| | SLO | ENG | Cookies and privacy

Bigger font | Smaller font

Search the digital library catalog Help

Query: search in
search in
search in
search in
* old and bologna study programme

Options:
  Reset


1 - 10 / 24
First pagePrevious page123Next pageLast page
1.
Zagotavljanje kakovosti pri razvoju spletnih aplikacij
Tadej Polajnar, 2024, master's thesis

Abstract: Magistrsko delo obravnava pomembnost kakovosti v procesu razvoja spletnih aplikacij. Osredotoča se na identifikacijo ključnih pristopov za doseganje višje kakovosti in obravnava pomanjkljivosti v zagotavljanju kakovosti. Na podlagi raziskanih in sprejetih smernic je bila razvita prototipna aplikacija, s katero je bila prikazana uporaba najboljših praks za izboljšanje kakovosti, vključno z avtomatiziranim testiranjem, strogimi pravili kodiranja in dokumentacijo. Rezultati prototipa prikazujejo dobre smernice za integracijo enakih praks tudi v kompleksnejših aplikacijah, kar prispeva k izboljšani kakovosti in olajšanemu nadaljnjemu razvoju.
Keywords: zagotavljanje kakovosti, najboljše prakse, testiranje aplikacije, stalni razvoj programske opreme
Published in DKUM: 08.04.2024; Views: 55; Downloads: 2
.pdf Full text (5,22 MB)

2.
Razvoj modula za obravnavo reklamacij na storitve carinskega posredovanja
Lara Pičman, 2023, undergraduate thesis

Abstract: Diplomska naloga obravnava razvoj in implementacijo specifične programske rešitve – aplikacije za obravnavo reklamacij na storitve carinskega poslovanja. Izdelana je specifikacija zahtev končnega naročnika - Pošte Slovenije, in analizirana zakonodaja ter obstoječi sistem, s katerim bo povezana nova aplikacija za vnos in evidenco reklamacij. Procesi in podatki so modelirani. Razvit in testiran je bil modul, ki podpira reševanje reklamacij, vezanih na poštne storitve preko aplikacije. Rezultati testiranja so pokazali učinkovitost same aplikacije, ki zaradi prehoda na avtomatski postopek sam proces reklamacij pospeši ter skrajša čas, ki bi bil v nasprotnem primeru potreben za ročno izpolnjevanje obrazcev, zmanjša pa se tudi možnost napak pri samem vnosu. Programska oprema je bila uspešno izdelana, povezana in preizkušena.
Keywords: Programski inženiring, specifikacija zahtevanih lastnosti, modul CBR, testiranje programske opreme
Published in DKUM: 01.02.2024; Views: 149; Downloads: 12
.pdf Full text (1,67 MB)

3.
Avtomatizacija testiranja z malo ali nič programske kode : magistrsko delo
Verica Zagoranski, 2023, master's thesis

Abstract: V magistrskem delu se je raziskalo področje avtomatiziranega testiranja z malo ali nič programske kode. Izveden je bil sistematični pregled literature, s katerim so bile identificirane in raziskane dostopne dobre prakse avtomatiziranega testiranja z malo ali nič programske kode ter orodja, ki to implementirajo in podpirajo. Z eksperimentom in primerjalno metodo je bil ovrednoten pristop avtomatiziranega testiranja z malo ali nič programske kode ter orodja. Empirični podatki, pridobljeni na osnovi eksperimenta, nakazujejo, da je za funkcionalno testiranje smiselno uporabiti pristop avtomatizacije testiranja z malo ali nič programske kode, pri čemer je treba izbrati ustrezno orodje, saj raziskava kaže, da je količina pisanja programske kode odvisna tudi od izbranega orodja.
Keywords: testiranje programske opreme, kakovost programske opreme, avtomatizacija testiranja, testiranje z malo programske kode, testiranje z nič programske kode
Published in DKUM: 03.07.2023; Views: 374; Downloads: 64
.pdf Full text (1,63 MB)

