| | SLO | ENG | Cookies and privacy

Bigger font | Smaller font

Search the digital library catalog Help

Query: search in
search in
search in
search in
* old and bologna study programme

Options:
  Reset


1 - 4 / 4
First pagePrevious page1Next pageLast page
1.
Shranjevanje spremne dokumentacije v vozilih podjetja Izletnik Celje d.d.
Gregor Borštnar, 2017, bachelor thesis/paper

Abstract: Cilj te diplomske naloge je bil odpraviti problem dislociranosti spremne dokumentacije v vozilih podjetja Izletnik Celje d.d., kar smo skušali doseči z vpeljavo torbic. Na začetku je podanih nekaj teoretičnih osnov, in sicer so navedene vse zakonske omejitve ter obvezna oprema, ki mora biti v vozilu vedno prisotna. Temu sledi opis obstoječega stanja, ki je prikazan s pomočjo sintetično-analitične metode, problem pa smo rešili na osnovi pridobljenega znanja. V drugem, praktičnem delu naloge smo se osredotočili zgolj na primarno rešitev; vpeljavo torbic. Tej sledi tudi alternativna rešitev, in sicer digitalna dokumentacija. Slednja je morda še bolj perspektivna, saj bo tovrstna dokumentacija v bodoče še pridobila na veljavnosti, ker temelji na informacijski tehnologiji, ki bo tudi v prihodnosti imela vedno večji pomen in velik vpliv na organizacijo v podjetju.
Keywords: spremna dokumentacija, dislociranost, torbica, digitalna dokumentacija
Published: 08.06.2017; Views: 1219; Downloads: 49
.pdf Full text (2,65 MB)

2.
Redizajn zavrženih oblačil
Ina Velički, 2014, undergraduate thesis

Abstract: Stara, ponošena oblačila, ki nam kar nekaj časa ždijo globoko v omari in na koncu končajo na smetiščih, kjer dodatno obremenjujejo okolje, lahko z malo domišljije ponovno postanejo uporabna. V diplomskem delu z naslovom »Redizajn zavrženih oblačil«, smo se na podlagi eksperimentiranja osredotočili, na izdelavo torbice, tunike, kape in rokavic, narejenih iz starih zavrženih oblačil, kjer je vsak model oziroma izdelek je unikaten.
Keywords: zavržena oblačila, upcycling – ponovna uporaba, torbica, kapa, rokavice, tunika
Published: 11.12.2014; Views: 1272; Downloads: 152
.pdf Full text (2,07 MB)

3.
Modeliranje večnamenske torbe
Katarina Kaiser, 2014, undergraduate thesis

Abstract: Namen tega diplomskega dela je izdelati praktično torbo, ki bo zadovoljila potrebe po številnih torbicah. Torba je sestavljena iz treh osnovnih delov na katere se lahko dodaja in odvzema dodatne elemente. Zaradi številnih delov in dodatkov sem jo poimenovala večnamenska torba. Sestavlja jotorbica za vsak dan ali šolo, sredinski del za razširitev v potovalno torbo, pisemska torbica in nakupovalna torbica.Torbe in torbice se povezujejo z deljivimi zadrgamiali pritiskači, ki se zapirajo na različne načine.Krojni deli so izdelani v računalniškem programu OptiTex.
Keywords: torba, torbica, konstruiranje in modeliranje, multifunkcionalnsot
Published: 15.10.2014; Views: 1054; Downloads: 160
.pdf Full text (4,07 MB)

4.
SLOVENSKA LJUDSKA ORNAMENTIKA NA ŽENSKIH TORBICAH
Urša Šimenc, 2009, undergraduate thesis

Abstract: »Slovenska ljudska ornamentika na ženskih torbicah« je diplomsko delo, ki obsega najprej teoretični in nato praktični del, pri katerem realizacija praktičnega sloni na teoretičnem. Slovensko ljudsko ornamentiko so v 18. in 19. stoletju, predvsem preprostejši ljudje, uporabljali za popestritev in olepševanje stavbnega eksterierja in interierja, pa tudi za okraševanje manjših, uporabnih predmetov za vsakdanjo rabo (posode, leseni izdelki ipd.). Nenazadnje so ornamentiko uporabljali tudi za okraševanje tekstila (oblačil za praznične dni, prtov itd.), kar je poudarjeno v tej diplomski nalogi. Ornamentiko, z različno motiviko, so na površine ročno izrezljali, naslikali ali izvezli. Povod za nastanek te diplomske naloge je bilo moje razmišljanje o obuditvi in hkratni uporabi te, skoraj pozabljene, ljudske umetnosti iz naše kulturne dediščine (stilizacija ornamentov s pomočjo sodobne tehnologije ter kasnejši prenos le-te na tekstil). Kot dokaz so nastale torbice, končni likovno oblikovani izdelki.
Keywords: ORNAMENT, SLOVENSKA LJUDSKA ORNAMENTIKA, SLOVENSKA LJUDSKA UMETNOST, LJUDSKA NOŠA, POTISK NA TEKSTIL, ŽENSKA TORBICA
Published: 07.07.2009; Views: 3631; Downloads: 431
.pdf Full text (7,24 MB)

Search done in 0.08 sec.
Back to top
Logos of partners University of Maribor University of Ljubljana University of Primorska University of Nova Gorica