| | SLO | ENG | Cookies and privacy

Bigger font | Smaller font

Search the digital library catalog Help

Query: search in
search in
search in
search in
* old and bologna study programme

Options:
  Reset


1 - 10 / 16
First pagePrevious page12Next pageLast page
1.
2.
Sistem vodenja zmesarne : diplomsko delo univerzitetnega študijskega programa
Samo Kreže, 2004, undergraduate thesis

Keywords: avtomatizacija, krmiljenje, mešanje, zmesarna, tehtanje, šarža
Published: 26.07.2007; Views: 1516; Downloads: 0

3.
4.
PRENOVA PROCESA PROIZVODNJE IN ODPREME BLAGA V PODJETJU PREDILNICA LITIJA D.O.O.
Zumra Salihović, 2010, undergraduate thesis

Abstract: Namen diplomskega dela je organizacijsko-tehnološko reorganizirati način vlaganja, embaliranja,skladiščenja in odpremanja oz. natovorjanja končnih izdelkov v tovarni Predilnica Litija d.o.o. Izhodišni cilji so naslednji: -zadržati kakovost in prepoznavnost embaliranja naših izdelkov, -zmanjšati materialne stroške na enoto proizvoda, -zmanjšati stroške dela na enoto proizvoda. Glavni problem je skupni pretočni čas končnega izdelka od izhoda iz stroja do skladiščenja oziroma do odpremanja, izločanja nekaterih odvečnih operacij, zmanjšanje števila delavcev, ki so potrebni da izdelek pride do skladišča, večja zanesljivost, da ne pride do pomešanja med kvalitetami, in na koncu koncev, zagotavljanje ene od pomembnih vrednot našega podjetja: zadovoljstvo kupcev. Dobro poznavanje proizvodnega procesa in posebej procesa vlaganja, embaliranja, transporta in skladiščenja gotovih izdelkov v podjetju, kjer delam kot vodja izmene, mi je olajšalo izdelavo diplomske naloge.
Keywords: KLJUČNE BESEDE Predilnica Litija d.o.o., prenova procesa, proizvodnja preje in sukanca, vlaganje in kontrola gotovih proizvodov, embaliranje, tehtanje in etiketiranje, skladiščenje
Published: 28.03.2011; Views: 2436; Downloads: 190
.pdf Full text (4,34 MB)

5.
Konstrukcija transportnega sistema za avtomatsko tehtanje polizdelkov
Aleš Jeseničnik, 2012, undergraduate thesis

Abstract: Diplomsko delo Konstrukcija transportnega sistema za avtomatsko tehtanje polizdelkov, prikazuje proces izdelave transportnega sistema za avtomatsko tehtanje polizdelkov, od analize tehnoloških in pretočnih zahtev do izdelave transportnega sistema. V uvodnem delu so podrobno predstavljene zahteve za zasnovo in delovanje transportnega sistema, ter prikazana tehnologija obdelovancev. Osrednji del diplomskega dela prikazuje idejno zasnovo transportnega sistema z upoštevanjem podanih zahtev in določitev konstrukcijskih parametrov transporterjev. V zaključnem delu diplomskega dela so predstavljeni ključni segmenti transportnega sistema, ter predstavljena izdelava tehniške dokumentacije.
Keywords: transportni sistemi, tračni transporter, členkasti transporter, tehtanje in sortiranje
Published: 29.06.2012; Views: 1168; Downloads: 154
.pdf Full text (3,06 MB)

6.
Optimizacija logističnega procesa z vpeljavo kontrolnega tehtanja v podjetju Engrotuš d.d.
Anže Špeglič, 2012, undergraduate thesis

Abstract: Optimizacija procesa komisioniranja je eden ključnih logističnih procesov, ki pomenijo ločnico med finančno učinkovitostjo in neučinkovitostjo. Klasična podpora s strani integriranih informacijskih sistemov zagotavlja potrebno podporo, a sama po sebi ne zadošča, zato se kot podpora le-temu v praksi pogosto pojavljajo različne podporne metode, ki se izvajajo ročno v svoji delni obliki. Kontrolno tehtanje predstavlja le enega izmed načinov, kako se približati popolnim rezultatom optimizacije sistema komisioniranja blaga ter posledično finančni konsolidaciji in stroškovni optimizaciji pri poslovanju skladišč. Ključ uspešnosti ni inovativnost oziroma tehnološka kompleksnost, ampak vsestranska aplikativnost takšnega sistema pri ravnanju z objekti, ki so medsebojno vizualno in strukturno povsem različni. V teoretičnem delu diplomskega dela so podana izhodišča za razumevanje procesa komisioniranja ter njegove tesne povezave z informacijskimi sistemi in predstavljeni pojmi, ki se pojavljajo v praktičnem delu diplomskega dela. V le-tem je podrobneje predstavljeno komisioniranje znotraj podjetja ter problemi, ki se pojavljajo. V zaključku dela so podane rešitve in projecirani možni učinki, ki bi jih imela njihova vpeljava.
Keywords: finančna učinkovitost, proces priprave blaga, kontrolno tehtanje, WMS.
Published: 16.02.2013; Views: 1149; Downloads: 220
.pdf Full text (1,25 MB)

7.
Upravljanje tehtalnega sistema z namensko aplikacijo preko daljinskega upravljalnika
Gregor Pungartnik, 2014, undergraduate thesis

