| | SLO | ENG | Cookies and privacy

Bigger font | Smaller font

Search the digital library catalog Help

Query: search in
search in
search in
search in
* old and bologna study programme

Options:
  Reset


1 - 10 / 11
First pagePrevious page12Next pageLast page
1.
Vlomi v stanovanjske objekte na območju PU Celje
Marjan Pavlič, 2015, undergraduate thesis

Abstract: Tema diplomske naloge opisuje problematiko vlomov v stanovanjske objekte na območju PU Celje. v policijski statistiki KD zoper premoženje so na prvem mestu po številu KD tatvine, takoj za tatvinami pa vlomi. Prvi del diplomske naloge podaja definicijo o tem, kaj je vlom in kdo so vlomilci. v nadaljevanju je opisano kako policisti opravljajo ogled kraja KD, kako zbirajo dokaze in s katerimi materialnimi dokazi odkrivajo storilce oziroma jim krivdo tudi dokazujejo. Drugi del naloge se osredotoča na vlome v stanovanjske objekte na območju PU Celje. S pomočjo večletnih statističnih podatkov o KD zoper premoženje za Slovenijo in PU Celje je opravljena primerjava le teh. Rezultati primerjave pokažejo da število vlomov v stanovanjske objekte na območju PU Celje upada, da so policisti PU Celje po številu preiskanih KD zoper premoženje rahlo nad Slovenskim povprečjem in da ostaja delež mladoletniške in organizirane kriminalitete pri KD zoper premoženje na približno isti ravni.
Keywords: vlomi, stanovanjski objekti, preiskovanje, kriminalistično preiskovanje, statistični podatki, diplomske naloge
Published: 19.01.2016; Views: 1239; Downloads: 186
.pdf Full text (1,21 MB)

2.
ANALIZA STROŠKOV IN ANALIZA USPEHA GRADNJE STANOVANJSKIH OBJEKTOV
Gordana Krasić, 2012, master's thesis

Abstract: Edina stalnica v življenju so spremembe. To je dejstvo. Nič ne ostaja enako, le spremembe se vedno dogajajo. V gradbeništvu pa le-te težko zasledimo. Gradbeništvo je namreč tehnična stroka, ki se ukvarja s projektiranjem, statičnimi in dinamičnimi izračuni, izgradnjo, sanacijo in končno porušitvijo grajenih objektov na tradicionalen, standarden način. Kot tradicionalna panoga se težko privaja na spremembe. Z uvedbo metode TOPSIS in modela Stoy v gradbeno industrijo, bi gradbena proizvodnja stanovanjskih objektov lahko bila mnogo bolj uspešna in stroškovno učinkovita. Po zaključku gradnje, bi bili tako cilji gradbenega projekta doseženi ali celo preseženi. Gradbeni projekti so veliki in kompleksni projekti, zato uvedba sodobnih metod za njihovo vodenje in upravljanje lahko traja tudi nekaj let. Magistrsko delo obravnava analizo stroškov in analizo uspeha gradnje stanovanjskih objektov. Osredotoča se predvsem na analiziranje stroškov gradnje stanovanjskih objektov z modelom Stoy in analiziranje uspeha gradnje stanovanjskih objektov z metodo večkriterijskega odločanja, t.i. TOPSIS metodo.
Keywords: Stroški, uspešnost, projekt, gradnja, stanovanjski objekti, model Stoy, metoda TOPSIS
Published: 29.10.2012; Views: 1949; Downloads: 294
.pdf Full text (1,90 MB)

3.
Vlomi v stanovanjske objekte in psihološke posledice na žrtve vlomov : diplomsko delo visokošolskega strokovnega študija Varstvoslovje
Uroš Košič, 2012, undergraduate thesis

Abstract: Diplomska naloga govori o vlomih v stanovanjske objekte in o psiholoških posledicah na žrtve vlomov. Vlom je vsem znan pojav in mnogo ljudi se je z njim v življenju že srečalo, bodisi osebno bodisi pa se je z vlomom srečal nekdo iz njihove širše družine. To je tudi eden izmed glavnih razlogov, zakaj sem si izbral to temo. Vlomi so dokaj pogosto kaznivo dejanje in se v policijskih statistikah nahajajo na drugem mestu (za tatvinami), kar se tiče premoženjskih deliktov. Vlom je dejanje, ki le stežka ostane neopaženo in po katerem je težko zabrisati vse sledi. Vlomilci vlamljajo na vse možne načine: skozi streho, razbijajo vrata, okna ipd. Vsako izmed teh dejanj pa prisili storilca, da za seboj pušča različne sledi, kot so biološke in mehanske sledi, sledi obuval ipd. Zaradi tega je odgovornost policistov in preiskovalcev velika, saj morajo biti pozorni na najmanjše podrobnosti vloma, da lahko pridejo do sledi, ki bodo uporabne v nadaljnji preiskavi. V primeru slabo zavarovanega kraja vloma se lahko zgodi, da se sledi kontaminirajo in primer je lahko izgubljen. Policisti imajo še eno veliko vlogo, ko govorimo o vlomih, to je sodelovanje in pogovarjanje z žrtvami vloma. Zavedati se moramo, da so žrtve v takih trenutkih zelo občutljive in je zato zelo pomembno, s kakšnim pristopom bo policist opravil svoje delo. Drugi del diplomske naloge pa je posvečen posledicam, ki jih doživljajo žrtve vloma. Ob začetnem šoku pomislijo najprej na stvari, ki so jim bile odtujene. Vendar premoženjska škoda postane stranska težava, ko začetni šok popusti. Takrat žrtve začnejo misliti na to, da se je nekdo sprehajal po njihovi hiši, brskal po stvareh in posegal globoko v njihovo intimo. Ob tem občutijo jezo, strah, nemoč ipd., soočajo se z nespečnostjo, živčnostjo ter se ne počutijo več varne v zavetju svojega doma.
Keywords: kazniva dejanja, vlomi, stanovanjski objekti, preiskovanje, diplomske naloge
Published: 16.10.2012; Views: 1927; Downloads: 314
.pdf Full text (468,97 KB)