4.
Testiranje programske opreme pri hladilnih sistemih : magistrsko delo
Matija Pečovnik, 2022, master's thesis

Abstract: V magistrskem delu je predstavljen pomen testiranja programske opreme. Opisane so aktualne metodologije kot tudi tehnike testiranja programske opreme. Nato sledi prehod na hladilne sisteme, NTK-temperaturne senzorje in z njimi povezana pomembnost testiranja. Predstavljena je izdelava merilnega sistema za snemanje odzivov oziroma za spremljanje spreminjajočih se parametrov delovanja hladilnika ob nedelovanju temperaturnih senzorjev. Opisana je uporabljena strojna oprema, komunikacijski protokol, programska koda in začetki meritev, najprej na simulacijskem modelu hladilnika ter nato še meritve na realnem hladilniku. V grafični obliki so predstavljeni rezultati meritev ter pripadajoči komentarji.
Keywords: testiranje programske opreme, hladilni sistemi, Arduino, temperaturni senzorji, zapisovalnik podatkov
Published in DKUM: 30.01.2023; Views: 503; Downloads: 97
.pdf Full text (2,30 MB)

5.
Primerjava različnih življenjskih ciklov razvoja programske opreme : diplomsko delo
Daniel Kerec, 2022, undergraduate thesis

Abstract: V diplomski nalogi bomo omenili in opisali različne modele življenjskega cikla razvoja programske opreme. V poslovnem svetu igra ključno vlogo pristop k razvoju programske opreme in koordinacija pristopa. Pri razvoju programske opreme si lahko pomagamo z različnimi modeli življenjskega cikla razvoja programske opreme. V diplomski nalogi bomo predstavili posamezni model in omenili njegove prednosti in slabosti. V praktičnem delu diplomske naloge smo preko anketnega vprašalnika dobili vtis o poznavanju modelov življenjskega cikla v različnih podjetjih.
Keywords: življenjski cikel razvoja programske opreme, modeli življenjskega cikla razvoja programske opreme, razvoj programske opreme, agilna metodologija, testiranje programske opreme
Published in DKUM: 26.10.2022; Views: 493; Downloads: 40
.pdf Full text (1,07 MB)

6.
Sistematično testiranje programske opreme : diplomsko delo visokošolskega študijskega programa Informacijska varnost
Anita Seretinek, 2021, undergraduate thesis

Abstract: Z vprašanjem, kako kakovosten je razvit produkt, se soočajo številna podjetja, saj je vključevanje preverjanja kakovosti produktov v organizacijske procese še vedno premalo prisotno. Prepričanje, da je treba za testiranje produktov zaposliti poseben kader, specializiran za zagotavljanje kakovosti, pa se vse bolj uveljavlja. Ker se v kakovosti produktov odražajo profesionalnost, skrb za varnost in predanost dobri uporabniški izkušnji, bi vsako sodobno podjetje moralo v svoje procese vpeljati tudi testiranje posameznih produktov. Ko se podjetje za to odloči, pa je v ospredju problematika, katere oblike testov izvajati in kakšen kader naj bi jih izvajal. V diplomski nalogi so najprej obravnavani teoretični vidiki testiranja programske opreme, v praktičnem delu pa je preverjeno dejansko stanje na tem področju v praksi. Teoretični del naloge je zato sestavljen iz pregleda različnih metod in vrst testiranj programske opreme, modelov razvoja programske opreme ter orodij za avtomatsko testiranje. Predstavljeno je tudi, kako v podjetje vpeljati testiranje, ali se podjetjem zaposlovanje testerjev splača in v kolikšni meri je testiranje učinkovito. Ravnanje v praksi pa se ugotavlja s pomočjo ankete, in sicer na podlagi štirih hipotez, ki so na podlagi prejetih odgovorov ovržene ali potrjene.
Keywords: diplomske naloge, testiranje programske opreme, avtomatsko testiranje programske opreme, razvoj programske opreme, testiranje
Published in DKUM: 20.10.2021; Views: 835; Downloads: 68
.pdf Full text (1009,04 KB)