Abstract: Diplomsko delo je nastalo v okviru podjetja Alba d.o.o. in predstavlja celoten tehtalni sistem. Sistem ima predvidenega operaterja, ki z daljincem sproži zaznavo registrskih tablic vozila in kasnejši vnos v podatkovno bazo. Narejen je grafični vmesnik, katerega lahko uporablja več uporabnikov, možnost je dodajanja in urejanja strank. Urejajo se lahko tovori, vozila in uporabniki. Operater ima pregled stanja na tehtnici, pregled katera vozila so že zaključila z tehtanjem, katera so uspešno prestala le prvo tehtanje in čakajo še končno tehtanje. Za vsako tehtanje se zabeleži slika vozila, operater pa ima tudi pregled tehtalnega sistema v živo.
Keywords: tehtanje, tehtalni sistem, Firebird, C#, prepoznava registrskih tablic
Published: 06.11.2015; Views: 469; Downloads: 42
.pdf Full text (2,41 MB)

8.
Organizacijski model nadzora tovornega prometa in tehtanje tovornih vozil v gibanju
Roman Marčun, 2015, undergraduate thesis

Abstract: V nalogi je opisan sedanji organizacijski model tehtanja tovornih vozil. Njegove slabosti in pomanjkljivosti. Predstavljen je nov model tehtanja tovornih vozil s sistemom SiWIM ter glavne prednosti in učinkovitosti omenjenega sistema.
Keywords: tovorni promet, tovorna vozila, nadzor, tehtanje, policija, policijsko delo, Specializirana enota za nadzor prometa, diplomske naloge
Published: 08.04.2015; Views: 919; Downloads: 237
.pdf Full text (1,18 MB)

9.
TEKOČE (SPROTNO) VZDRŽEVANJE DIZEL LOKOMOTIV
Barbara Chomicki, 2015, undergraduate thesis

Abstract: Diplomska naloga Tekoče (sprotno) vzdrževanje dizel lokomotiv povzema splošna določila in postopke vzdrževanja dizel lokomotive ter nazorno predstavlja tekoče (sprotno) redno vzdrževanje na dizel lokomotivi serije 664. V drugem poglavju je predstavljeno splošno vzdrževanje dizel lokomotiv, kontrola kakovosti, tehtanje, preskusne vožnje, opremljenost delavnic in pooblastila. V tretjem poglavju je predstavljeno tekoče (sprotno) vzdrževanje dizel lokomotiv in njena delitev, roki in ciklusi. V četrtem poglavju je predstavljeno tekoče (sprotno) izredno vzdrževanje. V petem poglavju je opisano tekoče (sprotno) redno vzdrževanje z obsegom, dizel lokomotivami, serijami lokomotiv in roki. V šestem poglavju je natančneje opisano in prikazano tekoče (sprotno) redno vzdrževanje dizel-električne lokomotive serije 664, kar zajema obseg vseh del na lokomotivi po kontrolnih pregledih, terminski plan, dela na dizel motorju, končne meritve in preskuse, garancijo kvalitete opravljanja popravi ter podrobnim opisom preizkusne vožnje z lokomotivo pred predajo v promet za nemoteno, varno, ekonomično in okolju prijazno odvijanje železniškega prometa.
Keywords: Roki in ciklusi kontrolnih pregledov, redno in izredno vzdrževanje, dizel lokomotiva, dela in sklopi na lokomotivi, preskusna vožnja, tehtanje, kakovost popravil, pooblastila delavnic
Published: 28.08.2015; Views: 963; Downloads: 163
.pdf Full text (5,59 MB)

10.
EKSKLUZIJA DOKAZOV V NOVEJŠI SODNI PRAKSI REPUBLIKE SLOVENIJE
Marko Gabrič, 2015, master's thesis

Abstract: Ekskluzija dokazov je institut, ki izvira iz anglosaškega akuzatornega sistema kazenskega postopka, razvilo pa ga je Vrhovno sodišče ZDA. Bistvo obravnavanega instituta je v tem, da prepreči, da bi se nezakonito ali protiustavno pridobljeni dokazi lahko uporabili v kazenskem postopku. Obstajata dva glavna teoretična pristopa k ekskluziji dokazov, in sicer utilitaristično pojmovanje in načelno oziroma dosledno pojmovanje. V Sloveniji je uzakonjena dosledna ekskluzija dokazov, kar pomeni, da je potrebno vsak dokaz, ki je bil pridobljen s kršitvijo človekovih pravic in temeljnih svoboščin izločiti iz sodnega spisa, sodna odločba pa se nanj ne sme opreti. Vendar pa je slovenska sodna praksa prikazala odklon od te ureditve z uporabo metode tehtanja, in sicer s tehtanjem med kršeno ustavno pravico obdolženca in varovano pravico posameznika, ki je dokaz pridobil s posegom v pravico, ter tehtanje med prizadeto ustavno pravico obdolženca in javnim interesom za učinkovit pregon kaznivih dejanj, če je dokaze s posegom v pravico obdolženca pridobil državni organ. Poleg tega je sodna praksa pokazala odklon tudi z uporabo štirih izjem, ki jih je v zvezi z doktrino »sadežev zastrupljenega drevesa« izoblikovalo Vrhovno sodišče ZDA: izjema dobre vere, neizogibnega odkritja, neodvisnega vira in zbledelega madeža.
Keywords: Ekskluzija dokazov, utilitarsitična doktrina, dosledna ekskluzija, odklon sodne prakse, tehtanje, izjeme po doktrini »sadežev zastrupljenega drevesa«
Published: 13.04.2016; Views: 1271; Downloads: 370
.pdf Full text (753,97 KB)

Search done in 0.14 sec.
Back to top
Logos of partners University of Maribor University of Ljubljana University of Primorska University of Nova Gorica