SLO | ENG | Cookies and privacy

Bigger font | Smaller font

Search the digital library catalog Help

Query: search in
search in
search in
search in
* old and bologna study programme

Options:
  Reset


1 - 3 / 3
First pagePrevious page1Next pageLast page
1.
PRIMERJALNA ANALIZA TRADICIONALNEGA IN SPLETNEGA MARKETINGA
Matej Zlodej, 2015, master's thesis

Abstract: Z vedno hitrejšim razvojem internetne tehnologije in njeno prisotnostjo v vsakdanjem življenju, je v zadnjih dvajsetih letih prišlo tudi do pojava novih oblik oglaševanja in prodaje. Spletni marketing v osnovi združuje in izboljšuje vse metode, ki jih pozna tradicionalni marketing, narava spletnih tehnologij pa mu omogoča, da že poznane metode razvija v popolnoma novo smer. V magistrskem delu smo analizirali najpogosteje rabljene metode in principe tako tradicionalnih, kot tudi spletnih oblik marketinga. Za potrebe kasnejše primerjalne analize smo ugotavljali značnilnosti posameznih metod spletnega oz. tradicionalnega marketinga ter prednosti oz. slabosti, ki jih ugotovljene značilnosti za neko metodo predstavljajo. V zadnjem delu smo izvedli primerjalno analizo, skozi katero smo kritično primerjali obe področji marketinga. Primerjalna analiza je nedvoumno nakazovala na velik potencial, ki ga ima spletni marketing napram tradicionalnemu. Ugotovili smo, da je v veliki večini ugotovljenih značilnosti, spletni marketing lahko veliko učinkovitejši in s tem zanimivejši za oglaševalce oz. prodajalce. Ne glede na vse pa lahko spletni marketing popolnoma nadomesti tradicionalni marketing šele, ko bodo tradicionalne medije iz naših življenj popolnoma izrinili digitalni mediji.
Keywords: spletne tehnologije, spletni marketing, tradicionalni marketing, digitalni mediji
Published: 12.03.2015; Views: 1335; Downloads: 351
.pdf Full text (1,29 MB)

2.
Uporaba digitalnega marketinga v podjetju jagros, d. o. o.
Urška Šek, 2017, undergraduate thesis

Abstract: V svetu sodobne tehnologije nastajajo nove oblike medijev in podjetja morajo uporabljati digitalne medije, saj jim ti omogočajo lažje komuniciranje s svojimi odjemalci. Podjetja lahko izbirajo med različnimi načini družbenih omrežij ter tako ugotovijo, kateri način je najprimernejši. Digitalni marketing je način, ki je izbruhnil v svet tehnologije. Predstavlja gospodarski razcvet, saj so tradicionalne marketinške metode postale manj dobičkonosne, ker so ostale v večini omejene le na standardne televizijske in časopisne oglase. Odjemalci pa so povsod postali vedno zahtevnejši in tudi bolj kritični, tako zahtevajo pred nakupom izdelkov podrobne informacije. Digitalni marketing omogoča podjetjem boljši stik s svojimi odjemalci, podjetja pa si morajo za svojo uspešnost z digitalnim komuniciranjem ustvariti sliko o svojih odjemalcih ter upoštevati njihove potrebe in želje. Da bi bilo digitalno marketinško komuniciranje čim bolj uspešno, morajo ob začetku vsakega izbranega medija pripraviti pravilno strategijo, preučiti prednosti in morebitne slabosti. V diplomskem projektu bomo predstavili digitalni marketing, ga primerjali s tradicionalnim, raziskali njegov razvoj, opredelili njegove strategije ter predstavili vrste digitalnih marketinških kanalov. Osredotočili se bomo na to, kako uvesti digitalni marketing v podjetje. Navedli bomo, zakaj je pomemben za podjetje ter njegove prednosti in slabosti, potem pa bomo opisali še postopek uvajanja digitalnega marketinga v podjetje.
Keywords: digitalni marketing, digitalno komuniciranje, trgovine Jager, digitalni mediji, tradicionalni marketing
Published: 10.11.2017; Views: 650; Downloads: 203
.pdf Full text (1,27 MB)

3.
Strategije in triki pri marketingu
Maša Piliček, 2019, undergraduate thesis

Abstract: Marketing je zelo pomemben za uspeh vsakega podjetja. Tržišča so čedalje bolj zahtevna, stopnja konkurenčnosti je visoka, kupci imajo čedalje večja pričakovanja in vse to zahteva inteligentnejši pristop k marketingu. V marketingu je potrebno spremljati nastajajoče oblike tržišč in prepoznati načine, na katere se le-te oblikujejo, ciljati na najboljše priložnosti ter premagati konkurenco na inovativne načine. Zaradi hude konkurence na tržišču se morajo strokovnjaki v marketingu poslužiti tudi različnih trikov, ki povečajo prepoznavnost podjetja in izdelka oziroma storitve.
Keywords: marketing, digitalni marketing, triki v marketingu, tradicionalni marketing, strategije
Published: 13.06.2019; Views: 207; Downloads: 22
.pdf Full text (869,78 KB)

Search done in 0.18 sec.
Back to top
Logos of partners University of Maribor University of Ljubljana University of Primorska University of Nova Gorica