| | SLO | ENG | Cookies and privacy

Bigger font | Smaller font

Search the digital library catalog Help

Query: search in
search in
search in
search in
* old and bologna study programme

Options:
  Reset


1 - 3 / 3
First pagePrevious page1Next pageLast page
1.
STORITEV IPTV NA OSNOVI IMS
Andrej Bokan, 2011, undergraduate thesis

Abstract: Televizija je eden najbolj razširjenih medijev. Njeni začetki segajo v leto 1930. Skozi čas se je spreminjala tako kvaliteta prenosa kot tudi način prenosa. S pričetkom IPTV se je pričel tudi razvoj interaktivnih storitev in konvergenca različnih tipov omrežja. To je prineslo integracijo in zlivanje različnih storitev, kot so brskanje po spletu preko televizijskega komunikatorja (set top box, STB), neposredno sporočanje (instant messaging), VoIP (voice over internet protocol), video konference, ter distribucijo večpredstavnostnih vsebin. Za razvoj aplikacij v omrežju naslednje generacije pa je zelo uporabna IMS (IP Multimedia Subsistem) platforma, ki omogoča združen nadzor nad storitvami za različne vrste dostopa in s tem združi internetne in ostale komunikacijske storitve ter fiksna mobilna omrežja. Diplomsko delo predstavlja IPTV sistem in pripadajočo arhitekturo, zahteve in storitve ter IMS sistem in pripadajočo arhitekturo. Predstavljena je tudi skupna arhitektura in uporaba.
Keywords: internetni protokol – IP, storitev IPTV, multimedijski podsistem IP – IMS, televizijski komunikator – STB
Published: 28.06.2011; Views: 1705; Downloads: 218
.pdf Full text (1,98 MB)

2.
SISTEM ZA NADZOR PROMETA IPTV
Aleš Jug, 2012, undergraduate thesis

Abstract: V diplomski nalogi bom predstavil sistem za nadzor prometa IPTV v telekomunikacijskem omrežju s pomočjo IPTV sond, ki nadzorujejo promet IPTV od dobavitelja signala pa vse do končnega uporabnika. V prvem delu sta opis in struktura elementov za delovanje IPTV, namenjenega za prenos signala od izvora do uporabnika storitev. Predstavljeni so standardi in mehanizmi stiskanja podatkov, pregled protokolov za prenos podatkov po omrežju ter elementi in arhitektura IPTV. V osrednjem delu naloge se bomo omejili na meritve in nadzor IPTV prometa ter prikaz nadzornega sistema s pomočjo IPTV sond. Tukaj želimo doseči, da sistem deluje avtomatizirano in omogoča javljanje alarma ob povečani izgubi signala ali kvalitete slike. Preprečiti želimo izpade ter skrajšati čas intervencije. Namen je tudi zajemanje podatkov, njihova obdelava ter arhiviranje le-teh za nadaljnjo uporabo.
Keywords: meritve in nadzor IPTV signala, storitev IPTV, MDI indeks
Published: 06.09.2013; Views: 1023; Downloads: 78
.pdf Full text (8,29 MB)

3.
Procesiranje vsebin elektronskega programskega vodiča digitalne televizije
Mitja Sekavčnik, 2017, master's thesis

Abstract: V magistrskem delu predstavimo digitalno televizijo in predhodnice le-te. Posebej se osredotočimo na IP televizijo. Pričakujemo, da se bo v nekaj letih število kanalov na televiziji precej povečalo. Slabost tega je, da uporabnik pri brskanju vsebin izgubi veliko časa, težava je tudi s preglednostjo vsebin. V delu razvijemo vtičnik za multimedijski center, ki obdela vsebine glede na uporabnikove želje in vrne rezultate, ki ustrezajo ključnim besedam. Uporabnik med zadetki izbere njemu ustrezno vsebino.
Keywords: digitalna televizija, IPTV, elektronski programski vodič, storitev
Published: 10.11.2017; Views: 531; Downloads: 39
.pdf Full text (3,16 MB)

Search done in 0.07 sec.
Back to top
Logos of partners University of Maribor University of Ljubljana University of Primorska University of Nova Gorica