| | SLO | ENG | Cookies and privacy

Bigger font | Smaller font

Search the digital library catalog Help

Query: search in
search in
search in
search in
* old and bologna study programme

Options:
  Reset


1 - 10 / 44
First pagePrevious page12345Next pageLast page
1.
Ocena regulacijskih kart za zvezne spremenljivke : diplomska naloga visokošolskega [strokovnega] študijskega programa
Miloš Frelih, 1998, undergraduate thesis

Keywords: statistični nadzor procesa, regulacijske karte, zvezne spremenljivke, OC Krivulja, normalna porazdelitev
Published: 26.07.2007; Views: 1874; Downloads: 0 
(1 vote)

2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.
Mehki pristop pri upravljanju prometne signalizacije : diplomsko delo univerzitetnega študijskega programa Logistika sistemov
Tea Vizinger, 2008, undergraduate thesis

Keywords: mehka logika, upravljanje prometne signalizacije, lingvistične spremenljivke, baza pravil, ekspertno znanje
Published: 12.11.2008; Views: 3041; Downloads: 307 
(1 vote)
.pdf Full text (3,70 MB)

9.
10.
ANALIZA REZULTATOV ANKET POTROŠNIKOVEGA NAKUPA EKOLOŠKEGA PRAŠIČJEGA MESA
Suzana Sušec, 2010, undergraduate thesis

Abstract: V letu 2008 smo na slovenskem Štajerskem opravili raziskavo o potrošnikovem vedenju pri odločanju za nakup mesa ekološko rejenih prašičev in kaj vpliva na njihovo osebno odločitev. Odločili smo se za najbolj temeljito obliko anketiranja, to je individualno (osebno) anketiranje, saj zagotavlja najboljšo komunikacijo med anketirancem in anketarjem. Uporabili smo vzorec 100 naključno izbranih potrošnikov. Vsakemu anketirancu smo pojasnili, kakšen je namen anketnega vprašalnika in mu zagotovili anonimnost. Anketni vprašalnik je bil razdeljen na dva sklopa vprašanj, prvi sklop vprašanj se je nanašal na uživanje mesa, drugi pa na demografske spremenljivke, kot so spol, starostna struktura, izobrazbena raven, število članov gospodinjstva ter ocena življenjskega standarda. Ugotovljeno je bilo, da slaba polovica anketiranih ne uživa ekološko pridelane hrane. Tisti, ki uživajo tovrstno hrano, pa posegajo po njej zelo redko. Kar 81 % anketiranih še ni poskusilo mesa ekološko rejenih prašičev. Pri 18 % vprašanih, ki pa so zaužili to meso, jih večina opazi razliko med mesom prašiča iz intenzivne in ekološke reje. Raziskavo smo izvedli v obliki anketnih vprašalnikov.
Keywords: potrošnikovo vedenje, ekološko prašičje meso, anketni vprašalnik, individualno anketiranje, demografske spremenljivke
Published: 15.10.2010; Views: 2002; Downloads: 254
.pdf Full text (901,92 KB)

Search done in 0.25 sec.
Back to top
Logos of partners University of Maribor University of Ljubljana University of Primorska University of Nova Gorica