| | SLO | ENG | Cookies and privacy

Bigger font | Smaller font

Search the digital library catalog Help

Query: search in
search in
search in
search in
* old and bologna study programme

Options:
  Reset


1 - 10 / 22
First pagePrevious page123Next pageLast page
1.
2.
3.
4.
5.
6.
Potujoči storilci premoženjske kriminalitete : diplomsko delo
Ljiljana Kršić, 2011, bachelor thesis/paper

Abstract:
Keywords: premoženjska kriminaliteta, tatvine, vlomi, ropi, storilci, preiskovanje, diplomske naloge
Published: 26.10.2011; Views: 1313; Downloads: 106
.pdf Full text (594,04 KB)

7.
8.
Uspešnost iskanja ukradenih vozil pri patruljiranju : diplomsko delo
Tilen Kopše, 2012, bachelor thesis/paper

Abstract: V diplomskem delu z naslovom Uspešnost iskanja ukradenih vozil med patruljiranjem je v samem začetku predstavljen zgodovinski razvoj policije, skozi različne družbene in gospodarske ureditve, katere so močno vplivale na razvoj vse od leta 1918 in vse do danes. Skozi zob časa smo prišli do sedanjosti, kjer smo predstavili razvoj organiziranega kriminala, ki je transnacionalno razširjen, se dotaknili same organiziranosti tatvin motornih vozil, predstavili namene tatvin in nekaj načinov storitve kaznivega dejanja kraje motornega vozila. Ob predstavljanju načinov storitve smo s pomočjo slikovnega materiala nazorno prikazali način in vidne posledice, ki ostanejo na vozilu po uporabi orodja bodisi mehanskega bodisi elektronskega, kateri nam pomaga nasilno vstopiti v vozilo. V zadnjem delu diplomskega dela smo obdelali statistične podatke, kateri so nam bili v pomoč pri preverjanju v začetku postavljenih hipotez.
Keywords: policija, policijsko delo, patruljiranje, mednarodno sodelovanje, odkrivanje, preiskovanje, tatvine, motorna vozila, analize, diplomske naloge
Published: 16.05.2012; Views: 1263; Downloads: 168
.pdf Full text (909,97 KB)

9.
10.
Varovanje podjetja pred tatvinami : diplomsko delo visokošolskega strokovnega študija Varnost in policijsko delo
Matjaž Kocjan, 2013, undergraduate thesis

Abstract: Zavedanje, da se tatvine v podjetjih dogajajo, pa naj nevarnost pred njimi preti iz zunaj ali pa od znotraj, je dejstvo, ki se ga morajo zavedati lastniki podjetij, njihovi menedžerji in vsi zaposleni. Na kakšen način se bo tovrstni problem reševal je v veliki meri odvisno od lastnikov in menedžerjev, ki odločajo o tem koliko sredstev bo namenjeno za obvladovanje tatvin v podjetjih. Zagotovo je tveganje odvisno tudi s kakšno dejavnostjo se podjetje ukvarja. Če podjetje proizvaja produkte ali surovine, ki so za trg nezanimivi, je ta vložek lahko minimalen. V nasprotnem primeru, ko podjetje proizvaja zanimive produkte, mora vložek prilagoditi potrebam podjetja in seveda zahtevam kupca. Z upoštevanjem in sledenjem zahtevam standardov zagotavljamo kakovost in sledljivost proizvoda. V prvi fazi se mora tveganja, ki ga tovrstni problem predstavlja, zavedati menedžment in pripraviti ustrezno politiko glede tatvin. Z varnostno politiko in posledicami neupoštevanja politike in zahtev menedžmenta morajo biti seznanjeni vsi zaposleni. Danes je na trgu storitev velika ponudba varnostnih služb, ki opravljajo dejavnost varovanja. Vendar pa je za večja podjetja priporočljivo, da imajo zaposlene svoje strokovnjake - profesionalce za varnost in svoje delavce, kot varnostnike. Varnostni menedžerji morajo pripraviti načrt varovanja in za vsak objekt določiti obliko varovanja. Na razpolago imajo več vrst varovanja. Fizično varovanje in sisteme tehničnega varovanja ali pa kombinacijo obeh. Katero obliko varovanja bodo izbrali je odvisno od njihove odločitve. Varnostna stopnja in obseg varovanja sta pogosto odvisna od finančnih sredstev, ki jih imajo na voljo za vzpostavitev varovanja. Sistemi varovanja lahko zagotavljajo zelo visoko stopnjo varnosti. Res pa je, da je večina tehnologije tehničnega varovanja namenjena preprečevanju tatvin zunanjih storilcev, medtem ko je pri preprečevanju tatvin zaposlenih nekoliko slabša in je zaradi tega potrebno graditi na varnostni kulturi zaposlenih, ki lahko bistveno pripomorejo k preprečevanju in hitremu odkrivanju tatvin.
Keywords: podjetja, tatvine, preprečevanje, varovanje, tehnično varovanje, fizično varovanje, diplomske naloge
Published: 17.05.2013; Views: 970; Downloads: 154
.pdf Full text (557,83 KB)

Search done in 0.17 sec.
Back to top
Logos of partners University of Maribor University of Ljubljana University of Primorska University of Nova Gorica