| | SLO | ENG | Cookies and privacy

Bigger font | Smaller font

Search the digital library catalog Help

Query: search in
search in
search in
search in
* old and bologna study programme

Options:
  Reset


1 - 10 / 28
First pagePrevious page123Next pageLast page
1.
Celostna grafična podoba "Rucksarch" : diplomsko delo
Jovana Jolić, 2023, undergraduate thesis

Abstract: Cilj diplomske naloge je izdelava celostne grafične podobe za novo podjetje Krearh d.o.o., ki se ukvarja s proizvodnjo, prodajo in distribucijo nahrbtnikov in cegerjev z motivi arhitekture ter promocijo kulturne dediščine Slovenije. V tej nalogi je predstavljen celoten proces ustvarjanja celostne grafične podobe, tako v teoretičnem kot v praktičnem delu. V teoretičnem delu so bili najprej opredeljeni procesi, stopnje in segmenti, ki jih je treba izpolniti za kakovostno oblikovanje same rešitve. Po teoretičnem delu se je prešlo na grafični del, ki je bil izveden ob upoštevanju navodil naročnika projekta. Cilj te naloge je bil rešiti problem celostne grafične podobe in prilagoditi jo trenutnim ter načrtovanim širitvam same blagovne znamke. Delo skozi podporo teoretičnega, raziskovalnega in grafičnega dela zajema še veliko drugih segmentov projekta, kot so oblikovanje embalaže, možnosti prilagajanja logotipa prihodnjim vizijam, izdelava vizitk ter ilustracij objektov, na katerih temelji ideja blagovne znamke RUCKSARCH
Keywords: vizualna komunikacija, grafično oblikovanje, celostna grafična podoba, logotip, tipografija
Published in DKUM: 05.10.2023; Views: 415; Downloads: 79
.pdf Full text (8,25 MB)

2.
Oblikovanje naslovnice otroške knjige : diplomsko delo
Maša Klopčič, 2023, undergraduate thesis

Abstract: Namen diplomskega dela je raziskati pojme ilustracija, tipografija in barve ter predstaviti, kako ti dejavniki vplivajo na morebitnega kupca knjige. Vsaka poteza, oblika, črka in barva v človeku, tako zavestno kot podzavestno, vzbuja čustvene odzive, ki narekujejo, kako se bo posameznik nanje odzval. Med analizo teorije smo tako odkrili, kako se posameznik odziva na predstavljene atribute. Diplomsko delo se dotika različnih žanrov in načinov uporabe ilustracije, tipografskih slogov, slogovnih elementov, barvnega simbolizma in pozitivnih ter negativnih asociacij barv na človeka. Vsak od teh dejavnikov je podrobneje predstavljen na primeru knjižnih naslovnic otroških knjig. Pri praktičnem delu diplomskega dela smo analizirali že ustvarjeno knjižno naslovnico in z doslej pridobljenim znanjem kreirali novo knjižno naslovnico izbrane knjige.
Keywords: ilustracija, likovne prvine, tipografija, barva, otroška literatura
Published in DKUM: 05.10.2023; Views: 439; Downloads: 83  (2 votes)
.pdf Full text (5,87 MB)

3.
Proces oblikovanja eksperimentalne tipografije : diplomsko delo
Urban Vešligaj, 2022, undergraduate thesis

Abstract: Na področju grafičnega oblikovanja in tipografije je ustvarjalnost še kako zaželena. Eksperimentalna tipografija od oblikovalca zahteva, da je v svojih rešitvah kreativen, inovativen ter da podrobneje pozna proces grafičnega oblikovanja. Diplosmko delo je razdeljeno na dva dela, v prvem delu smo podrobneje predstavili teorijo (zgodovina tipografije, pomen in vloga tipografije, proces oblikovanja tipografije ter predstavitev eksperimentalne tipografije), ki stoji za oblikovanjem eksperimentalne tipografije. V drugem, praktičnem, delu smo pojasnili proces oblikovanja eksperimentalne tipografije in ga skozi praktičen primer oblikovanja eksperimentalnega dnevnika tudi predstavili.
Keywords: eksperimentalna tipografija, oblikovanje, proces
Published in DKUM: 17.01.2023; Views: 1073; Downloads: 101
.pdf Full text (26,55 MB)