4.
UPORABA BETONA ZA STANOVANJSKE OBJEKTE
Laura Pinter, 2012, undergraduate thesis

Abstract: Po svetu se zadnje čase gradijo pretežno konstrukcije iz armiranega betona. Beton kot gradbeni material se uporablja že stoletja, saj ga je možno proizvesti enostavno in poceni. Danes je tako razširjen, da ga uporabljamo pri industrijski, poslovni in tudi stanovanjski gradnji. V diplomskem delu je opisan razvoj betona vse od začetka razvoja do betona, ki ga poznamo in uporabljamo danes. Opisan je tudi kot gradbeni material s svojimi sestavnimi komponentami. Podan je zgodovinski pregled pomembnejših stanovanjskih objektov po svetu. Poleg svetovnih objektov pa so predstavljeni tudi stanovanjski objekti v Mariboru, ki so nastali po letu 2000. Diplomsko delo prav tako vsebuje analizo poslovno-stanovanjskega objekta Maistrovega dvora, ki je delo arhitekta Janka J. Zadravca.
Keywords: beton, armirani beton, zgodovina betona, stanovanjski objekti, pregled, Maistrov dvor
Published: 27.09.2012; Views: 1682; Downloads: 312
.pdf Full text (6,44 MB)

5.
Ocenjevanje ekonomičnosti projektnih rešitev poslovno-stanovanjskih objektov
Matjaž Godec, 2012, diploma project paper

Abstract: Že iz naslova projektne naloge lahko sklepamo, da bomo ocenjevali ekonomičnosti projektnih rešitev dveh poslovno stanovanjskih objektov. V poglavju 1 in 2 opisujemo namen naloge in izhodišča ter predstavljamo metodo, ki jo bomo uporabljali. V poglavju 3 predstavljamo in podrobneje opisujemo posamezna objekta. V poglavju 4 na praktičnih primerih izračunamo ter predstavimo metodo ocenjevanja ekonomičnosti, ki temelji na podlagi ocene vrednosti parametrov za lokacijske pogoje in projektno tehnične zahteve. Na podlagi pridobljene dokumentacije pripravimo izbor potrebnih podatkov, ki jih bomo uporabili za določevanje parametrov. Parametre nato primerjamo ter ocenimo. Posebej ne ocenjujemo tistih parametrov, pri katerih sta oba objekta enaka. Tako dobimo končno oceno ekonomičnosti projektnih rešitev. Oceno ekonomičnosti je smiselno uporabiti v dovolj zgodnji fazi projektiranja, torej v fazi izdelave idejnih projektov. V poglavju 5 je pripravljen izračun stroškovne vrednosti objektov.
Keywords: Poslovno stanovanjski objekti, ocenjevanje ekonomičnosti, parametri stanovanjskega objekta, karakteristike objektov, tlorisna površina, faktorji
Published: 26.09.2012; Views: 1346; Downloads: 121
.pdf Full text (3,68 MB)

6.
Aplikacija metodologije določanja ponudbenih cen za stanovanja
Tomaž Žnuderl, 2012, diploma project paper

Abstract: Stanovanja oz. stanovanjske objekte, ki so rezultat posamične ali serijske proizvodnje, delimo na skupine stanovanj zgrajenih za najem, za trg ali za prodajo z razpisi. S pomočjo osnovne enačbe, strukture ponudbene cen stanovanjskega objekta oz. stanovanja, pojasnimo odvisnost vrednosti posameznih prvin, ki so glavni elementi končne ponudbene cene. To nam tudi pomaga razumeti, kaj vse upoštevamo pri določitvi končne vrednosti. Ločimo med ponudbeno ceno stanovanjskega objekta oz. stanovanja kot celote in ceno stanovanjskega objekta oz. stanovanja na enoto mere. Za aproksimativno ocenitev stroškov gradnje stanovanjskega objekta lahko koristimo metodologijo za izračun vrednosti stanovanj in s tem določanje stroškov gradnje stanovanjskega objekta za neto stanovanjsko površino. Ob tej metodi spoznamo pojme, kot so lokacijski in projektno-tehnični parametri stanovanjskega objekta ter vpliv podražitev pri oblikovanju ponudbene cene.
Keywords: Stanovanjski objekti, ponudbena cena, stroški, neto stanovanjska površina, parametri stanovanjskega objekta.
Published: 22.06.2012; Views: 1843; Downloads: 262
.pdf Full text (1,01 MB)

7.
8.
9.
10.
Search done in 0.19 sec.
Back to top
Logos of partners University of Maribor University of Ljubljana University of Primorska University of Nova Gorica