, eden za drugim, bo naprava robotu zložila poljubno število paketov eden na drugega. Del manipulatorja je tudi transport paketov, brez katerega naprava nebi delovala. Pri načrtovanju smo uporabili najboljše komponente, zato pričakujemo, da bo naprava zadovoljila potrebe po zanesljivosti in hitrosti, saj je zahtevana dnevna zmogljivost 36000 paketov.
Keywords: konstruiranje, dimenzioniranje, zlaganje, transportiranje, prostorsko modeliranje, SolidWorks
Published: 06.05.2016; Views: 713; Downloads: 105
.pdf Full text (5,54 MB)

2.
Konstruiranje teleskopskega tračnega tranporterja
Mitja Žagar, 2015, undergraduate thesis

Abstract: V podjetju UNIFOREST so pri razvoju novega proizvoda na svoji prodajni paleti potrebovali transportni trak. Ker so želeli narediti lastnega, smo se odločili za lasten razvoj. Diplomska naloga zajema postopek konstruiranja tračnega teleskopskega transporterja namenjenega Rezalno-cepilnemu stroju. Predstavljeno je podjetje, v nadaljevanju pa preračun transporterja po sekcijah z vsemi pripadajočimi izračuni in postopek konstruiranja ter MKE analiza. Pri konstruiranju teleskopskega tračnega transporterja so bili upoštevani vsi predpisi in določila.
Keywords: konstruiranje, transportiranje, dimenzioniranje, solidworks, dimenzioniranje v 3D prostoru
Published: 14.04.2015; Views: 663; Downloads: 157
.pdf Full text (6,00 MB)

3.
Reorganizacija skladišča z vgradnjo transporterja
Matej Sušnik, 2014, bachelor thesis/paper

Abstract: Skladišče predstavlja prostor, v katerem blago čaka na kupca, predstavlja čakanje na nadaljnji potek in uporabo izdelka. Tako se logistični sistem, ki vodi od dobavitelja do končnega kupca, nekoliko ustavi, vez med začetkom in končnim kupcem se v skladiščnem segmentu raztegne in časovno podaljša. To časovno razliko želimo z reorganizacijo skladišča zmanjšati in usmeriti misli na sodobno tehnologijo. V diplomskem delu smo predstavili obstoječe stanje v izbranem podjetju, njihov proces uskladiščevanja, komisioniranja in odprave blaga. Procese smo preučili in raziskali vzroke za zastoj na transportnih poteh. Celoten postopek smo predstavili s kritično analizo in na njeni podlagi podali predloge za izboljšan sistem delovanja ter skrajšano vez logističnega sistema v skladiščnem segmentu. Z reorganizacijo skladišča smo vključili valjčni transporter ter smiselno razporedili skladišče. S tem smo omogočili prost pretok transportnih poti, zmanjšali časovno vez in omogočili nadaljnji razvoj skladišča.
Keywords: razporeditev skladiščnega prostora, uskladiščenje, komisioniranje, valjčno transportiranje.
Published: 26.01.2015; Views: 1437; Downloads: 87
.pdf Full text (1,61 MB)

4.
KONSTRUIRANJE NAKLADALNE MIZE ZA REZALNO-CEPILNI STROJ
Marjan Lakner, 2010, undergraduate thesis

Abstract: Podjetje Tajfun je za potrebe potencialnih kupcev potrebovalo nakladalno mizo za rezalno-cepilni stroj. Ker na trgu ni mogoče dobiti uporabne nakladalne mize smo se odločili za lasten razvoj. Diplomsko delo predstavlja postopek konstruiranja nakladalne mize za rezalno-cepilni stroj. Najprej je predstavljen sistematični pristop k postopku konstruiranja. Potem sledi predstavitev posameznih faz procesa konstruiranja nakladalne mize za rezalno-cepilni stroj. Pri konstruiranju nakladalne mize za rezalno-cepilni stroj so bili upoštevani vsi tehnološki in transportni pogoji. Pričakujemo, da bo nakladalna miza zadovoljila potrebe trga po konkurenčnih izdelkih z večjo dodano vrednostjo.
Keywords: Konstruiranje, dimenzioniranje, nalaganje, transportiranje, prostorsko modeliranje, SolidWorks
Published: 14.07.2010; Views: 2911; Downloads: 377
.pdf Full text (13,33 MB)

5.
Pnevmatični in mehanični elevator : diplomsko delo
Tibor Magyar, 1987, undergraduate thesis

Keywords: mehanski elevatorji, pnevmatski elevatorji, transportiranje
Published: 26.07.2007; Views: 1329; Downloads: 0

6.
Search done in 0.14 sec.
Back to top
Logos of partners University of Maribor University of Ljubljana University of Primorska University of Nova Gorica