| | SLO | ENG | Cookies and privacy

Bigger font | Smaller font

Search the digital library catalog Help

Query: search in
search in
search in
search in
* old and bologna study programme

Options:
  Reset


1 - 10 / 10
First pagePrevious page1Next pageLast page
1.
Merilna naprava za preizkušanje tiskanih vezij iz proizvodnje : diplomsko delo
Nejc Friškovec, 2022, undergraduate thesis

Abstract: Diplomsko delo predstavi efektiven način za oceno in določitev kakovosti tiskanih vezij iz proizvodnih linij. Sestavljeno tiskano vezje zagotavlja električno povezavo prispojenim elektronskim komponentam. Po sestavi tiskanega vezja je potrebno izvesti funkcionalen preizkus, ki zagotavlja kakovost izdelka. Po navadi so proizvodnje linije opremljene z inšpekcijskimi kamerami, ki odkrivajo nepravilnosti, kot so manjkajoče komponente. Takšno zagotavljanje kakovosti v nekaterih primerih ni dovolj, zato moramo dodati dodatno raven nadzora. Poleg inšpekcij s kamerami morajo biti opravljene električne meritve. Proces meritev mora biti avtomatiziran, da se zagotavljata ponovljivost in hitrejša izvedbo procesa. Diplomsko delo ovrednoti pomen takšne naprave, predstavi njene prednosti in slabosti ter njeno kompleksnost. Naprava obsega elektronski del, ki izvaja meritve, mehanski del, ki obsega ohišje in vpenjalno mesto, ter program, ki nadzira proces.
Keywords: električne meritve, tiskana vezja, testna naprava, avtomatizacija, inteligentni merilni sistem
Published in DKUM: 02.11.2022; Views: 770; Downloads: 66
.pdf Full text (3,34 MB)

2.
IZDELAVA 6-OSNE ROBOTSKE ROKE
Andrej Trošt, 2016, undergraduate thesis

Abstract: Diplomsko delo obravnava načrtovanje ter izdelavo 6 osne robotske roke in gre skozi celoten postopek od ideje in načrtovanja do prototipov ter končne verzije. Pri vsakem postopku je podrobno predstavljen želeni cilj in opis poti ter sredstev za dosego tega cilja. Predstavljena sta dva prototipa robotske roke, opisani so postopki njihove izdelave, morebitne slabosti in napake ter odpravljanje napak. Predstavljeno je orodje, ki smo ga uporabljali, načrtovanje robota, izdelava obeh prototipov, izdelava elektronskih vezij in programiranje. Prav tako so predstavljene izboljšave, ki se bodo uporabile v prihodnjih prototipih.
Keywords: robotska roka, 3D tiskanje, programiranje, načrtovanje, tiskana vezja
Published in DKUM: 20.10.2016; Views: 3093; Downloads: 263
.pdf Full text (4,55 MB)

3.
RAZVOJ UNIVERZALNEGA VEČPREDSTAVNOSTNEGA VGRAJENEGA SISTEMA
Miha Gostenčnik, 2010, undergraduate thesis

Abstract: V diplomski nalogi je predstavljen razvoj večpredstavnostnega vgrajenega sistema, ki bi zagotavljal čim večjo univerzalnost vmesnikov. Najprej opisujemo tehnologije, katere smo uporabili pri razvoju. Sledi splošni opis programskih razvojnih okolij in kratek pregled izdelave večslojnih tiskanih vezij. Opisan je primer gradnje vgrajenega operacijskega sistema Linux v navzkrižnem-razvojnem okolju Linux, distribucije Ubuntu. Namen diplomske naloge je izdelati strojno in programsko opremo in tiskanino za vgrajeni večpredstavnostni sistem.
Keywords: vgrajeni sistem, operacijski sistem Linux, mikrokrmilnik, AT91SAM9, elektronika, pomnilnik, Buildroot, uBoot, tiskana vezja, vmesniki, Android, Windows CE
Published in DKUM: 06.04.2011; Views: 2417; Downloads: 206
.pdf Full text (7,00 MB)

4.
5.
6.
Problematika avtomatskega testiranja : diplomsko delo
Daniel Galun, 1987, undergraduate thesis

Keywords: tehnika testiranja, tiskana vezja
Published in DKUM: 26.07.2007; Views: 1590; Downloads: 0

7.
8.
9.
10.
Search done in 0.34 sec.
Back to top
Logos of partners University of Maribor University of Ljubljana University of Primorska University of Nova Gorica