| | SLO | ENG | Cookies and privacy

Bigger font | Smaller font

Search the digital library catalog Help

Query: search in
search in
search in
search in
* old and bologna study programme

Options:
  Reset


1 - 10 / 29
First pagePrevious page123Next pageLast page
1.
Naprava za podajanje in pridrževanje pločevine
Uroš Kovač, 2020, undergraduate thesis

Abstract: Diplomsko delo opisuje konstruiranje in modeliranje naprave za podajanje in pridrževanje pločevine. Tema dela je iz podjetja Strojegradnja SAS. V podjetju bi želeli izdelati napravo, ki bi iz skladišča 8 pločevin samodejno podajala želeno pločevino v škarje za vzdolžni in prečni razrez. Cilj je bil napravo skonstruirati in zmodelirati v programskem paketu SolidWorks. Zadali smo si nekaj osnovnih zahtev in ciljev za napravo ter raziskali, kaj na trgu nudijo konkurenčna podjetja. Nato smo predstavili posamezne korake modeliranja. Sledilo je nekaj osnovnih ročnih preračunov ter analiza s pomočjo metode končnih elementov. Na koncu smo analizirali dobljene rezultate in pripravili tehniško dokumentacijo za izdelavo naprave.
Keywords: konstruiranje, pločevina, modeliranje, preračuni, tehnična dokumentacija
Published: 01.10.2020; Views: 144; Downloads: 37
.pdf Full text (1,56 MB)

2.
Projektiranje in izdelava hidravlične zapornice
Matic Jehart, 2019, undergraduate thesis

Abstract: Diplomska naloga opisuje 3D modeliranje in izdelavo hidravlične zapornice, ki je v laboratoriju za mehatroniko na Univerzi v Mariboru. Opisani so sestavni deli zapornice (mehanski del, krmilna konzola, hidravlična in električna shema) in njihova izdelava ter upodabljanje s pomočjo SolidWorks programsko opremo.
Keywords: SolidWorks, upodabljanje, tehnična dokumentacija, hidravlika
Published: 11.11.2019; Views: 276; Downloads: 55
.pdf Full text (3,33 MB)
This document has many files! More...

3.
Tehnična dokumentacija in informacijski sistem v podjetju turna d.o.o.
Matjaž Velunšek, 2019, master's thesis

Abstract: Magistrsko delo rešuje problematiko tehnične dokumentacije in informacijskega sistema v podjetju Turna d.o.o. S pregledom obstoječega stanja in pregledom priporočil v literaturi smo izdelali standard za tehnično dokumentacijo in podali smernice, kako izdelati informacijski sistem. Z upoštevanjem zapisanih zahtev bomo prišli do poenotenega načina izdelave tehnične dokumentacije, ki bo veliko pripomogla k hitrejšemu delu v orodjarni. Z informacijskim sistemom se bo izboljšal dostop do informacij o orodjih in prenašanje teh med različnimi oddelki. Spremembe bodo v podjetju izboljšale učinkovitost izdelave in vzdrževanja orodij.
Keywords: tehnična dokumentacija, informacijski sistem, risba, zahtevnik, vodenje orodjarne
Published: 05.11.2019; Views: 441; Downloads: 99
.pdf Full text (4,13 MB)

4.
Optimizacija sistema za merjenje konture aluminijastih ulitkov
Simon Murko, 2019, undergraduate thesis

Abstract: Diplomsko delo obravnava nepravilno delujočo napravo za ravnanje vilic motornega kolesa. Tema naloge izhaja iz podjetja Talum d. d., kjer sem opravljal študentsko praktično usposabljanje. Začetki, delovanje in struktura Taluma je opisana na začetku naloge. Med preučitvijo naprave in njene tehnične dokumentacije je bila odkrita neskladnost. Merilni protokol izravnanih vilic je odstopal od načina ravnanja. Delo opisuje teoretične osnove tehnične dokumentacije, predvsem del o toleriranju lege in oblike ter vzpostavljanju sistema baz. Opisan je tudi postopek izdelave vilic in obstoječa naprava za ravnanje vilic. Z rekonstruiranjem dela naprave za ravnanje vilic je bila napaka odpravljena.
Keywords: Naprava za ravnanje vilic, Talum d. d., tehnična dokumentacija.
Published: 18.09.2019; Views: 374; Downloads: 41
.pdf Full text (3,49 MB)

5.
Konstruiranje tristranega prekucnika poltovornjaka
Anej Meznarič, 2019, undergraduate thesis

Abstract: Diplomsko delo opisuje konstruiranje in dimenzioniranje tristranega prekucnika za vozila mase 3,5 ton. Tema dela je iz podjetja Arko d. o. o. Želja podjetja je bila izdelava lastnega prekucnika, katerega smo zmodelirali v programskem paketu Solidworks. Opisali smo nekaj splošnih navodil glede izdelave prekucnikov in pomožnih šasij tovornih vozil. Nato smo predstavili korake modeliranja prekucnika. Za model smo naredili metodo končnih elementov in s tem preverili ustreznost dimenzioniranja. Opisali in ponazorili smo izdelavo in povzeli stroške izdelavi. Analizirali smo izdelavo, modeliranje ter podali predlog za nadaljnje delo.
Keywords: konstruiranje, prekucnik, numerične analize, tehnična dokumentacija
Published: 13.09.2019; Views: 412; Downloads: 96
.pdf Full text (3,73 MB)

