| | SLO | ENG | Cookies and privacy

Bigger font | Smaller font

Search the digital library catalog Help

Query: search in
search in
search in
search in
* old and bologna study programme

Options:
  Reset


1 - 10 / 41
First pagePrevious page12345Next pageLast page
1.
2.
3.
4.
5.
6.
Analiza toplotnih razmer v transformatorski postaji KTPp630
Matej Pšajd, 2009, undergraduate thesis

Abstract: Diplomsko delo obravnava toplotno analizo kompaktne transformatorske postaje tipa KTPp630, ki služi za transformacijo iz srednjenapetostnega nivoja na nizkonapetostni nivo. Predstavljena je teorija prehajanja toplote na različne načine. V nadaljevanju so opisani posamezni deli transformatorske postaje in njihova vloga v transformatorski postaji. Sledi prikaz izračuna toplotnih izgub in toplotnih dobitkov transformatorske postaje ter analiza dobljenih rezultatov.
Keywords: transformatorska postaja, segrevanje, izračuni, toplotna analiza, toplotne izgube
Published: 06.03.2009; Views: 1963; Downloads: 254
.pdf Full text (2,74 MB)

7.
VKLJUČITEV NOVE TRANSFORMATORSKE POSTAJE V ELEKTROENERGETSKO OMREŽJE NAFTE LENDAVA
Aleš Kolenko, 2009, undergraduate thesis

Abstract: V diplomski nalogi je predstavljen potek dimenzioniranja ter izbira opreme in aparatov nove transformatorske postaje TP Formalin 2 in vključitev le te v elektroenergetsko omrežje Nafte Lendava. Opisano je tudi elektroenergetsko omrežje Nafte Lendava in lastna industrijska elektrarna.V nalogi so izvedeni izračuni kratkih stikov na srednjenapetostni in nizkonapetostni strani, ki so bili nato uporabljeni za nadaljnje dimenzioniranje aparatov in naprav. Izvedena je tudi kontrola zbiralk ter odvodnih stikal
Keywords: Elektroenergetsko omrežje, transformatorska postaja, kratkostični izračuni, izbira opreme.
Published: 06.03.2009; Views: 2036; Downloads: 327
.pdf Full text (5,67 MB)

8.
UPORABA PODATKOV ANALIZATORJEV MOČI NA NIZKONAPETOSTNI STRANI DISTRIBUCIJSKIH TRANSFORMATORSKIH POSTAJ
Matej Fele, 2009, undergraduate thesis

Abstract: V diplomi smo opisali zajem meritev z analizatorji moči, ki so nameščeni v transformatorskih postajah (transformacija srednjenapetosti na nizkonapetost) distribucijskega omrežja Elektro Ljubljana, d.d., DE Ljubljana mesto. Po prečiščenju vseh podatkov in njihovi analizi smo preverili koliko se zajeti podatki razlikujejo v primerjavi z izmerjenimi podatki v razdelilni transformatorski postaji. Našteli smo nekaj primerov kjer bi te podatke lahko uporabili v Elektro Ljubljana, d.d., za konec pa je predstavljena ugotovitev o predimenzioniranju transformatorskih postaj na območju Elektro Ljubljana, d.d., DE Ljubljana mesto.
Keywords: obratovalni diagram, analizator moči, električna energija, transformatorska postaja
Published: 06.03.2009; Views: 1731; Downloads: 217
.pdf Full text (1,89 MB)

9.
ANALIZA PRENOSA ELEKTRIČNE ENERGIJE V 20 kV DISTRIBUCIJSKEM OMREŽJU PRIKLJUČENEM NA RTP PTUJ BREG
Damjan Berghaus Majnik, 2009, undergraduate thesis

Abstract: Zgrajena je bila nova razdelilno transformatorska postaja (RTP) Ptuj Breg v kateri se nahajata dva transformetorja moči 31 MVA 110/20 kV. V delu je podan pregled vseh formalnih postopkov, ki jih je bilo potrebno opraviti med gradnjo RTP. Delo se osredotoča na analizo padcev napetosti in obremenitev posameznih radialnih vodov, ki sestavljajo 20 kV distribucijsko omrežje priključeno na zbiralke RTP. Analiza je izvedena za primer normalnih obratovalnih stanj in okvar. Pokazano je s kakšnimi prevezavami je v primerih okvar na posameznih vodih mogoče zagotoviti ustrezno napajanje porabnikov.
Keywords: prenos električne energije, 20 kV distribucijsko omrežje, razdelilno transformatorska postaja, obremenitve vodov, analiza
Published: 09.03.2009; Views: 2580; Downloads: 313
.pdf Full text (4,64 MB)

10.
UPORABA 0,95 kV NAPETOSTNEGA NIVOJA V DISTRIBUCIJSKIH TRANSFORMATORSKIH POSTAJAH
David Počivavšek, 2009, undergraduate thesis

Abstract: V diplomskem delu je obravnavana uporaba 0,95 kV napetostnega nivoja v distribucijskih podjetjih. V začetnem delu so predstavljene distribucijske transformatorske postaje. Raziskana je tudi razširjenost uporabe 0,95 kV napetosti v Sloveniji in vzroki za njihovo uporabo. Predstavljene so prednosti in slabosti uporabe 0,95 kV. Izdelan je izračun in dimenzioniranje opreme za 20/0,95/0,4 kV transformatorske postaje. Za reševanje slabih napetostnih razmer odročnih zaselkov in kmetij je izvedena finančna primerjava med uporabo 0,95 kV in 20 kV napetostnega nivoja.
Keywords: transformatorska postaja, 0, 95 kV, padec napetosti
Published: 15.01.2010; Views: 1955; Downloads: 234
.pdf Full text (3,39 MB)

Search done in 0.31 sec.
Back to top
Logos of partners University of Maribor University of Ljubljana University of Primorska University of Nova Gorica