| | SLO | ENG | Cookies and privacy

Bigger font | Smaller font

Search the digital library catalog Help

Query: search in
search in
search in
search in
* old and bologna study programme

Options:
  Reset


1 - 10 / 12
First pagePrevious page12Next pageLast page
1.
2.
3.
4.
5.
VREDNOTENJE PODJETIJ NA PRIMERU TRGOVSKEGA PODJETJA
Matjaž Brumen, 2014, master's thesis

Abstract: Vrednotenje podjetij zajema ocenjevanje vrednosti podjetij, analizo uspešnosti preteklega finančnega poslovanja, oceno prostih denarnih tokov, primerjavo podjetja s konkurenti, vrednotenje delnice, oceno stroškov dolga in kapitala ter oceno tehtanega povprečja stroškov kapitala. Da bi podjetje čim bolj korektno, pravično, pošteno in realno ovrednotili, imamo na razpolago številne metode za vrednotenje podjetij. Vendar se ocenjevalci vrednosti podjetij srečujejo z različnimi težavami. Najpogostejši sta vsekakor zagotavljanje ustreznih informacij in podatkov, ki so potrebni za vrednotenje nekega podjetja, in izbira ustrezne vrednotenjske metode. Pri tem se pojavlja vprašanje, katero metodo je za vrednotenje podjetij najbolje uporabiti oziroma katera metoda daje najbolj verodostojen in realen rezultat. Pri ocenjevanju vrednosti podjetij smo uporabili različne metode za določanje vrednosti podjetij, in sicer smo uporabili metode, ki temeljijo na preteklih podatkih, prihodnjih podatkih in tržnih primerjavah. Na primeru trgovskega podjetja in njegovih konkurentov smo potrdili, da je vrednotenje podjetij zelo nepredvidljiva naloga, pri kateri smo se srečevali z razširjeno problematiko vrednotenja podjetij na primeru izbire ustrezne metode za ocenjevanje vrednosti podjetij in ustreznih vhodnih podatkov. Ugotovili smo, da je ocenjena vrednost podjetja močno odvisna od vhodnih podatkov in tudi od metode, ki jo uporabimo za vrednotenje podjetij.
Keywords: ocenjevanje vrednosti podjetij, vrednotenje podjetij, metodologija vrednotenja podjetij, problematika vrednotenja podjetij, teorija vrednotenja podjetij.
Published: 22.07.2014; Views: 1369; Downloads: 364
.pdf Full text (2,68 MB)

6.
Osnove teorije ekstremnih vrednosti
Sabina Herga, 2014, master's thesis

Abstract: V magistrskem delu so predstavljene osnove teorije ekstremnih vrednosti. Na začetku dela so povzeti osnovni pojmi iz verjetnosti in statistike, ki so potrebni za razumevanje snovi. Osrednji del magistrskega dela je namenjen opisu glavnih dveh pristopov, ki se uporabljata v teoriji ekstremnih vrednosti. Kot prvi pristop je to model maksimumov skupin podatkov in kot drugi je to model preseganja mejnih vrednosti. Pri vsakem pristopu je zapisana teoretična izpeljava in podan šše praktičen zgled, za lažje razumevanje. Na zgledih so tako obravnavani nekateri ekstremni dogodki v naravi, kot so količina dnevnih padavin, letne maksimalne morske gladine ...
Keywords: Teorija ekstremnih vrednosti, model maksimumov skupin podatkov, model preseganja mejnih vrednosti.
Published: 11.12.2014; Views: 793; Downloads: 108
.pdf Full text (796,36 KB)

7.
8.
9.
10.
Search done in 0.24 sec.
Back to top
Logos of partners University of Maribor University of Ljubljana University of Primorska University of Nova Gorica