| | SLO | ENG | Cookies and privacy

Bigger font | Smaller font

Search the digital library catalog Help

Query: search in
search in
search in
search in
* old and bologna study programme

Options:
  Reset


1 - 10 / 10
First pagePrevious page1Next pageLast page
1.
Izdelava tlačne posode DCF312
Tinej Babšek, 2018, undergraduate thesis

Abstract: Naloga se ukvarja z izdelavo tlačne posode DFC312. V diplomski nalogi je predstavljeno podjetje, splošno področje dela ter cilji in predpostavke. Predstavljena je tlačna posoda DCF312, posebnosti posode in njene lastnosti, opisan pa je tudi postopek izdelave. Sledi predstavitev tehnoloških postopkov za: laserski razrez, razrez z abrazivnim vodnim curkom, varjenje, CNC struženje in CNC rezkanje. Vsak postopek je najprej splošno predstavljen, nato so opisani obdelovalni stroji, ki smo jih uporabili, glavni del pri vsakem tehnološkem postopku pa je prikaz načina programiranja in priprave tehnološke dokumentacije.
Keywords: tlačne posode, izdelava tlačne posode, tehnologija obdelave, CNC obdelava, lasersko rezanje, razrez, rezkanje, struženje
Published: 08.10.2018; Views: 552; Downloads: 107
.pdf Full text (3,37 MB)

2.
Analiza konstrukcije in obdelava notranjega ohišja plinske turbine
Blaž Točaj, 2018, master's thesis

Abstract: Podjetje ACE Metalna se ukvarja s strojno obdelavo večjih strojnih delov in konstrukcij. Pri obdelavi način vpetja vpliva na točnost obdelovanca. Primeren način vpetja omogoča varno pritrditev in ustrezno porazdelitev obremenitve med obdelavo tako, da v čim manjši meri vplivajo na obdelovalne dimenzije. Za obdelavo teh delov je potrebno predhodno pripraviti ustrezno dokumentacijo, narediti tehnologijo obdelave in na koncu s pomočjo računalniške programske opreme izdelali programsko kodo za obdelavo. S temi postopki bomo skozi magistrsko nalogo analizirali ohišje plinske turbine, za katerega je podjetje dobilo naročilo in ga strojno obdelalo. Pri obdelavi se srečamo s postopkom stružilnega rezkanja, ki je natančneje opisan in je pomemben za razumevanje postopka. Izvedena simulacija obdelave oziroma poti orodja z rezultati nam razjasni smotrno uporabo računalniške programske opreme v proizvodnji in nam omogoča prihraniti čas že v začetku procesa obdelave.
Keywords: vpenjanje, tehnologija obdelave, stružilno rezkanje, CNC obdelava
Published: 04.06.2018; Views: 634; Downloads: 101
.pdf Full text (9,91 MB)

3.
Primerjava izvedljivosti operacij rezkanja in vrtanja na CNC obdelovalnih strojih
Mitja Pavlič, 2016, undergraduate thesis

Abstract: V diplomski nalogi je prikazan opis, zgradba ter delovanje CNC strojev. Kar vključuje tudi uporabo rezilnega orodja ter vpenjalnih pripomočkov. Glavni del diplomske naloge je prikazati primerjavo izdelave ohišja iz aluminija na 3- in 5-osnem obdelovalnem stroju, kjer je prikazana tehnologija obdelave po operacijah. Podane so bistvene razlike med njima, prikaz stroškov obdelave. Na koncu je razvidno, na katerem stroju bi bilo bolj smiselno izdelati ohišje.
Keywords: CNC stroji, tehnologija obdelave, primerjava postopkov frezanja.
Published: 26.10.2016; Views: 861; Downloads: 64
.pdf Full text (4,22 MB)

4.
5.
6.
7.
8.
9.
10.
Search done in 0.18 sec.
Back to top
Logos of partners University of Maribor University of Ljubljana University of Primorska University of Nova Gorica