6.
Rekonstrukcija separatorja naftne/plinske postaje
Robert Göntér, 2019, undergraduate thesis

Abstract: Zaključna naloga preučuje Separator S-02, ki je del centralne naftne/plinske postaje Petišovci in last Petrol Geoterm d.o.o. Plin in plinski kondenzat se pridobivata iz plinskih vrtin v toku proizvodnje ter dodatnih, novih vrtin Pg-10 in Pg-11A. Cilj zaključne naloge je preučit tlačno posodo na način, da jo lahko rekonstruiramo. Naloga vsebuje splošen opis stanja, tehnične podatke, fizikalna ozadja, trdnostni preračun, tehnično dokumntacijo in predloge izboljšav. Preračun obremenitev je izdelan v skladu s standardi in zakonodajo Republike Slovenije. Namen rekonstrukcije je ohranjanje varnosti, podaljšanje življenjske dobe in pridobitev znanja za morebitno postavitev podobnih tehnologij v prihodnosti.
Keywords: Konstruiranje, trdnostni preračun, tlačna posoda, separator, tehnična dokumentacija, rekonstrukcija.
Published: 16.07.2019; Views: 550; Downloads: 65
.pdf Full text (2,08 MB)

7.
Konstruiranje jeklene konstrukcije proizvodne hale
Venčeslav Mlakar, 2017, undergraduate thesis

Abstract: Naloga obsega postopek modeliranja jeklene konstrukcije hale v programu CREO 3.0, detajliranje spojev ter nekaj računov za posamezne detajle. Opisan je postopek izdelave tehnične dokumentacije s programom CREO 3.0. in konstruiranje s programom AutoCAD Mechanical. Narejena je tudi simulacija osvetlitve hale.
Keywords: jeklena konstrukcija hale, CREO 3.0, detajliranje, tehnična dokumentacija, AutoCAD Mechanical, simulacija osvetlitve
Published: 11.10.2017; Views: 837; Downloads: 182
.pdf Full text (10,47 MB)

8.
Konstruiranje priprave za montažo sklopa viličarja
Martin Postružnik, 2016, undergraduate thesis

Abstract: Diplomsko delo predstavlja celoten proces konstruiranja priprave za montažo in preverjanje delovanja sklopov viličarjev. Priprava se potrebuje za skrajšanje proizvodnih časov izdelave sklopa. V nalogi so predstavljene faze razvoja izdelka od pojava potrebe po pripravi do izdelave zahtevnika, 3D-modeliranja, izbire materialov in izdelave tehniške dokumentacije. Na podlagi izpolnjenih zahtev in ocene stroškov izdelave bo podjetje morda pripravo tudi izdelalo.
Keywords: Konstruiranje, 3D-modeliranje, delovna priprava, hidravlika, analiza, simulacije, kalkulacija, stroški, tehnična dokumentacija
Published: 09.09.2016; Views: 729; Downloads: 76
.pdf Full text (8,24 MB)

9.
Delavniška dokumentacija preizkuševališča zobnikov
Vid Kovač, 2016, undergraduate thesis

Abstract: Diplomsko delo zajema izdelavo tehnične dokumentacije unikatne izvedbe standardiziranega FZG preizkuševališča, ki se uporablja za preizkušanje zobniških parov in mazil. V sklopu diplome je bil napravljen 3D CAD model preizkuševališča, določeni so bili manjši konstrukcijski detajli. Opisan je postopek ustvarjanja dokumentacije in reševanja problemov v zvezi s predpisovanjem vseh potrebnih parametrov, ki jih zajema delavniška risba komponente. Poudarek je na določevanju natančnosti izdelave, saj se bodo na napravi preizkušali zelo kvalitetni zobniki.
Keywords: FZG, preizkuševališče zobnikov, tehnična dokumentacija, tehniška risba, geometrijske in dimenzijske tolerance
Published: 07.09.2016; Views: 1078; Downloads: 150
.pdf Full text (3,41 MB)

10.
Uporaba orodja 3DVIA Composer pri vzdrževanju v podjetju TAJFUN Planina d.o.o.
David Koprivc, 2014, undergraduate thesis

Abstract: V preteklosti so proizvajalci morali sprejeti visoke stroške in zamude, povezane z ustvarjanjem dokumentacije izdelkov. Danes povečujejo svojo konkurenčno prednost, zmanjšujejo stroške in povečujejo prihranek časa z uporabo programskega orodja 3DVIA Composer. V diplomski nalogi so predstavljene prednosti in način uporabe programa v podjetju Tajfun Planina d. o. o. V podjetju uporabljajo program za izdelavo seznamov rezervnih delov, navodil za uporabo in za servisne storitve, animacije in učno gradivo. Glavni cilji prehoda na novo programsko podporo so bili: znižanje stroškov tiskovin, znižanje stroškov izobraževanj, optimizacija sejemskih stroškov in učinkovitejša izraba razvojnega časa. Nakup in uporaba nove programske opreme sta se v podjetju pokazala kot smotrna odločitev, s katero so uspešno optimizirali stroške.
Keywords: 3DVIA Composer, tehnična dokumentacija, seznam rezervnih delov, navodila, marketinški material, 3D-animacija, SolidWorks
Published: 15.10.2014; Views: 960; Downloads: 163
.pdf Full text (2,79 MB)

Search done in 0.29 sec.
Back to top
Logos of partners University of Maribor University of Ljubljana University of Primorska University of Nova Gorica