| | SLO | ENG | Cookies and privacy

Bigger font | Smaller font

Search the digital library catalog Help

Query: search in
search in
search in
search in
* old and bologna study programme

Options:
  Reset


1 - 10 / 18
First pagePrevious page12Next pageLast page
1.
2.
3.
RAZVOJ SPLETNE APLIKACIJE ZA DINAMIČNO RAZPOREJANJE PROIZVODNJE V MALIH IN SREDNJE VELIKIH PODJETJIH
Andrej Knaflič, 2009, dissertation

Abstract: Raziskava obravnava razvoj spletne aplikacije za potrebe dinamičnega razporejanja proizvodnje v malih in srednjih podjetjih. Medtem ko večja podjetja lahko investirajo v ljudi in ustrezno tehnologijo, ki podpira aktivnosti razporejanja, številna mala in srednja podjetja trpijo prav zaradi pomanjkanja podpore pri upravljanju le-teh. Glavni cilj je bil razvoj stroškovno ugodne, učinkovite rešitve za potrebe razporejanja proizvodnje v malih in srednjih podjetjih s poudarkom na dostopnosti, neodvisnosti od platform in enostavnosti uporabe. Zaradi tega smo se odločili za razvoj spletne rešitve, pri kateri je bil glavni poudarek na razvoju inteligentnega in dinamičnega uporabniškega vmesnika. Rešitev je zgrajena modularno in omogoča dinamično razporejanje naročil v proizvodnjo na podlagi metode umetne inteligence - genetskih algoritmov. Rešitev je razvita kot samostojen informacijski sistem, ki preko administracijskega vmesnika omogoča upravljanje praktično vseh aktivnosti razporejanja. Tako lahko posameznim uporabniškim skupinam določamo ustrezne dostopne pravice in s tem uporabnikom omogočamo izvajanje posameznih aktivnosti. Poleg tega je v nalogi zajetih še pet glavnih funkcionalnosti, ki podpirajo dejavnosti razporejanja. Tako rešitev omogoča popisovanje sredstev s katerimi podjetje razpolaga, uporabo le-teh v procesu planiranja proizvodnje, zbiranje podatkov o proizvodnih aktivnostih, ažurno razpečevanje informacij in izvajanje nadzora nad dogajanjem v sistemu.
Keywords: Dinamično razporejanje proizvodnje, Razvoj spletne rešitve, Spletni uporabniški vmesnik, WAMP (Windows, Apache, MySQL, PHP), Majhna in srednje velika podjetja (MSP)
Published: 31.08.2009; Views: 4372; Downloads: 393
.pdf Full text (1,23 MB)

4.
ANALIZA RAZUMEVANJA VSEBIN KOMUNIKACIJSKEGA VMESNIKA ZA SPLETNE POIZVEDOVALNIKE O POTOVANJIH Z JPP "OD VRAT DO VRAT"
Tomaž Borko, 2009, undergraduate thesis

Abstract: V diplomskem delu je analizirano razumevanje informacijskega sistema EFA/DIVA, s pomočjo katerega so si uporabniki načrtovali različna potovanja z JPP na območju Maribora. S primerjavo različnih IS se je opazovalo predvsem zanimivosti in pomanjkljivosti, na podlagi katerih so bili narejeni predlogi za izboljšavo programskega paketa DIVA za mesto Maribor. Podrobneje je opisana struktura informacijskega sistema, izpostavljene pa so določene lastnosti sistema, zaradi katerih uporabniki naletijo na težave pri načrtovanju poti. Z nadgradnjo takšnega sistema bi uporabnikom omogočili preprostejšo uporabo JPP na podlagi želenih informacij.
Keywords: Ključne besede: javni potniški promet, potovalni informacijski sistem, spletni poizvedovalniki, komunikacijski vmesnik, avtobusna postajališča, »od vrat do vrat«.
Published: 21.12.2009; Views: 2383; Downloads: 116
.pdf Full text (2,67 MB)

