| | SLO | ENG | Cookies and privacy

Bigger font | Smaller font

Search the digital library catalog Help

Query: search in
search in
search in
search in
* old and bologna study programme

Options:
  Reset


1 - 3 / 3
First pagePrevious page1Next pageLast page
1.
2.
INFORMACIJSKE REŠITVE ZA PODPORO SAMOIZOBRAŽEVANJA
Andrej Zorko, 2014, undergraduate thesis

Abstract: Diplomsko delo obsega opis in predstavitev informacijske rešitve za podporo samoizobraževanja. Ker se uporaba informacijskih komunikacijskih tehnologij vsako leto povečuje, je namen diplomskega dela preučiti informacijske rešitve na področju samoizobraževanja za posameznike in podjetja. Cilj diplomske naloge je razviti spletno aplikacijo za samoizobraževanje, kjer se nahajajo elektronska gradiva in spletni kvizi, ki so namenjeni za spletno preverjanje znanja preko spleta. Spletna aplikacija omogoča dodajanje novih elektronskih gradiv, spletnih kvizov, urejanje spletne vsebine in podajanje rezultatov spletnih kvizov. V diplomski nalogi so analizirane nekatere obstoječe informacijske rešitve in tehnologije, nato je opisan načrt in razvoj spletne aplikacije, sledi implementacija sistema in testiranje naše spletne aplikacije. Spletna aplikacija je odprtokodna in je na voljo vsem, ki jih zanima informacijska rešitev.
Keywords: samoizobraževanje, informacijske rešitve za samoizobraževanje, spletno programiranje, implementacija, spletno preverjanje znanja
Published: 18.03.2014; Views: 864; Downloads: 110
.pdf Full text (3,14 MB)

3.
UVEDBA AVTOMATSKEGA INFORMACIJSKEGA SISTEMA ZA PREVERJANJE ZNANJA ATES ZA EVROPSKO RAČUNALNIŠKO SPRIČEVALO
Alen Fatur, 2016, undergraduate thesis

Abstract: Vse več podjetij se odloča za prenovo informacijskega sistema. Ponudniki informacijskih rešitev so izdelali veliko možnih rešitev, ki so specifično prilagojene posameznim panogam, vendar to ne more rešiti osnovnih problemov pri uvajanju, kot je sprememba poslovanja in organiziranosti v podjetju. Predvsem velika podjetja vse pogosteje posegajo po integriranih informacijskih sistemih, ki nudijo celovito podporo poslovanju. V diplomskem delu je predstavljena uvedba avtomatskega informacijskega sistema ATES za preverjanje znanja za Evropsko računalniško spričevalo v Sloveniji. Kot vsak sistem ima tudi navedeni slabosti, a se jih da odpraviti z ustreznimi rešitvami. Preverjanje in ocenjevanje znanja sta običajni sestavini učnega procesa – zaradi specifike opravljanja izpitov v okviru ECDL smo se osredotočili na spletno preverjanje znanja.
Keywords: uvajanje informacijskega sistema, ATES, Evropsko računalniško spričevalo, Slovensko društvo Informatika, spletno preverjanje znanja.
Published: 05.07.2016; Views: 378; Downloads: 38
.pdf Full text (1,21 MB)

Search done in 0.07 sec.
Back to top
Logos of partners University of Maribor University of Ljubljana University of Primorska University of Nova Gorica