4.
Celostna grafična podoba podjetja : diplomsko delo
Maša Pauman, 2022, undergraduate thesis

Abstract: Cilj diplomskega dela je bil razvoj popolnoma nove celostne grafične podobe za podjetje Konting, Nevenka Klemenčič s.p., ki se ukvarja z računovodstvom, knjigovodstvom, finančnim, davčnim, poslovnim in kadrovskim svetovanjem. Diplomsko delo predstavlja postopek nastanka celostne grafične podobe skozi teoretični kot tudi praktični del. V teoretičnem delu je predstavljena vizualna komunikacija, podrobneje pa oblikovanje, načela oblikovanja ter elementi oblikovanja, ki so v oblikovanju nepozabljivi in jih mora oblikovalec dobro poznati. Prav tako je predstavljeno še grafično oblikovanje, saj v tej diplomski nalogi igra pomembno vlogo. V zadnjem delu je predstavljen in prikazan proces nastanka celostne grafične podobe podjetja. Ustvarila sem logotip, pri čemer sem upoštevala znanje, pridobljeno v teoretičnem delu. Podjetju sem oblikovala osnovne tiskovine in promocijske izdelke.
Keywords: celostna grafična podoba, grafično oblikovanje, logotip, tipografija, vizualna komunikacija
Published in DKUM: 25.10.2022; Views: 663; Downloads: 164
.pdf Full text (1,85 MB)

5.
Celostna grafična podoba "Sweet Peak" : diplomsko delo
Neža Sešel, 2022, undergraduate thesis

Abstract: Celostna grafična podoba je ključni del podjetja. Omogoča učinkovito komuniciranje s potrošniki, predstavljanje blagovne znamke in trženje. V diplomskem delu smo obravnavali namen in funkcijo celostne grafične podobe, njenih elementov in kako se uporablja na spletni platformi Instagram. Prav tako smo analizirali celostne grafične podobe podjetij, ki delujejo na področju slaščičarstva. V praktičnem delu je predstavljen proces ustvarjanja in aplikacije celostne grafične podobe spletne slaščičarne.
Keywords: grafično oblikovanje, celostna grafična podoba, logotip, barve, tipografija
Published in DKUM: 21.10.2022; Views: 614; Downloads: 131
.pdf Full text (4,03 MB)
This document has many files! More...

6.
Vloga in pomen barv pri zaznavanju vizualnih sporočil v kontekstu ekspresivne tipografije : diplomsko delo
Valentina Ciglar, 2021, undergraduate thesis

Abstract: Grafično oblikovanje lahko vsakodnevno opazujemo okoli nas. Razdelimo ga lahko na več elementov, ki jih povezujejo, npr. tipografija, barva, oblika itd.. Diplomsko delo je razdeljeno na teoretični in praktični del. V prvem delu smo predstavili relevantno teorijo za lažje razumevanje drugega praktičnega dela diplomske naloge. Temeljito smo predstavili tipografijo in ekspresivno tipografijo, ki sta v našem primeru najpomembnejši. Hkrati smo obravnavali barvo, ki je neposredno povezana z obema elementoma in je prav tako bistvena. V praktičnem delu so bili naši cilji najprej predstaviti izbrane grafične oblikovalce, nato pa skozi grafična dela izvesti analizo vpliva barv v kontekstu ekspresivne tipografije in nasploh.
Keywords: Tipografija, grafično oblikovanje, barve, ekspresivna tipografija
Published in DKUM: 18.10.2021; Views: 900; Downloads: 117
.pdf Full text (6,84 MB)

7.
Implementacija vizualne komunikacije skozi grafično oblikovanje plakata : diplomsko delo
Filip Milošeski, 2021, undergraduate thesis

