| | SLO | ENG | Cookies and privacy

Bigger font | Smaller font

Search the digital library catalog Help

Query: search in
search in
search in
search in
* old and bologna study programme

Options:
  Reset


1 - 1 / 1
First pagePrevious page1Next pageLast page
1.
SINTEZE KOORDINACIJSKIH SPOJIN BAKRA S TIO-LIGANDI IN PRIPRAVA BAKROVIH SULFIDOV Z NJIHOVIM KONTROLIRANIM TERMIČNIM RAZKROJEM
Tanja Radić, 2015, master's thesis

Abstract: Namen magistrskega dela je bila sinteza koordinacijskih spojin bakra s tio-ligandi, saj baker in žveplo tvorita veliko različnih spojin. Kot vir bakra smo uporabili baker (v prahu), bakrov(II) acetat monohidrat, bakrov(II) klorid dihidrat in bazični bakrov(II) karbonat. Kot ligande smo uporabili 2-aminobenzotiazol, 2,2-ditiobis(benzotiazol) in tioureo. Izvajali smo reakcije med viri bakra in viri žvepla v različnih topilih in z dvema različnima metodama (refluks in mešanje). Kot topila smo uporabili destilirano vodo, dimetilformamid in metanol. Reakcije so potekale pri sobni temperaturi (metoda mešanja) in pri povišani temperaturi (upoštevajoč temperature vrelišča posameznega topila) na oljni kopeli (t.i. metoda refluksa). Produkte smo okarakterizirali z rentgensko praškovno difrakcijo (XRD) in termogravimetrično analizo.
Keywords: baker, tio-ligandi, bakrovi sulfidi, termoliza molekularnih prekurzorjev, rentgenska praškovna difrakcija (XRD), termogravimetrična analiza, koordinacijske spojine
Published: 24.12.2015; Views: 1090; Downloads: 106
.pdf Full text (3,09 MB)

Search done in 0.01 sec.
Back to top
Logos of partners University of Maribor University of Ljubljana University of Primorska University of Nova Gorica