| | SLO | ENG | Cookies and privacy

Bigger font | Smaller font

Search the digital library catalog Help

Query: search in
search in
search in
search in
* old and bologna study programme

Options:
  Reset


1 - 2 / 2
First pagePrevious page1Next pageLast page
1.
Stili učenja pri izobraževanju odraslih
Nina Hojak, 2021, master's thesis

Abstract: V nalogi z naslovom Stili učenja pri izobraževanju odraslih, opisujemo učne stile, izobraževanje odraslih, podrobneje pa smo opisali potek razvoja učnega stila pri odraslih in na to, kako osebnostna rast vpliva na njihov razvoj učnega stila. V empiričnem delu je sodelovalo 93 anketirancev, ki so vključeni v izobraževanje odraslih. Proučevali smo, katere pripomočke ter tehnike učenja odrasli uporabljajo tekom izobraževanja, s kom in kje se odrasli učijo, koliko časa namenijo učenju pred ocenjevanjem, ali tekom izobraževanja kdaj izgubijo motivacijo za učenje in na kakšne ovire so naleteli tekom izobraževanja. Ugotovili smo, da večina odraslih kot pripomoček učenja najpogosteje uporablja računalnik, od tehnik učenja pa prevladuje uporaba zapiskov. Najpogosteje se raje učijo samostojno, prostor za učenje pa je največkrat doma. Prav tako smo ugotovili, da odrasli namenijo učenju pred ocenjevanjem od 1–3 tedne časa, ki ga znajo glede učenja dobro organizirati. Motivacijo za učenje redkokdaj izgubijo, njihova največja ovira, na katero so naleteli tekom izobraževanja, pa je najpogosteje pomanjkanje časa.
Keywords: odrasli, izobraževanje, stili učenja, pripomočki učenja, motivacija
Published: 12.04.2021; Views: 116; Downloads: 39
.pdf Full text (680,29 KB)

2.
MANAGER IN VODENJE PODJETJA X
Ines Ferenčak, 2012, undergraduate thesis

Abstract: V diplomski nalogi z naslovom Manager in vodenja podjetja x, sem s pregledom domače in tuje literature raziskovala naloge managerjev, naloge in funkcije vodenja ter timsko delo. Za to temo sem se odločila, ker ima dandanes dober manager s pravim načinom vodenja, ključ do uspešnega podjetja. Tema se mi je zdela aktualna v tem obdobju, ko je čas recesije in se veliko podjetij spopada z reševanjem krize v svojih podjetjih. V diplomskem delu sem predstavila teoretična izhodišča o managerjih (lastnosti in naloge managerjev, značilnosti in spretnosti managerjev,…), o vodenju (naloge in funkcije vodenja, slogi in stili vodenja,…), timskem delu (struktura timov, prednosti in slabosti timskega dela,…) ter vpliv timskega dela na učinkovitost dela v podjetju x. V današnjem času je za vsako podjetje odločilnega pomena, kakšni ljudje to podjetje sestavljajo. Pri tem ima veliko vlogo manager, ki svoje zaposlene vodi s svojim najboljšim in najučinkovitejšim stilom in slogom, ter s pomočjo timskega dela izoblikuje ekipo, ki bo odlično delovala in dosega najboljše rezultate.
Keywords: manager, delo in naloge managerjev, proces učenja vodstvenih veščin, vodenje, slogi in stili vodenja, timsko delo, struktura tima, prednosti in slabosti timskega dela
Published: 15.11.2012; Views: 1842; Downloads: 300
.pdf Full text (371,84 KB)

Search done in 0.07 sec.
Back to top
Logos of partners University of Maribor University of Ljubljana University of Primorska University of Nova Gorica