| | SLO | ENG | Cookies and privacy

Bigger font | Smaller font

Search the digital library catalog Help

Query: search in
search in
search in
search in
* old and bologna study programme

Options:
  Reset


1 - 10 / 22
First pagePrevious page123Next pageLast page
1.
2.
3.
VLOGA SVETOVALNEGA DELAVCA PRI INTEGRACIJI/INKLUZIJI PREDŠOLSKIH OTROK S POSEBNIMI POTREBAMI
Branka Šamec, 2009, undergraduate thesis

Abstract: Diplomsko delo z naslovom Vloga svetovalnega delavca pri integraciji/inkluziji predšolskih otrok s posebnimi potrebami predstavlja v teoretičnem delu predšolsko vzgojo, zakonodajo, otroke s posebnimi potrebami, njihove pravice in integracijo/inkluzijo. Posebna pozornost je namenjena svetovalni službi, svetovalnemu delavcu, dodatni strokovni pomoči, timskemu delu in programu za predšolske otroke s prilagojenim izvajanjem ter dodatno strokovno pomočjo. Namen empiričnega dela v diplomskem delu je bil raziskati organiziranost svetovalne službe, delovne naloge svetovalnih delavk povezane s področjem dela s predšolskimi otroki s posebnimi potrebami, obseg nudenja pomoči predšolskim otrokom s posebnimi potrebami s strani specialnih pedagogov, delovanje strokovnega tima v vrtcu in sestavo članov tima, usposobljenost vzgojiteljev in pomočnikov vzgojiteljev za delo z otroki s posebnimi potrebami in zavzetost ter pripravljenost svetovalnih delavk za razvoj integracije/inkluzije predšolskih otrok s posebnimi potrebami. Rezultati empirične raziskave so pridobljeni z anketnim vprašalnikom, poslanim svetovalnim delavkam v vrtcih severovzhodne Slovenije, ki je bil apliciran na reprezentativnem vzorcu 57 svetovalnih delavk. Rezultati omenjene raziskave kažejo, da svetovalne delavke najpogosteje sodelujejo z vodstvom vrtca/šole, vzgojitelji in s pomočniki vzgojiteljev, mobilnim specialnim pedagogom in uspešno sodelujejo v strokovnem timu. Zelo malo svetovalnih delavk neposredno sodeluje pri pomoči otroku s posebnimi potrebami. Vsa znanja s področja dela z otroki s posebnimi potrebami so po njihovem mnenju pomembna in bi jih morali pridobiti že v času študija. S posameznimi nalogami in dejavnostmi se pogosteje ukvarjajo svetovalne delavke zaposlene v samostojnih vrtcih, kot v vrtcih v sklopu osnovne šole.
Keywords: predšolska vzgoja, otroci s posebnimi potrebami, integracija/inkluzija, svetovalni delavec, program s prilagojenim izvajanjem in dodatno strokovno pomočjo, timsko delo.
Published: 17.11.2009; Views: 4168; Downloads: 677
.pdf Full text (1,05 MB)

4.
PRIMERJAVA NAVODIL ZA PRIPRAVO ZAKLJUČNIH DEL
Natalija Škodnik, 2013, undergraduate thesis

Abstract: Diplomske naloge in dela diplomskih seminarjev spadajo med strokovna besedila. Pisanje zaključnih del je zahtevno avtorsko delo, ki od študenta zahteva dobro poznavanje tematike, ki jo obravnava, hkrati pa tudi dobro poznavanje knjižnega jezika in pravila strokovnega pisanja. V raziskovalni vzorec sem vključila fakulteto – članico Univerze v Mariboru, Univerze v Ljubljani, Univerze na Primorskem in tri zasebne visokošolske zavode iz Maribora, Celja in Novega mesta. Raziskala in primerjala sem spletna navodila za pripravo zaključnih del izbranih fakultet in zasebnih visokošolskih zavodov. Večina navodil vsebuje napotke o predpisani zgradbi naloge. Večina spletnih navodil študentom ne dopušča nobene ustvarjalne svobode. Navodila glede strukture naloge so si podobna, obstajajo pa manjše razlike v zaporedju posameznih sestavin in predvsem v členitvi osrednjega dela naloge. V večini navodil je posebej poudarjena nujnost navajanja virov, ki jih avtorji prevzemajo pri pisanju, v seznamu literature. Spletna navodila pa ne obravnavajo dovolj natančno prevzemanja in dokumentiranja. Največ razlik med posameznimi navodili pa se pojavlja pri pregledu bibliografskih sklicev.
Keywords: Diplomska naloga, delo diplomskega seminarja, strokovno pisanje, navodila, dokumentiranje, prevzemanje.
Published: 12.11.2013; Views: 814; Downloads: 201
.pdf Full text (498,34 KB)

5.
6.
7.
8.
9.
10.
Search done in 0.25 sec.
Back to top
Logos of partners University of Maribor University of Ljubljana University of Primorska University of Nova Gorica