7.
TESTIRANJE SPLETNE APLIKACIJE Z ORODJEM SAHI
Blaž Jovan, 2016, bachelor thesis/paper

Abstract: Testiranje je dejavnost, s katero dokažemo in dosežemo zaupanje, da programska oprema dela, kot bi morala, in v skladu z zahtevami, ki so jih določili uporabniki. V diplomskem delu želimo raziskati področje testiranja programske opreme na primeru programskih rešitev za podporo zavarovalnih procesov. Opisani so osnovni pojmi testiranja, predstavljene so različne vrste testov, ki jih uporabljamo v procesu razvoja programske opreme. V obravnavanem primeru smo za podporo testiranja programske opreme uporabili orodje Sahi, ki omogoča lažje in predvsem hitrejše testiranje programske opreme. Izpostavljeni so ključni elementi v procesu testiranja programske opreme, ki izhajajo iz ustrezno pripravljenega načrta testiranj. Cilj predstavljenega projekta je zagotoviti čim hitrejši in učinkovitejši način testiranja in omogočiti zanesljivo in brezhibno delovanje programske opreme. Na osnovi podanih zahtev predlagamo vpeljavo regresijskih testov, s katerimi zagotovimo boljšo funkcionalnost programske opreme. V zaključku so podane ugotovitve in priporočila za posodobitev postopkov testiranja programske opreme.
Keywords: testiranje, testna ekipa, regresijski testi, testiranje programske opreme
Published in DKUM: 12.10.2016; Views: 1496; Downloads: 92
.pdf Full text (2,07 MB)

8.
TESTIRANJE PROGRAMSKE OPREME NA OSNOVI ORODIJ MICROSOFT
David Herman, 2016, undergraduate thesis

Abstract: Predstavili smo pomen testiranja programske opreme ter prikazali, kako uspešno testirati programsko opremo skozi njen razvojni življenjski cikel in kaj dosežemo z uspešnim testiranjem. V drugem delu diplomske naloge smo predstavili orodja in tipe testiranja ki so na voljo v Visual Studio 2013. Na kratko smo opisali delo s testnimi rezultati in zaključek testiranja. V zadnjem delu smo prikazali praktično uporabnost orodij za testiranje Visual Studia 2013 po tehniki V-modela, ki je zasnovan tako, da se proces testiranja začne v zgodnjem razvoju programske opreme, in zapisali ugotovitve. Končni rezultat je strnjen opis in predstavitev orodij ter tipov za testiranje programske opreme, ki jih nudi Visual Studio 2013, ter praktična uporaba pri testiranju.
Keywords: testiranje programske opreme, faze in življenjski cikel testiranja, V-model testiranja, orodja za testiranje, Visual Studio 2013.
Published in DKUM: 27.09.2016; Views: 1215; Downloads: 173
.pdf Full text (9,37 MB)

9.
PROGRAMIRANJE APLIKACIJE ZA TESTIRANJE PROGRAMSKE OPREME NA PAMETNIH GOSPODINJSKIH APARATIH
Jure Ernst, 2016, undergraduate thesis

Abstract: Testiranje programske opreme je eden ključnih procesov izdelave programov. Razvijalcem pomaga pri odkrivanju napak med samo izdelavo aplikacije, kar pomeni, da programska oprema, ki jo razvijemo, ne vsebuje napak, ki jih je mogoče odkriti z namenskimi testi. Za izdelavo učinkovitih testov je treba dobro razumeti arhitekturo programa, ki ga želimo testirati. Razumevanje delovanja programa izpostavi dele programa, na katere se moramo osredotočiti pri načrtovanju testov. Cilj diplomskega dela je izdelati aplikacijo, ki bo implementirala pet testov za testiranje programske opreme na pametnih gospodinjskih aparatih, ter jo predstaviti.
Keywords: testiranje programske opreme, pametni gospodinjski aparati, programiranje aplikacije za testiranje
Published in DKUM: 22.09.2016; Views: 1501; Downloads: 63
.pdf Full text (2,70 MB)

10.
INOVATIVNE METRIKE PROGRAMSKE OPREME
Nejc Muršič, 2016, master's thesis

Abstract: V magistrskem delu predstavljamo različne vrste in razvoj metrik programske opreme skozi zgodovino. Pri tem se osredotočamo predvsem na nekatere bolj inovativne pristope k merjenju različnih lastnosti programske opreme in opišemo njihovo delovanje. V drugem delu magistrskega dela testiramo nekatere standardne metrike in izdelujemo lastno implementacijo parametrične metrike programske opreme, s pomočjo katere izvedemo statično analizo na 35. različnih projektih. Dobljene rezultate nato primerjamo med seboj in predstavimo ugotovitve. S pomočjo korelacije preverimo tudi moč linearne povezanosti med metrikami.
Keywords: metrike programske opreme, kakovost programske opreme, testiranje, inovativne metrike
Published in DKUM: 06.09.2016; Views: 1525; Downloads: 180
.pdf Full text (1,92 MB)

Search done in 24.08 sec.
Back to top
Logos of partners University of Maribor University of Ljubljana University of Primorska University of Nova Gorica