| | SLO | ENG | Cookies and privacy

Bigger font | Smaller font

Search the digital library catalog Help

Query: search in
search in
search in
search in
* old and bologna study programme

Options:
  Reset


1 - 10 / 18
First pagePrevious page12Next pageLast page
1.
2.
3.
4.
5.
6.
Instrumentacija CLIPPER-skih programov : diplomsko delo
Damijan Jamšek, 1993, undergraduate thesis

Keywords: računalništvo, programska oprema, testiranje programske opreme, Clipper
Published: 26.07.2007; Views: 1527; Downloads: 0

7.
TESTIRANJE ODPRTOKODNE REŠITVE ZA IZVAJANJE SPLETNEGA ANKETIRANJA
Ajda Strmljan, 2009, undergraduate thesis

Abstract: Raziskava obravnava testiranje programske opreme za spletno anketiranje. Izbran je bil odprtokodni programski paket Limesurvey. Kratko so predstavljeni tudi druge odprtokodne in licenčne rešitve. Naloga opisuje namestitev in testiranje na domačem in fakultetnem strežniku. Predstavljene so funkcije, ki omogočajo oblikovanje ankete, kot tudi poročanje in predstavitev rezultatov. Opisane so lastnosti in prednosti distribucijskih list in njihovo delovanje. Prikazan je primer ankete o elektronskem poslovanju, ki je povzet po paprini obliki. Testiranje je pokazalo, da Limesurvey deluje zanesljivo. Največja ovira za širjenje Limesurvey je nepopolna dokumentacija, v primeru napak pa je izvajalec prepuščen iskanju rešitev na forumih.
Keywords: Testiranje programske opreme, Testiranje po načelu »črne škatle«, Spletno anketiranje, Limesurvey
Published: 03.12.2009; Views: 1710; Downloads: 155
.pdf Full text (1,40 MB)

8.
ORGANIZACIJSKO INFORMACIJSKI MODEL TESTIRANJA PROGRAMSKE OPREME
Dragana Stanojevič, 2009, master's thesis

Abstract: Naloga obravnava področje izboljševanja organizacijsko informacijskega modela testiranja programske opreme v konkretnem podjetju. Podane so definicije, zgledi iz literature in prakse ter pregled raziskav s področja testiranja informacijskih sistemov. Na konkretnem primeru podjetja s področja IT je bilo analizirano stanje in ugotovljene ključne slabosti. Glavni problemi v zvezi s testiranjem so povezani z zagotavljanjem zadostnih virov (ljudje, čas, denar, oprema) in upravljanjem posledic porabe virov (stroški vzdrževanja, razpoložljivost programske opreme, zadovoljstvo uporabnikov). V nalogi so kratko predstavljena, preskušena in ocenjena tri orodja za avtomatizirano testiranje. Izvedena SWOT analiza je bila temelj za izbiro najprimernejšega. Najpomembnejše izboljšave organizacijsko informacijskega modela testiranja programske opreme v konkretnem podjetju je vodstvo sprejelo in so v fazi uvajanja.
Keywords: Testiranje programske opreme Metode testiranja Avtomatizirano testiranje Kakovost programske opreme Izboljševanje procesa
Published: 07.01.2010; Views: 2587; Downloads: 322
.pdf Full text (4,44 MB)

9.
TESTIRANJE APLIKACIJ ZA PLATFORMO ANDROID
Tomaž Buzeti, 2011, bachelor thesis/paper

Abstract: V diplomskem delu smo predstavili mobilno platformo Android, razvoj mobilne aplikacije - myWallet, ki omogoča pregled osebnih financ, ter različne pristope testiranja programske opreme za platformo Android. Podrobno smo opisali orodja in pristope, ki so primerni za testiranje aplikacij na platformi Android ter z njimi testirali aplikacijo myWallet, ki smo jo razvili v sklopu diplomske naloge. Osredotočili smo se predvsem na testiranje po principu črne skrinje, testiranja enot z orodji za avtomatizacijo testov ter profiliranju uporabniškega vmesnika.
Keywords: platforma Android, razvoj mobilnih aplikacij, testiranje programske opreme, robotium, testiranje enot
Published: 07.11.2011; Views: 2947; Downloads: 346
.pdf Full text (2,39 MB)

10.
OGRODJE ZA NAPOVEDOVANJE NAPAK PROGRAMSKE OPREME V AGILNIH OKOLJIH
Danijel Radjenović, 2013, doctoral dissertation

Abstract: Metrike programske opreme so uporabljene v modelih za napovedovanje napak programske opreme. Model določi dele izvorne kode, ki vsebujejo napake in jih je potrebno pregledati. S tem usmerja proces zagotavljanja kakovosti programske opreme. Z identifikacijo napak se izboljša kakovost programske opreme, z določanjem njihove lokacije pa se znižajo stroški testiranja. Metode razvoja programske opreme se počasi oddaljujejo od tradicionalnega modela slapu (Waterfall) k bolj agilnim pristopom (Scrum, XP), s tem pa se spreminja tudi način testiranja programske opreme. V agilnih okoljih si ne moremo privoščiti, da bi izvedli testiranje celotnega sistema za vsako različico programske opreme, zato testiramo le dele, ki jih je napovedovalni model določil za nepravilne. Glavni namen je bil razviti učinkovit model za napovedovanje napak programske opreme v agilnih okoljih. Da smo model razvili, smo opravili sistematični pregled literature, analizirali produktne in procesne metrike ter ocenili klasifikacijske tehnike. Dobljeni model smo ovrednotili v industrijskem okolju. Model, ki vsebuje zgolj štiri procesne metrike, se je izkazal za uspešnega v industrijskem okolju, saj je odkril več kot polovico vseh napak (popolnost > 0,5) in ni vseboval enkrat več lažno pozitivnih napovedi (pravilnost > 0,33). Zaradi visoke multikolinearnosti metrik je bil uspešnejši od polnega modela, ki vsebuje 80 metrik. Procesne metrike so bile uspešne pri napovedovanju napak, medtem ko produktne metrike niso bile. Napake v agilnih okoljih so najbolj pogojene s starostjo in velikostjo sprememb programske opreme, pri čemer imajo nedavne in velike spremembe večjo verjetnost, da vsebujejo napake.
Keywords: metrike programske opreme, napovedovanje napak, napovedovalni modeli, zagotavljanje kakovosti, testiranje, kakovost programske opreme
Published: 15.11.2013; Views: 1387; Downloads: 171
.pdf Full text (2,73 MB)

Search done in 0.16 sec.
Back to top
Logos of partners University of Maribor University of Ljubljana University of Primorska University of Nova Gorica