| | SLO | ENG | Cookies and privacy

Bigger font | Smaller font

Search the digital library catalog Help

Query: search in
search in
search in
search in
* old and bologna study programme

Options:
  Reset


1 - 3 / 3
First pagePrevious page1Next pageLast page
1.
Izvedljivost programsko opredeljene infrastrukture za namen izvajanja načrta obnove po nesreči : magistrsko delo
Rok Mori, 2023, master's thesis

Abstract: V magistrskem delu se ukvarjamo s prikazovanjem izvedljivosti programsko opredeljene infrastrukture za izvajanje načrta obnove po nesreči. Predstavimo teoretično ozadje metodologije programsko opredeljene infrastrukture in procesa obnove po nesreči. Opišemo delovanje orodij Terraform in Ansible, ki jih uporabimo za implementacijo praktičnega dela magistrske naloge. V praktičnem delu naloge zasnujemo hibridno strežniško infrastrukturo, ki jo nato implementiramo s pomočjo orodij programsko opredeljene infrastrukture. Pripravimo deset različnih testnih scenarijev, na osnovi katerih ovrednotimo implementirano rešitev. Ugotovimo, da je programsko opredeljena infrastruktura izvedljiva za namen izvajanja načrta obnove po nesreči.
Keywords: programsko opredeljena infrastruktura, obnova po nesreči, avtomatizacija, strežniška infrastruktura, Terraform, Ansible
Published in DKUM: 04.04.2023; Views: 339; Downloads: 44
.pdf Full text (4,81 MB)
This document has many files! More...

2.
MIGRACIJA STREŽNIŠKE INFRASTRUKTURE V RAČUNALNIŠKI OBLAK
Goran Guštin, 2016, bachelor thesis/paper

Abstract: Diplomska naloga opisuje migracijo strežniške infrastrukture iz VMWare okolja v Microsoft System Center (Hyper-V) in/ali Microsoft Azure v podjetju Trinet Informatika, d. o. o., Ljubljana (Trinet). Podjetje ima svojo infrastrukturo in se v zadnjem času sooča z omejitvami trenutne infrastrukture. Največja problema sta zastarelost in omejitve z razpoložljivostjo strežniških virov, predvsem procesorjev in trdih diskov. Proučevano podjetje deluje na področju razvoja informacijskih rešitev, zato mora uporabljati najnovejše razvojne informacijske tehnologije na svojem področju kar pomeni, da mora tudi strežniška infrastruktura temeljiti na najnovejših strežnikih in tehnologijah.
Keywords: informacijski sistem strežniška infrastruktura virtualizacija Microsoft Hyper-V VMWare Microsoft Azure
Published in DKUM: 06.10.2016; Views: 1398; Downloads: 157
.pdf Full text (2,54 MB)

3.
UPORABA MICROSOFT HYPER-V ZA PRENOVO STREŽNIŠKE INFRASTRUKTURE
Stašo Zver, 2015, bachelor thesis/paper

Abstract: Diplomska naloga opisuje prenovo strežniške infrastrukture. Prenova strežniške infrastrukture v organizaciji je potrebna predvsem zaradi zastarele strojne in programske opreme, ki jo je v bližnji prihodnosti potrebno nadgraditi ali zamenjati. V diplomski nalogi so okvirno predstavljene tri možne opcije prenove in sicer z VMware virtualizacijo, Microsoft virtualizacijo ali z Windows Azure. Ker pa je po analizi prenova z Microsoft virtualizacijo za organizacijo najbolj ugodna, je tudi najbolj podrobno opisana.
Keywords: virtualizacija, Windows Azure, VMware, Microsoft, strežniška infrastruktura, strojna in programska oprema
Published in DKUM: 20.03.2015; Views: 1341; Downloads: 196
.pdf Full text (8,98 MB)

Search done in 0.11 sec.
Back to top
Logos of partners University of Maribor University of Ljubljana University of Primorska University of Nova Gorica