Abstract: Namen diplomske naloge je predstaviti pomen vizualne komunikacije, natančneje, kako lahko vizualni elementi na kompoziciji vplivajo na pomen plakata. Diplomsko delo vsebuje dva enako pomembna dela, teoretični in praktični del. V teoretičnem delu bolj podrobno preučimo, kaj je plakat in kaj njegov pomen ter si ogledamo, kako se je čez leta plakat razvijal. Nato definiramo vizualno komunikacijo in grafično oblikovanje na splošno. Da bi v celoti razumeli ta dva izraza, smo raziskali in opredelili najpomembnejše elemente enega plakata: vizualne elemente, kompozicijo, vizualne principe, barvo in tipografijo. Nato sledi opredelitev ustvarjalnega procesa, ki je razdeljen na tri faze. Na koncu smo raziskali različne pomene izbrane teme "Granatno jabolko". Od te točke smo lahko razvili različne ideje za plakate in na podlagi teorije smo izvedli deset najboljših idej. Zadnji korak praktičnega dela je bila argumentacija uporabe elementov na kompoziciji.
Keywords: grafično oblikovanje, vizualna komunikacija, plakat, tipografija, vizualni elementi
Published in DKUM: 18.10.2021; Views: 4402; Downloads: 140
.pdf Full text (3,85 MB)

8.
Celostna grafična podoba - primer podjetja "Dajnko Photography" : diplomsko delo
Mitja Potočnik, 2020, undergraduate thesis

Abstract: Diplomsko delo se ukvarja s tematiko celostne grafične podobe (CGP). Opisano bo, zakaj se CGP uporablja in katere so prednosti uporabe. Podrobneje bodo opisani elementi, ki so prisotni v celostni grafični podobi in kakšne vrednosti lahko nosijo. Nato bo v praktičnem delu sledila analiza nekaterih celostnih grafičnih podob s podobnih področij in kasneje še proces ustvarjanja celostne grafične podobe v namene identifikacije fotografskih storitev.
Keywords: celostna grafična podoba, oblikovanje, barve, tipografija
Published in DKUM: 03.11.2020; Views: 1091; Downloads: 110
.pdf Full text (2,05 MB)
This document has many files! More...

9.
Celostne grafične podobe v finančnem svetu : diplomsko delo
Aljaž Gašperič, 2020, undergraduate thesis

Abstract: To delo definira osnove grafičnega oblikovanja in vizualnih komunikacij. Prav tako pa je zasnova celostne grafične podobe za podjetje v finančnem svetu. Loti se raziskovanja osnov oblikovanja in celostnih grafičnih podob. Da bo naloga tudi praktično podkovana, je v sodelovanju s podjetjem NAKO nastala nova celostna grafična podoba, ki upošteva vsa načela naučena skozi nalogo. Potreben je bil pogovor s podjetjem o novi podobi, izgledu in sporočilnosti. Tekom naloge so se pojavile ovire. Pomanjkanje domišljije, ustrezna raznolikost, omejitev sredstev in literature zaradi koronavirusa. Področje je najprej raziskano nato še preizkušeno. Na koncu pa ta naloga doseže novo podobo podjetja NAKO. Sedaj se lahko na trg poda z novim izgledom in zagonom po uspehu.
Keywords: grafično oblikovanje, celostna grafična podoba, tipografija, logotip, NAKO
Published in DKUM: 02.11.2020; Views: 1290; Downloads: 83
.pdf Full text (3,19 MB)

10.
CELOSTNA GRAFIČNA PODOBA »OPTIKA FLAJŠAKER« : diplomsko delo
Mirjeta Zogaj, 2020, undergraduate thesis

Abstract: Namen diplomskega dela, ki je razdeljeno na uvodni del, glavni del in na koncu praktični del, je predstaviti spremembe celostne grafične podobe podjetja. V uvodnem delu je predstavljen teoretični del, ki razlaga osnovne pojme, s katerimi se srečujemo v diplomski nalogi in so povezani z izdelavo celostne grafične podobe. Nato opisujemo dejavnike in procese, ki so ključni pri spremembi identitete podjetja Flajšaker. Temu sledi prikaz in opis sedanje celostne grafične podobe ter opis značilnosti, kot so barva, oblika, tipografija ter implementacija, nato pa tudi opis razlogov in izhodišč za novo preoblikovano podobo, ki jo prikazujemo skozi preoblikovanja s pomočjo grafičnih orodij. V zadnjem delu prikažemo proces in zasnovo nove celostne grafične podobe optike Flajšaker.
Keywords: grafično oblikovanje, celostna grafična podoba, logotip, tipografija, uporabniški vmesnik
Published in DKUM: 02.11.2020; Views: 2770; Downloads: 133
.pdf Full text (4,10 MB)

Search done in 7.51 sec.
Back to top
Logos of partners University of Maribor University of Ljubljana University of Primorska University of Nova Gorica