| | SLO | ENG | Cookies and privacy

Bigger font | Smaller font

Search the digital library catalog Help

Query: search in
search in
search in
search in
* old and bologna study programme

Options:
  Reset


1 - 10 / 33
First pagePrevious page1234Next pageLast page
1.
2.
3.
4.
5.
6.
IZVEDBA ZRAČNO ALI S PLINOM SF6 IZOLIRANEGA 400 kV STIKALIŠČA BLOKA 6 TEŠ
Damjan Seme, 2009, master's thesis

Abstract: V magistrskem delu je prikazana izvedba in praktični primer sodobnega visokonapetostnega 400 kV zračno in s plinom SF6 izoliranega stikališča. Predstavljene so naprave novega bloka 6 Termoelektrarne Šoštanj. V nadaljevanju je prikazana in argumentirana idejna zasnova stikališča za blok 6 s primerjavo med zračno izolirano in plinsko izolirano izvedbo. Glede na karakteristike energetske opreme bloka 6 in analize sosednjih stikališč so bili opravljeni ustrezni izračuni kratkostičnih razmer. Na osnovi teh izračunov je bila izbrana ustrezna oprema zračno in s plinom SF6 izoliranega stikališča. Za takšni izvedbi stikališč so bili izvedeni izračuni vplivov na okolje. Analizirana je bila tudi vključitev omenjenih stikališč v elektroenergetski sistem na osnovi analize z zanesljivostnim kriterijem "n-1" in izračunom obremenljivosti za več variant vključitve bloka 6 v elektroenergetski sistem.
Keywords: Elektroenergetski sistem, elektroenergetsko omrežje, termoelektrarna, stikališče, stikalni aparat, plin SF6, električno dimenzioniranje, monitoring, električno polje, kratki stik, stabilnost.
Published: 05.02.2010; Views: 3308; Downloads: 413
.pdf Full text (7,25 MB)

7.
MOTIVACIJA ZA IZOBRAŽEVANJE ODRASLIH V TERMOELEKTRARNI ŠOŠTANJ
Simona Koren, 2010, undergraduate thesis

Abstract: Naloga govori o motivaciji zaposlenih za izobraževanje, ki je razdeljena na teoretični del in obstoječe stanje. V nalogi sem poskušala ugotoviti, kakšno vlogo in pomen ima motivacija za izobraževanje zaposlenih v Termoelektrarni Šoštanj d.o.o., kaj posameznike spodbuja oziroma ovira pri izobraževanju. V prvem delu sem na kratko povzela nekaj najpomembnejših teorij s področja motivacije in izobraževanja. S pomočjo domače in tuje literature sem na kratko opredelila nekaj temeljnih pojmov o izobraževanju in motivaciji. V raziskovalnem delu sem s pomočjo ankete raziskala področje motivacije za izobraževanje v Termoelektrarni Šoštanj d.o.o. Na kratko sem predstavila zgodovino podjetja, njegovo dejavnost in organizacijo izobraževanja. Z anketo sem poskušala odgovoriti na nekatera vprašanja v zvezi z motivacijo in izobraževanjem ter raziskati, kaj zaposlene ovira oziroma spodbuja k izobraževanju. Poskušala sem ugotoviti, ali se zaposleni dodatno izobražujejo, ker se morajo oz. ker se lahko ali imajo tudi lasten interes. V zaključnem delu pa sem podala nekaj predlogov za izboljšavo motivacije za izobraževanje v podjetju.
Keywords: Zaposleni, Izobraževanje, Motivacija, Termoelektrarna
Published: 21.06.2010; Views: 1842; Downloads: 150
.pdf Full text (526,62 KB)

8.
ZAMENJAVA NAPRAV LASTNE PORABE BLOKA 125 MW V TE TRBOVLJE
Aleš Gerčar, 2010, undergraduate thesis

Abstract: Cilj diplomskega dela je posodobitev naprav za lastno porabo na obstoječem bloku 4 v Termoelektrarni Trbovlje. Opravljena je bila analiza trenutnega stanja naprav na nivoju nizke napetosti. Na osnovi izračunov so bili izbrani ustrezna oprema in aparati, ki bi jih vgradili za potrebe lastne porabe nizkonapetostnega nivoja.
Keywords: termoelektrarna, dimenzioniranje opreme, kratki stiki, izračuni.
Published: 28.05.2010; Views: 2128; Downloads: 174
.pdf Full text (2,67 MB)

9.
Zagotavljanje nemotene oskrbe Termoelektrarne Šoštanj s premogom : diplomsko delo
Helena Guzej, 2010, undergraduate thesis

Abstract: Termoelektrarna Šoštanj proizvaja povprečno tretjino porabljene električne energije v državi, v kriznih obdobjih pa pokriva preko polovico porabe. Glavno energetsko gorivo za pridobivanje toplotne in električne energije v Termoelektrarni Šoštanj je lignit, ki ga izkopava Premogovnik Velenje. Izkopani premog je potrebno po izkopu pripeljati v silose, imenovane kotlovski bunkerji premoga. Premog transportiramo do termoelektrarne s transportnimi trakovi. Zaradi nemogoče uskladitve med izkopom in porabo premoga je na poti do kotlovskih bunkerjev še deponija, kamor odlagajo višek izkopanega premoga ali pa ga iz nje po potrebi jemljejo. Za nemoteno oskrbo s premogom je potrebno tudi več naprav (deponijski stroji, transportni trakovi, presipna mesta, kotlovski in vmesni bunkerji...), ki pa morajo delovati brezhibno.
Keywords: Termoelektrarna Šoštanj, Premogovnik Velenje, deponija, transport premoga, bunker
Published: 03.09.2010; Views: 2242; Downloads: 207
.pdf Full text (10,29 MB)

10.
KAKOVOST ELEKTRIČNE ENERGIJE PROIZVEDENE S SONČNIMI ELEKTRARNAMI TERMOELEKTRARNE BRESTANICA
Domen Senica, 2011, undergraduate thesis

Abstract: Diplomsko delo obravnava meritev kakovosti električne energije sončnih elektrarn Termoelektrarne Brestanica (TEB), MFE TEB1, MFE TEB2 ter MFE TEB3. V uvodnih poglavjih so razložene značilnosti sončne energije, sončno sevanje ter fotonapetostni pojav. Na kratko so opisane vrste sončnih elektrarn, predstavljena vloga njihovih gradnikov, razložena pretvorba enosmerne napetosti v izmenično s pulzno-širinsko modulacijo, priklop ter odkup električne energije pridobljene iz sončnega vira. Diplomsko delo zajema tudi prikaz sončnih elektrarn v TEB. Na sončnih elektrarnah TEB so bile, po standardu SIST EN 50160, izvedene meritve kakovosti električne energije z merilnim instrumentom MAWOWATT 70. Posamezna meritev je trajala teden dni. Na osnovi pridobljenih podatkov je bila izvedena analiza ter podani zaključki o kakovosti proizvedene električne energije s sončnimi elektrarnami TE Brestanica.
Keywords: električna energija, sončne elektrarne, razsmernik, kakovost električne energije, standard SIST EN 50160, Termoelektrarna Brestanica
Published: 21.06.2011; Views: 3451; Downloads: 285
.pdf Full text (7,16 MB)

Search done in 0.23 sec.
Back to top
Logos of partners University of Maribor University of Ljubljana University of Primorska University of Nova Gorica