| | SLO | ENG | Cookies and privacy

Bigger font | Smaller font

Search the digital library catalog Help

Query: search in
search in
search in
search in
* old and bologna study programme

Options:
  Reset


1 - 10 / 18
First pagePrevious page12Next pageLast page
1.
Načrtovanje procesa za proizvodno linijo gredi
Florijan Gačnikar, 2021, undergraduate thesis

Abstract: V diplomskem delu je predstavljena postavitev in načrtovanje nove proizvodne linije gredi v podjetju GKN Driveline Slovenija. Poudarek je na tehnološki dokumentaciji, saj jo je treba prilagoditi procesu izdelave gredi. Zaradi visokih zahtev kupcev in konkurenčnosti na trgu je bilo treba pripraviti dokumentacijo v skladu z različnimi standardi podjetja in metodo za analizo možnih napak in njihovih posledic (FMEA). Moja naloga pri projektu je bila predvsem izdelava slikovnih planov za vse operacije, skupinska izdelava planov nadzora ter izdelava analize možnih napak in njihovih posledic za proces (PFMEA) na proizvodni liniji gredi. Poleg tega sem skonstruiral in pripravil nekaj procesnih komponent, pomagal pa sem tudi pri pisanju krmilnih programov in nadzoru delavcev pri procesu izdelave gredi. S svojim delom sem pripomogel k hitrejši pripravi procesa za serijsko proizvodnjo in hkrati potrdil zastavljeno tezo, saj smo z osvojitvijo procesa novega proizvoda dosegli konkurenčnost na trgu in s tem pridobili nova delovna mesta.
Keywords: gred, proizvodna linija, tehnološka dokumentacija, metoda FMEA
Published: 16.03.2021; Views: 93; Downloads: 0

2.
Zasnova in razvoj visokoregalnega dvigala v podjetju Gorenje Gaio d.o.o.
Mitja Pustatičnik, 2016, undergraduate thesis

Abstract: Diplomsko delo zajema celotno izdelavo visokoregalnega dvigala. Prvi del diplomske naloge zajema samo zasnovo in analizo visokoregalnega dvigala, poseben poudarek je na pripravi tehnologije za proizvodnjo dvigala. Pri izdelavi sem se osredotočil na določen sklop, in sicer čelni nosilec, saj je dvigalo preveč kompleksno. V drugem delu diplomske naloge je poudarek na ustrezni izbiri obdelovalnega orodja. Organizacija v proizvodnji daje velik pomen praktični izdelavi, zato sem predstavil potek tehnoloških korakov skozi proizvodnjo. Na koncu je predstavljena sestava sklopov visokoregalnega dvigala.
Keywords: visokoregalno dvigalo, tehnološka dokumentacija, izdelava čelnega nosilca, sestava sklopov
Published: 03.10.2016; Views: 1253; Downloads: 91
.pdf Full text (10,07 MB)

3.
PRIPRAVA LETNEGA PLANA VZDRŽEVANJA
Kristjan Dobnikar, 2014, undergraduate thesis

Abstract: Namen diplomskega dela je predstaviti pomen in prednosti preventivnega vzdrževanja ter možnosti podjetja za prehod k učinkovitejšemu delovanju s pomočjo planiranja vzdrževalnih del. Diplomsko delo temelji na študiji primera izbranega proizvodnega podjetja. V prvem delu je bila izvedena analiza obstoječega načina vzdrževanja v podjetju. Raziskovalni pristop je temeljil na kvalitativnih metodah, kot so študija dokumentacije, opazovanje in intervjuji z odgovornimi osebami v podjetju. V okviru diplomskega dela je bila izdelana tehnološka lista za ključne stroje v proizvodnem procesu, ki zagotavlja podatke o delovnih strojih, intervale potrebnega vzdrževanja in opis vzdrževalnega dela. Na osnovi ugotovitev so bile predlagane nove možnosti in izboljšave na področju vzdrževanja v podjetju. Rezultat študije je izoblikovana osnovna tehnološka dokumentacija. Za opredelitev osnovnih vzdrževalnih del je namenjena tehnološka lista delovnih sredstev, nadgrajena s celoletnim planom preventivnega vzdrževanja, ki je dopolnjen z evidenco okvar. Poleg izoblikovane osnovne tehnološke dokumentacije predlagamo še računalniško podprto upravljanje računalniških sistemov.
Keywords: • vzdrževanje • pristopi vzdrževanja • planiranje • tehnološka dokumentacija • letni plan vzdrževanja • evidenca okvar
Published: 26.02.2014; Views: 2107; Downloads: 410
.pdf Full text (2,19 MB)

