| | SLO | ENG | Cookies and privacy

Bigger font | Smaller font

Search the digital library catalog Help

Query: search in
search in
search in
search in
* old and bologna study programme

Options:
  Reset


1 - 10 / 22
First pagePrevious page123Next pageLast page
1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.
REKONSTRUKCIJA IN SANACIJA DIJAŠKEGA DOMA GOLNIK
Matjaž Ojsteršek, 2010, undergraduate thesis

Abstract: V diplomskem delu je opisana rekonstrukcija in sanacija dijaškega doma Golnik. Na začetku je opisano dejansko stanje objekta ter predlog rešitve. V nadaljevanju pa opis pomembnejših tehnologij, ki so bile uporabljene pri izvedbi projekta. Diplomsko delo je nastajalo sočasno z izvedbo projekta s čimer je bilo omogočeno ne samo teoretsko ampak predvsem praktično prikazovanje tehnologij. Ta projekt je primer kako je mogoče s pravo idejo in vizijo nekoč star, dotrajan objekt vrniti v življenje, novim stanovalcem pa omogočiti visoko kakovost bivanja.
Keywords: gradbeništvo, diplomsko delo, rekonstrukcija, sanacija, tehnologija gradnje
Published: 09.02.2010; Views: 2278; Downloads: 263
.pdf Full text (2,01 MB)

9.
SANACIJA VIADUKTA KRESNICE
Zehad Curkić, 2010, undergraduate thesis

Abstract: V diplomskem delu je opisana sanacija viadukta Kresnice. Na začetku so opisane tipične značilnosti in poškodbe premostitvenih objektov, v nadaljevanju pa opis viadukta Kresnice in njegove problematike ter tehnologija izvedbe sanacije viadukta. Diplomsko delo je nastajalo sočasno z izvedbo projekta s čimer je bilo omogočeno ne samo teoretično, ampak predvsem praktično prikazovanje tehnologije.
Keywords: premostitveni objekt, viadukt Kresnice, sanacija, tehnologija gradnje
Published: 30.03.2010; Views: 2545; Downloads: 325
.pdf Full text (2,18 MB)

10.
LESENI IN MASIVNI MOSTOVI
Tamara Lazar, 2011, undergraduate thesis

Abstract: Diplomsko delo obravnava predstavitev lesenih in masivnih mostov od nekoč do danes. Namen diplomskega dela je raziskati zgodovino mostov, poiskati prednosti in slabosti enega in drugega ter primerjati tehnologije gradnje.Iz prvih primitivnih poskusov gradnje mostov, ki so bili izdelani iz debel, kamnov in vrvi, so se razvile kompleksnejše gradnje. Les in kamen sta najstarejša in tudi iz narave dana materiala, na podlagi katerih se je gradnja mostov razvila. Nekoč je bil nastanek mostov prava iznajdba, danes pa inženirji med seboj tekmujejo kateri bo naredil najbolj izjemen most.
Keywords: mostovi, zgodovina, tehnologija gradnje, beton, les, kamen, prednapeti beton, masivni mostovi, leseni mostovi.
Published: 10.01.2011; Views: 3328; Downloads: 598
.pdf Full text (11,53 MB)

Search done in 0.23 sec.
Back to top
Logos of partners University of Maribor University of Ljubljana University of Primorska University of Nova Gorica