| | SLO | ENG | Cookies and privacy

Bigger font | Smaller font

Search the digital library catalog Help

Query: search in
search in
search in
search in
* old and bologna study programme

Options:
  Reset


1 - 4 / 4
First pagePrevious page1Next pageLast page
1.
EDA + SOA - DOGODKOVNO VODENE STORITVENE APLIKACIJE
Marko Lah, 2009, undergraduate thesis

Abstract: V diplomskem delu smo predstavili značilnosti in gradnike dogodkovno vodenih arhitektur. Opisali smo tudi načine procesiranja dogodkov ter natančneje preučili razvoj dogodkovno vodenih sistemov in procesiranja dogodkov zadnjih 50 let. Preučili smo tehnologije tiste SOA, ki nam lahko pomagajo pri razvoju dogodkovno vodenih sistemov. Pridobljeno teoretično znanje smo uporabili pri implementaciji pilotskega projekta, ki zajema integracijo dveh dogodkovno vodenih sistemov, grajenih na različnih programskih platformah (JAVA in .NET). V ta namen smo uporabili odprtokodni ogrodji nServiceBus, ki temelji na .NET okolju, in storitveno vodilo OpenESB povezavi s komponento za procesiranje dogodkov IEP SE, ki temelji na JAVA okolju.
Keywords: dogodkovno vodene, storitveno usmerjene, dogodek, storitveno vodilo, Objavi/Naroči, nServiceBus, OpenESB
Published: 18.06.2009; Views: 1824; Downloads: 110
.pdf Full text (2,59 MB)

2.
SOA NAČRTOVALSKI VZORCI
Jurij Šauperl, 2009, undergraduate thesis

Abstract: V tem diplomskem delu smo predstavili osnove storitveno usmerjene arhitekture, SOA načrtovalske vzorce, ki so opisani v novem katalogu vzorcev Thomasa Erla in najpogostejše SOA antivzorce. Preučili smo povezavo med problemom oziroma vprašanjem problema in načrtovalskim vzorcem, ki rešuje ta problem. V nadaljevanju smo vzpostavili spletno aplikacijo vprašalnik, ki zajema vsebino tega dela in jo delno nadgradili v spletno storitev z nekaterimi vzorci, ki smo jih spoznali med preučevanjem. Preučili smo tudi možnost, kako bi lahko bil sistem vprašalnikov dostopen preko storitvenega vodila različnim odjemalcem.
Keywords: storitveno usmerjena arhitektura, storitev, načrtovalski vzorci, načrtovalski antivzorci, storitveno vodilo, izbira načrtovalskega vzorca, primer uporabe storitvenega vodila
Published: 01.10.2009; Views: 1804; Downloads: 232
.pdf Full text (1,89 MB)

3.
STORITVENO VODILO IN NAČRTOVALSKI VZORCI
Tomaž Hunjadi, 2012, master's thesis

Abstract: Gradnja arhitekture in integracijskih rešitev je zaradi uporabe širokega spektra tehnologij in sistemov lahko zelo kompleksna naloga. Poti do izgradnje pravilne rešitve je veliko, pri čemer pa se lahko te rešitve med seboj razlikujejo po kompleksnosti, uporabi integracijskih konceptov, obsežnosti, ponovni uporabi itd. S pomočjo vzorcev zagotovimo pravilno zastavljene boljše rešitve, saj te temeljijo na dobrih praksah in izkušnjah. V magistrskem delu so analizirani načrtovalski vzorci, s katerimi lahko na storitvenem vodilu definiramo konsistenten slovar in vizualno notacijo za opis arhitekture in načrtovanje integracijskih rešitev. S pomočjo definiranega nabora vizualnih notacij, ki je sestavljen iz že obstoječih in sestavljenih vzorcev, gradimo integracijske komponente, katere uporabljamo za ponovno uporabne elemente in z njimi hitreje, bolj enostavno in na bolj zanesljiv način rešujemo vsakdanje integracijske probleme. S definiranimi primeri in dobrimi praksami pa zagotovimo, da so rešitve pravilno zastavljene in omogočajo hitrejše in lažje pristope za doseganje zadanih ciljev. V delu so vključno s podrobno analizo za ESB kot arhitekturni vzorec in za ESB integracijske rešitve bili narejeni in podani tudi primeri njihovih načrtovanj. Cilj magistrskega dela je prikazati definicije, grafične notacije in dobre prakse z uporabo vzorcev ob postavitvi infrastrukture in razvoju oz. prikazu integracijskih rešitev na storitvenem vodilu.
Keywords: storitveno vodilo, načrtovalski vzorci, modeliranje, storitveno usmerjena arhitektura, integracija aplikacij
Published: 09.08.2012; Views: 1861; Downloads: 179
.pdf Full text (2,82 MB)

4.
SISTEMSKA INTEGRACIJA S POMOČJO INTEGRACIJSKE PLATFORME TIBCO
Alenka Lesjak, 2016, undergraduate thesis

Abstract: V diplomskem delu smo predstavili pojem sistemske integracije, kako smo k temu pristopili v našem podjetju in kako integracijam strežejo komercialni produkti podjetja TIBCO Software. Na kratko smo omenili konkurenčne produkte ter opozorili na kompleksnost okolja telco. Le-to smo predstavili tako iz izkušenj v podjetju kot tudi na podlagi smernic, ki jih opisuje organizacija TM Forum. Na praktičnem primeru smo prikazali integracijo nove storitve v že obstoječ sistem, in sicer polnjenje predplačniškega mobilnega računa preko spletnega portala za samopomoč strankam ali preko mobilnega telefona.
Keywords: sistemske integracije, integracijske platforme, storitveno vodilo (ESB), storitveno orientirana arhitektura (SOA), TIBCO
Published: 28.07.2016; Views: 914; Downloads: 111
.pdf Full text (3,28 MB)

Search done in 0.05 sec.
Back to top
Logos of partners University of Maribor University of Ljubljana University of Primorska University of Nova Gorica