| | SLO | ENG | Cookies and privacy

Bigger font | Smaller font

Search the digital library catalog Help

Query: search in
search in
search in
search in
* old and bologna study programme

Options:
  Reset


1 - 3 / 3
First pagePrevious page1Next pageLast page
1.
2.
POSEBNOSTI REVIDIRANJA SISTEMA NOTRANJIH KONTROL PRI POSEKU IN SPRAVILU LESA
Lidija Juvan, 2012, undergraduate thesis

Abstract: Diplomski seminar opisuje posebnosti revidiranja sistema notranjih kontrol pri poseku in spravilu lesa. Revidiranje notranjih kontrol daje revizorju ugotovitve o točnem, poštenem in resničnem izkazovanju evidenc revidiranega podjetja in spoznanje o učinkovitem delovnanju notranjih kontrol ter vključuje možnosti opiranja na njih v zaključni fazi revizije, če meni, da so le-te dovolj zanesljive. Glede opredelitve notranjih kontrol je zapisanih veliko definicij različnih avtorjev, pri čemer so si razlage bolj ali manj podobne. Sistem notranjih kontrol uvede poslovodstvo z namenom, da zagotovi varovanje premoženja pri svojem delovanju. V diplomskem seminarju sem opisala proces poteka sečnje in spravila lesa iz gozdov ter posebnosti sistema notranjih kontrol, ki se kažejo kot nadziranje in kontroliranje pravilnosti in popolnosti sprotnih evidenc. Evidence, ki spremljajo ta proces, so fizične kontrole nad pravilnostjo in ustreznostjo izvajanja gozdarske aktivnosti ter računalniškim informacijskim sistemom, kjer gre za preverjanje pravilno vnešenih podatkov prejetih listin in poročil.
Keywords: notranje kontrole, revidiranje notranjih kontrol, kontrolni postopki, računovodski sistem, gozdarska dejavnost, posek in spravilo lesa, poslovni proces.
Published: 23.11.2012; Views: 1290; Downloads: 113
.pdf Full text (1,71 MB)

3.
OGREVANJE STANOVANJSKE HIŠE S KOTLOM NA POLENA IN ZALOGOVNIKOM
Jure Iljaž, 2014, undergraduate thesis

Abstract: V diplomski nalogi sta opisana kotel na polena in njegovo delovanje. Prikazano je tudi, kako pripravimo les za kurjavo in ga skladiščimo, saj je to zelo pomembno za pravilno delovanje kotla. Nepogrešljiv del kotla na polena je tudi hranilnik tople vode. V praktičnem delu smo izračunali toplotne izgube stanovanjske hiše in kakšen hranilnik tople vode bi bil dejansko potreben.
Keywords: kotel na polena, hranilnik tople vode, spravilo lesa, toplotne izgube
Published: 26.09.2014; Views: 851; Downloads: 177
.pdf Full text (2,16 MB)

Search done in 0.05 sec.
Back to top
Logos of partners University of Maribor University of Ljubljana University of Primorska University of Nova Gorica