4.
Sledenje procesa izdelave s selektivnim laserskim sintranjem
Gregor Fajdiga, 2012, undergraduate thesis

Abstract: V diplomski nalogi je predstavljeno načrtovanje in sledenje procesa selektivnega laserskega sintranja in definiranje vplivnih parametrov proizvodnega procesa za malo serijsko izdelavo prototipnih izdelkov. Sledenje procesa se izvaja z izdelavo elektronskih preglednic v programu Microsoft Excel. V delu je predstavljena zasnova tehnološke dokumentacije in njena uporaba pri izdelavi s selektivnim laserskim sintranjem na stroju EOS Formiga P 100.
Keywords: Lasersko sintranje, upravljanje, načrtovanje proizvodnega procesa, sledenje, tehnološka dokumentacija, elektronske preglednice
Published: 04.01.2013; Views: 1661; Downloads: 97
.pdf Full text (3,45 MB)

5.
NAČRTOVANJE TEHNOLOŠKEGA PROCESA IZDELAVE AVTOMATA ZA AVTOMATSKE KLEŠČE V PODJETJU SERPA D.O.O.
Maja Berložnik, 2010, bachelor thesis/paper

Abstract: Diplomsko delo predstavlja postopek načrtovanja tehnološkega procesa izdelave avtomata za 50 tonske avtomatske klešče v podjetju Serpa d.o.o. Ključna je analiza zatiča, za katerega je opravljena primerjava časov in stroškov med postopkoma načrtovanja s programom GoSoft in po knjigi Priprava proizvodnje za delo v praksi ter realiziranimi vrednostmi. Dejstvo je, da je priprava dokumentacije s programom Gosoft hitrejša, a manj natančna, zato bi bila priporočljiva kombinacija obeh sistemov. Po izvedbi del je bila opravljena pokalkulacija za celoten avtomat, ki je dodatno potrdila nezanesljivost sistema GoSoft, čeprav je bil ugotovljen dobiček. Pomembna pa je bila tudi posodobitev vrtanja na stružnici Puma 400LM, ki predstavlja inovativno optimizacijo.
Keywords: avtomat za avtomatske klešče, tehnološko načrtovanje, tehnološka dokumentacija, zatič, analiza in pokalkulacija, optimizacija, posodobitev vrtanja
Published: 11.10.2010; Views: 2279; Downloads: 245
.pdf Full text (3,55 MB)

6.
UPRAVLJANJE Z MATERIALOM V OBLAČILNI INDUSTRIJI
Katja Ovnik, 2010, undergraduate thesis

Abstract: Diplomsko delo se ukvarja s problematiko upravljanja z materialom v podjetju Elkroj d.d. Ker zavzema upravljanje z materialom v oblačilni industriji pomembno vlogo, saj predstavlja material okoli 40 % vseh stroškov, je bila izvedena analiza upravljanja z materialom za celoten proces izdelave oblačil. Za ta namen so bile proučene aktivnosti na področju ravnanja z materialom pri pripravi proizvodnje, skladiščenju in posameznih procesov izdelave oblačil. Na podlagi izvedene analize, so bile opredeljene pomembnejše pomanjkljivosti na področju vseh tistih aktivnosti, ki vplivajo neposredno ali posredno na gospodarno ravnanje z materialom. Za opredeljene pomanjkljivosti so bili na podlagi poznavanja racionalnega ravnanja z materialom, podani predlogi za odpravo posameznih pomanjkljivosti. Rezultati analize obstoječega stanja upravljanja z materialom so pokazali, da je za uspešno rešitev problematike potrebno uvesti spremembe na organizacijskem in tehnološkem področju, kjer med pomembnejše aktivnosti sodi potreba po uvedbi vhodne kontrole, dopolnilnem izobraževanju zaposlenih, s poudarkom na upravljanju z materialom in samokontroli ter vzpostavitvi ustrezne organizacije na področju tehnološke dokumentacije in odgovornosti. Prihodnost ima torej podjetje, ki lahko ponudi inovativne, visoko kakovostne in cenovno ugodne izdelke. To je podjetje, ki se vseskozi ukvarja s vprašanjem predelave materiala, s čim manjšo možno porabo in stroški materiala.
Keywords: Oblačilno inženirstvo, upravljanje z materialom, tehnično tehnološka dokumentacija.
Published: 12.07.2010; Views: 1331; Downloads: 118
.pdf Full text (13,18 MB)

7.
8.
9.
10.
Search done in 0.29 sec.
Back to top
Logos of partners University of Maribor University of Ljubljana University of Primorska University of Nova Gorica