| | SLO | ENG | Cookies and privacy

Bigger font | Smaller font

Search the digital library catalog Help

Query: search in
search in
search in
search in
* old and bologna study programme

Options:
  Reset


1 - 10 / 15
First pagePrevious page12Next pageLast page
1.
Upravljanje z veliko količino podatkov z uporabo sistema za upravljanje podatkovne baze PostgreSQL
Aleks Sagadin, 2020, undergraduate thesis

Abstract: V diplomski nalogi smo predstavili vpeljavo večje količine podatkov in primerjavo na sistemu PostgreSQL. Vpeljavo smo izvedli preko že obstoječe aplikacije, uporabljene v podjetju Iskratel d.o.o., preko katere smo simulirali vnos realnih telefonskih klicev. Izpostavili smo deljene tabele in uporabo indeksov. Aplikacijo smo tudi optimizirali s pomočjo Jave JPA. V nadaljevanju smo nad sistemom izvedli posamezne teste in jih primerjali po različnih kriterijih.
Keywords: PostgreSQL, podatkovne baze, JPA, deljene tabele
Published: 03.11.2020; Views: 149; Downloads: 29
.pdf Full text (1,61 MB)

2.
Skladnost dvanajstih principov animacije in tehnik upodabljanja
Luka Veler, 2018, undergraduate thesis

Abstract: Animacija se vedno bolj uveljavlja na različnih medijih; na televiziji, v filmih, risanih filmih, spletnih portalih in reklamah. Da je izgled animacije boljši, je priporočljivo slediti dvanajstim principov animiranja, ki jih je predlagalo podjetje Disney. Za boljši izgled animacije skrbijo tudi različne tehnike upodabljanja, ki zraven dobrega izgleda ponujajo še videz realističnosti. Ker smo mnenja, da so nekatere tehnike upodabljanja lahko bolj skladne s posameznimi principi animiranja, smo se odločili, da to skladnost preverimo. Ugotovili smo, katere tehnike upodabljanja so pri vsakem principu najprimernejše in katerih se je priporočljivo pri vseh principih izogibati.
Keywords: animacija, dvanajst principov animacije, tehnike upodabljanja, tabele
Published: 19.10.2018; Views: 363; Downloads: 62
.pdf Full text (1,39 MB)

3.
SPLETNI VMESNIK ZA UREJANJE PODATKOV O ČLANIH DRUŠTVA
Dušan Šubic, 2016, bachelor thesis/paper

Abstract: Ker ima vsako društvo, klub ali podobna združenja določeno število članov ali pripadnikov, sem se odločil, da izdelam spletno aplikacijo za register članov. Bistvo aplikacije je, da je struktura skoraj v celoti dinamična. Kar pomeni, da uporabnik (administrator v organizaciji) poljubno dodaja ustrezna polja v register, tvori sezname, ki jih potrebuje za vodenje evidence; na primer interesi članov, status člana v organizaciji idr. Celotna struktura baze temelji na skupaj vsaj osmih tabelah, od katerih se v štiri zapisuje struktura podatkov, v dodatno eno tabelo podatki o vlogah, to je dovoljenjih za prikaz podatkov na nivoju polj, v eno tabelo se shranjujejo podatki o zalogah vrednosti lastnosti, v eni je seznam tabel in najmanj ena tabela s podatki. Tabela s podatki je običajno tabela z registrom članov (Clan). Za dodajanje novih dodatnih tabel je dovolj osnovno poznavanje MySQL-a. Vse procedure za rudarjenje po podatkih so napisane za in se izvajajo v MySQL-u. Za klicanje procedur in tvorjenje dinamičnih prikazov je uporabljen PHP. Prikaz podatkov in izvajanje zahtev pa temelji na Javascript-u. Knjižnice, ki sem jih uporabil so jQuery in jqGrid. Za prijavo za pregledovanje oz. administriranje podatkov je predvsem zaradi tega, ker Društvo Mensa že ima Google Apps, sem uporabil Googla API PHP client za preverjanje identitete. Upam, da je v tem delu dobro prikazana možnost uporabe dinamične strukture za kreiranje po obsegu podatkov manjših registrov oz. seznamov. Ravno tako lahko idejo o dinamični strukturi lahko razvijalci uporabijo pri dodeljevanju dinamičnih lastnosti že obstoječim tabelam.
Keywords: Dinamični register članov ali predmetov, MySQL procedure, jqGrid tabele, Google Apps login
Published: 19.10.2016; Views: 977; Downloads: 58
.pdf Full text (1,43 MB)

4.
VLOGA KLJUČNIH SEKTORJEV PRI PREMAGOVANJU GOSPODARSKE KRIZE - ANALIZA DRŽAV V EVROPSKI UNIJI
Boštjan Kramberger, 2016, master's thesis

Abstract: V obsežni raziskavi smo identificirali ključne sektorje gospodarstev držav EU. Sektorske multiplikatorje smo lahko izračunali za 16 držav članic EU(Avstrijo, Belgijo, Češko, Nemčijo, Dansko, Finsko, Francijo, Veliko Britanijo, Grčijo, Irsko, Italijo, Litvo, Nizozemsko, Poljsko, Portugalsko in Slovenijo). Medtem ko ni bilo možno izračunati sektorskih multiplikatorjev za 12 držav članic EU(Bolgarijo, Ciper, Estonijo, Hrvaško, Latvijo, Luksemburg, Madžarsko, Malto, Romunijo, Slovaško, Španijo in Švedsko), ker matrike niso imele definiranega inverza. V analizi smo ugotovili, da so najbolj odporni na krizo sektorji, ki so v daljšem obdobju v opazovanem gospodarstvu imeli največji vpliv na povezanost za nazaj in povezanost za naprej. V obdobju od leta 2001 do 2011 smo analizirali ključne sektorje v opazovanih 16 državah članicah EU. Ugotavljali smo podobnosti in razlike v spreminjanju medsektorskih povezav in s tem strukture gospodarstva v državah članicah Evropske unije. Identificirali smo tiste sektorje, ki so najbolj pripomogli , da so opazovane države članice Evropske unije čim prej okrevale po gospodarski in finančni krizi.
Keywords: input-output tabele, matrike, ključni sektorji, kriza, EU
Published: 16.09.2016; Views: 806; Downloads: 154
.pdf Full text (10,45 MB)

5.
Napredni načini analize gesel in analiza lastnosti gesel slovenskih uporabnikov
Primož Paulin, 2016, undergraduate thesis

Abstract: V diplomski nalogi opišemo tipe gesel, njihov pomen in namene uporabe. Predstavimo načine shranjevanja gesel ter najpogostejše metode napadov na gesla. V nadaljevanju obravnavamo tehnike razbijanja gesel in za to potrebna orodja ter principe. Z izvedbo praktičnega razbijanja gesel s pomočjo mavričnih tabel predstavimo prednosti razbijanja gesel z grafično procesno enoto v primerjavi z osrednjo procesno enoto. S pomočjo vzorcev gesel slovenskih uporabnikov, zbranih v anketi, analiziramo navade določanja gesel slovenskih uporabnikov ter jih primerjamo s svetovnim povprečjem.
Keywords: gesla, napadi na gesla, mavrične tabele, analiza ankete
Published: 20.05.2016; Views: 1260; Downloads: 169 
(1 vote)
.pdf Full text (1,96 MB)

6.
7.
8.
9.
10.
Search done in 0.28 sec.
Back to top
Logos of partners University of Maribor University of Ljubljana University of Primorska University of Nova Gorica