| | SLO | ENG | Cookies and privacy

Bigger font | Smaller font

Search the digital library catalog Help

Query: search in
search in
search in
search in
* old and bologna study programme

Options:
  Reset


1 - 7 / 7
First pagePrevious page1Next pageLast page
1.
2.
3.
4.
5.
UPORABA PARLAY X VMESNIKA ZA VZPOSTAVLJANJE KONFERENČNIH ZVEZ
Daniel Pahič, 2010, bachelor thesis/paper

Abstract: V zadnjih letih je prišlo do prepleta med telekomunikacijskimi in internetnimi omrežji. Produkt tega so storitveno pestra omrežja, ki ponujajo možnosti za razvoj novih konvergenčnih storitev. Ena izmed takšnih storitev je vzpostavitev konferenčne zveze s pomočjo tretje osebe. Diplomsko delo predstavlja korake razvoja aplikacije za vzpostavljanje konferenčnih zvez. Delo opisuje vse faze razvoja, od analize orodij in tehnologij do opisa končnega produkta. Rezultat dela je aplikacija, napisana v programskem jeziku JavaFX, ki izkorišča storitve vmesnika Parlay X, standardiziranega vmesnika za dostop do funkcionalnosti telekomunikacijskih omrežij.
Keywords: telekomunikacijska omrežja, konferenčna zveza, Parlay X, JavaFX
Published: 06.12.2010; Views: 1292; Downloads: 85
.pdf Full text (1,21 MB)

6.
Povezavni, vozliščni in mešani okvarni premeri kartezičnih grafovskih produktov in svežnjev
Rija Erveš, 2011, dissertation

Abstract: V disertaciji raziskujemo povezanost in okvarne premere kartezičnih grafovskih svežnjev in kartezičnih produktov. Vpeljemo mešano povezanost in mešani okvarni premer grafa, ki posplošujeta povezanosti in okvarna premera definirana glede na eno vrsto okvarjenih elementov. Nekatere rezultate na kartezičnih grafovskih svežnjih in produktih glede na eno vrsto okvarjenih elementov posplošimo in v določenih primerih tudi izboljšamo.
Keywords: povezanost po vozliščih, povezanost po povezavah, mešana povezanost, okvarni premer, povezavni okvarni premer, mešani okvarni premer, kartezični grafovski sveženj, kartezični grafovski produkt, telekomunikacijska omrežja, okvarna toleranca
Published: 21.09.2011; Views: 3255; Downloads: 134
.pdf Full text (640,76 KB)

7.
ZASNOVA IN KONFIGURACIJA IP PBX TELEFONIJE ZA MANJŠA PODJETJA
Dušan Cvahte, 2011, undergraduate thesis

Abstract: V diplomskem delu smo na kratko opisali dostopovne tehnologije prenosa podatkov, sistem omrežij in njihovo delovanje ter delovanje telefonskih central. V drugem delu smo prikazali praktično realizacijo sistema IP telefonije v manjših podjetjih z IP PBX modelom. Ta model uporabljajo podjetja, ki za svoje delovanje potrebujejo telefonijo, internet, analogni priključek za faksimilne naprave in po potrebi priključek za televizijo. Priročno pri tem modelu je, da se oprema nahaja na lokaciji podjetja, vendar je v lasti ponudnika telekomunikacijskih storitev, ki skrbi tudi za vzdrževanje.
Keywords: telekomunikacije, telekomunikacijska omrežja, telefonska centrala, IP telefonija, IP Centreks, IP PBX, komunikacijski prehod, stikalo Linksys.
Published: 04.11.2011; Views: 2135; Downloads: 181
.pdf Full text (7,01 MB)

Search done in 0.11 sec.
Back to top
Logos of partners University of Maribor University of Ljubljana University of Primorska University of Nova Gorica