| | SLO | ENG | Cookies and privacy

Bigger font | Smaller font

Search the digital library catalog Help

Query: search in
search in
search in
search in
* old and bologna study programme

Options:
  Reset


1 - 9 / 9
First pagePrevious page1Next pageLast page
1.
Toplotne razmere kontaktnega sistema aparatov pri normalnem in okvarnem delovanju
Marko Horvat, 2017, undergraduate thesis

Abstract: Cilj diplomske naloge je bila primerjava vrednosti analitičnega izračuna segrevanja na merjencu in preizkusa segrevanja v laboratoriju pri določenih vrednostih toka s predpostavko, da bi naj vrednosti bile približno enake. Po preizkusu segrevanja je bil narejen izračun vseh potrebnih koeficientov za določitev temperatur. Naloga je bila zaključena s primerjavo rezultatov.
Keywords: električni kontakt, prehod toplote, meritev temperature, stikalni aparati
Published: 27.10.2017; Views: 382; Downloads: 40
.pdf Full text (3,51 MB)

2.
ANALIZA ZANESLJIVOSTI 400 kV VISOKONAPETOSTNIH STIKALIŠČ ELEKTROENERGETSKEGA OMREŽJA SLOVENIJE
Lovro Belak, 2009, master's thesis

Abstract: Magistrsko delo prikazuje pregled stanja visokonapetostnih stikališč v 400 kV omrežju Republike Slovenije. Visokonapetostna 400 kV stikališča so sestavljena iz različnih števil in tipov stikalnih aparatov, kateri se med seboj električno povezujejo na razne sisteme zbiralk in tvorijo različno konfiguracijo celotnega stikališča. V bližnji prihodnosti se načrtuje izgradnja notranje daljnovodne povezave, katera bo zaključila slovensko 400 kV elektroenergetsko omrežje v zanko. Slovensko elektroenergetsko omrežje nima zaključene 400 kV zanke na svojem teritoriju. Takšno gradnjo je potrebno ustrezno strokovno utemeljiti z ustreznimi analizami. Opravljena je bila analiza zanesljivosti visokonapetostnih 400 kV stikališč današnje in bodoče elektroenergetske zanke Slovenije. Rezultati analize zanesljivosti so utemeljeni s pomočjo primerjalnih preglednic.
Keywords: visoka napetost, stikališče, daljnovod, stikalni aparati, zanesljivost, analiza
Published: 13.11.2009; Views: 3543; Downloads: 412
.pdf Full text (5,30 MB)

3.
HIBRIDNI KAZALCI KAKOVOSTI ELEKTRIČNE ENERGIJE V ELEKTROENERGETSKEM DISTRIBUCIJSKEM SISTEMU
Zvonko Toroš, 2009, doctoral dissertation

Abstract: Doktorska disertacija obravnava nov način spremljanja kakovosti električne energije z vpeljavo hibridnega kazalca kakovosti električne energije. Uvedene so bile spremenljivke za stopnjo pokablitve, stopnjo vzankanja in odzivnega časa za popravilo okvare. Na podlagi teh spremenljivk sta bili določeni dve kriterijski funkciji: za hibridni kazalec kakovost Q in za pripadajoča vlaganja C. Z dvokriterijsko optimizacijo je bil opravljen izračun optimalnih vlaganj za izbrano želeno ali določeno kakovost. Na osnovi izdelanega modela je bil obravnavan primer realnega omrežja. Obdelana sta dva v praksi preizkušena primera za dvig spodnje mejne vrednosti kakovosti električne energije: zaščita vodov za primer pretrga vodnika, ko je okvarni tok manjši od toka delovanja klasične zaščite, in primer stalnega nadzora nad stanjem upora za omejevanje toka zemeljskega kratkega stika v srednjenapetostnem omrežju. V sklopu optimizacije parametra stanja stikalnih aparatov s pomočjo diferenčne evolucije je prikazan primer uporabe novega, sodobnega načina vzdrževanja stikalnih aparatov s pomočjo kriterija za ocenjevanje stanja in pomembnosti stikalnih aparatov. Uvedene so bile nove metode za vrednotenje parametrov stanja in pomembnosti z uporabo ekonomskega kriterija minimalnih stroškov kot omejitev parametra stanja.
Keywords: kazalci kakovosti, elektroenergetski distribucijski sistem, optimizacija, diferenčna evolucija, vzdrževanje, stikalni aparati.
Published: 02.09.2009; Views: 2691; Downloads: 322
.pdf Full text (2,81 MB)

4.
Izolacijski mediji v srednjenapetostnih stikalnih napravah : diplomsko delo univerzitetnega študijskega programa
Gregor Videmšek, 2008, undergraduate thesis

Keywords: izolacijski mediji, stikalne naprave, stikalni aparati, srednjenapetostni nivo
Published: 23.12.2008; Views: 2187; Downloads: 195 
(1 vote)
.pdf Full text (1018,52 KB)

5.
6.
7.
8.
9.
Search done in 0.2 sec.
Back to top
Logos of partners University of Maribor University of Ljubljana University of Primorska University of Nova Gorica