| | SLO | ENG | Cookies and privacy

Bigger font | Smaller font

Search the digital library catalog Help

Query: search in
search in
search in
search in
* old and bologna study programme

Options:
  Reset


1 - 5 / 5
First pagePrevious page1Next pageLast page
1.
IZDELAVA PODCAST APLIKACIJE ZA PLATFORMO XBMC
Miha Grosek, 2010, undergraduate thesis

Abstract: Diplomsko delo predstavlja izdelavo podcast vtičnika za multimedijsko platformo XBMC. Vtičnik predvaja video in avdio vsebine podcastov Multimedijskega centra Radiotelevizije Slovenija. V nalogi sta opisana teoretično ozadje tehnologij in potek razvoja vtičnika. Opredeljena sta problem in cilj naloge, predstavljen je končni rezultat. Platforma XBMC je nameščena na operacijskem sistemu Microsoft Windows, vtičnik pa je napisan v programskem jeziku Python. Za pisanje programske kode je uporabljen urejevalnik Notepad++, za testiranje vtičnika pa XBMC Media Center, verzija 9.11.
Keywords: napredne telekomunikacijske storitve, XBMC, podcast, vtičnik, Python, Net-Top-Box, IPTV
Published: 06.12.2010; Views: 2572; Downloads: 207
.pdf Full text (2,14 MB)

2.
IPTV V OMREŽJU IMS
Marko Presker, 2011, undergraduate thesis

Abstract: Diplomska naloga obravnava sistem IPTV na osnovi omrežja IMS. Na začetku predstavimo sam sistem IMS, ki nam ponuja vrsto različnih večpredstavnostnih IP storitev. V nalogo je vključena tudi predstavitev arhitekture IMS. Na sistem IMS smo postavili sistem IPTV, ki skupaj z vsemi storitvami sistema IMS in lastnimi storitvami postavlja televizijo v središče dogajanja. Vse storitve povzamemo v posebnem poglavju, kjer jih tudi na kratko opišemo. Na koncu diplomske naloge podamo ideje za nadaljnji razvoj in dodatno vzpodbudimo k razmisleku o razširjeni uporabi te tehnologije.
Keywords: IMS, IPTV, protokol IP, protokol SIP, storitve IPTV, OpenIMSCore
Published: 30.06.2011; Views: 1704; Downloads: 175
.pdf Full text (2,03 MB)

3.
SISTEMI IPTV NA IP MULTIMEDIJSKEM PODSISTEMU
Suzana Kupljen, 2013, undergraduate thesis

Abstract: Diplomsko delo obravnava arhitekture sistemov IPTV na IP multimedijskem podsistemu ter pripadajoče storitve in funkcije IPTV na IP multimedijskem podsistemu. Predstavljene arhitekture prinašajo veliko novih funkcionalnosti, ki so podrobneje predstavljene po posameznih enotah. V nalogi je tudi podrobneje opisana arhitektura IP multimedijskega podsistema z ravninami in protokoli. Naloga se zaključuje s storitvami na takšnih arhitekturah.
Keywords: : sistemi IPTV, IP multimedijski podsistem, omrežje, storitve
Published: 23.10.2013; Views: 939; Downloads: 72
.pdf Full text (15,93 MB)

4.
RAZVOJ KOMUNIKACIJSKIH STORITEV SISTEMA IMS ZA POTREBE IPTV
Daniel Pahič, 2014, master's thesis

Abstract: Magistrsko delo je proučitev osnovnih in dodatnih storitev sistema IMS. V njem se podrobneje spoznamo s storitvijo klica, takojšnjega sporočanja, klicnih konferenc in z nekaterimi dodatnimi klicnimi storitvami v sistemu IMS. V drugem delu magistrske naloge se lotimo izgradnje celovitega sistema IMS z vsemi osnovnimi komponentami. Za izgradnjo uporabimo različico programskega ogrodja Kamailio. V drugem delu se lotimo tudi izgradnje klienta IMS, s pomočjo katerega se lahko povežemo v izgrajen sistem in v njem izvedemo klic, takojšnje sporočanje in dodatne storitve, kot sta klic na čakanju in prenos klica. Izgrajeni klient deluje po protokolu SIP, za kar skrbi knjižnica PJSIP, in deluje na različici IPTV.
Keywords: sistem IMS, dodatne storitve, komunikacijske storitve, IPTV, protokol SIP, knjižnica PJSIP, Kamailio
Published: 26.03.2014; Views: 1291; Downloads: 110
.pdf Full text (3,69 MB)

5.
Razvoj in učinki novih storitev IP televizije: Analiza primera družbe za telekomunikacije
Tadej Križovnik, 2016, master's thesis

Abstract: Internetna televizija (IPTV) je od komercialnih začetkov v 2002-2005 v Sloveniji danes postala prevladujoč način distribucije TV signala. Resnično vrednost IPTV-ju dajejo dodatne funkcionalnosti/storitve, ki uporabnikom omogočajo večji nadzor nad vsebino predvajanja. Razvoj storitev gre naprej v smeri mobilnih rešitev in pametnih naprav. Uporabniki želijo takojšen in vseobsežni dostop do svojih vsebin, ne glede na to ali so doma pred televizorjem, v službi pred osebnim računalnikom ali v lokalu s pametnim telefonom v roki. Živimo v času konvergence omrežij, storitev in naprav, prav tako pa v času ko se morejo operaterji zaradi izzivov trga združevati in vedno znova optimizirati svoje poslovanje. Magistrsko delo oriše razvoj na področju telekomunikacij v zadnjih dveh desetletjih in opozori na izzive, s katerimi se soočajo operaterji. Analizira razvoj novih produktov/storitev in presoja učinke razvojnih in poslovnih odločitev.
Keywords: telekomunikacije, dodatne storitve IPTV, konvergenca, fiksne in mobilne storitve, časovni preskok, video na zahtevo, razvoj novega produkta
Published: 03.10.2016; Views: 434; Downloads: 14
.pdf Full text (2,23 MB)

Search done in 0.09 sec.
Back to top
Logos of partners University of Maribor University of Ljubljana University of Primorska University of Nova Gorica