5.
PRENOVA SISTEMA ZA OBVEŠČANJE O IZPADIH V TELEKOM SLOVENIJE D.D.
Rok Mehle, 2009, undergraduate thesis

Abstract: Diplomsko delo zajema proučevanje, ter izpopolnjevanje načina obveščanja o nedelovanju storitev, v podjetju Telekom Slovenije d.d., služba za tehnično pomoč uporabnikom. V prvemu delu diplomskega dela predstavimo delovno okolje in analiziramo obstoječi način komuniciranja znotraj oddelka STPU. Na podlagi analize obstoječega sistema, bomo v drugemu delu ugotavljali potrebe po izboljšavi obstoječega sistema in načrtovali izdelavo prototipne rešitve novega sistema. Prototipna rešitev bo realizirana z uporabo odprtokodne programske opreme v obliki spletne aplikacije, ki v glavni meri uporablja tehnologijo RSS virov kot glavno orodje za komuniciranje. V zadnjemu delu, pa si bomo pogledali katere prednosti in slabosti prinaša nova rešitev in kako jo je moč izpopolniti tako, da bomo dosegli še večjo efektivnost uporabe. Od novega sistema si lahko obetamo hitrejše in bolj pregledno komuniciranje znotraj službe, zanesljivejše delovanje sistema ter enostavno uporabo le-tega. Neposredno pa lahko z uvedbo novega sistema pričakujemo nižje stroške delovanja klicnega centra, večje zadovoljstvo naših strank in hitrejši odzivni čas naših operaterjev.
Keywords: Prenova sistema za obveščanje, Rss vir, Odprtokodna programska oprema, Spletni uporabniški vmesnik
Published: 21.10.2009; Views: 2062; Downloads: 76
.pdf Full text (1,11 MB)

6.
PROFILIRANJE SPLETNIH APLIKACIJ
Arjan Topolovec, 2010, bachelor thesis/paper

Abstract: V tem diplomskem delu se ukvarjamo s problemom profiliranja spletnih aplikacij. Najprej smo pregledali obstoječe rešitve, ki služijo kot pomoč pri profiliranju spletnih aplikacij. Nato smo razvili lasten profilirnik, namenjen profiliranju spletnih aplikacij. Profilirnik je sestavljen iz treh delov: sledilnika, protokola in spletnega vmesnika. Sledilnik omogoča spremljanje izvajanja klicanih metod. Razvili smo ga za uporabo v ogrodju Spring MVC. Naslednji del profilirnika je dejansko protokol, ki omogoča komunikacijo med sledilnikom in spletno aplikacijo. Zadnji del našega profilirnika pa je spletni vmesnik. Ta služi za prikazovanje uporabnih informacij, ki smo jih zbrali med izvajanjem aplikacije. Profilirnik smo preizkusili na spletni aplikaciji PetClinic, ki je vzorčna aplikacija ogrodja Spring MVC. Rezultati so obetavni.
Keywords: profilirnik, profiliranje, spletna aplikacija, sledilnik, protokol, spletni vmesnik
Published: 17.01.2011; Views: 1452; Downloads: 140
.pdf Full text (9,93 MB)

7.
USB VODILO V SISTEMU ZA DALJINSKO VODENJE OGREVANJA
Aleš Rojc, 2010, undergraduate thesis

Abstract: V diplomskem delu je zajeta preučitev univerzalnega serijskega vodila (USB) in njegova uporaba v sistemu za avtomatizacijo centralnega ogrevanja hiše. Opisana sta razvoj in izdelava namenskega tiskanega vezja in izbira temperaturnih senzorjev ter mikrokrmilnika. Podan je podroben opis USB protokola, ki zajema identifikacijo hitrosti na vodilu, USB stanja, komunikacijo na vodilu in deskriptorje. V diplomsko delo je vključena tudi predstavitev programske opreme, ki je sestavni del sistema za avtomatizacijo obstoječega sistema za ogrevanje hiše. Programska oprema sistema za avtomatizacijo je zgrajena s programskimi jeziki C, Visual Basic 6 in Visual Basic .NET.
Keywords: vodenje, avtomatizacija, nadzor, USB vodilo, spletni vmesnik, mikrokrmilnik
Published: 14.02.2011; Views: 1935; Downloads: 161
.pdf Full text (3,51 MB)

8.
SPLOŠNONAMENSKI SISTEM ZA UPRAVLJANJE IN NADZOR NAPRAV NA DALJAVO S POMOČJO MOBILNEGA TELEFONA ALI SPLETNEGA VMESNIKA
Davorin Mađarić, 2011, bachelor thesis/paper

Abstract: Diplomsko delo obravnava splošnonamenski sistem za upravljanje in nadzor naprav na daljavo s pomočjo mobilnega telefona ali spletnega vmesnika. Sistem omogoča spremljanje statusa naprav, branje merilnih veličin iz senzorjev ter proženje aktuatorjev naprav, ki so priključene na krmilno enoto sistema. S pomočjo mobilne aplikacije, mobilnega telefona ter Bluetooth povezave uporabniki spremljajo vse parametre naprav, ki so priključene na krmilno enoto. Pomemben del sistema je splet, ki z grafično bogatejšim in uporabniško prijaznejšim spletnim vmesnikom omogoča upravljanje in nadzor naprav z oddaljenega računalnika.
Keywords: Bluetooth, mikrokrmilnik, AVR, mobilni telefon, spletni vmesnik, nadzor, upravljanje
Published: 01.09.2011; Views: 3090; Downloads: 287
.pdf Full text (2,36 MB)

9.
SPLETNI VMESNIK ŠTUDENTSKEGA KLUBA NAMENJEN VČLANJEVANJU IN UREJANJU UGODNOSTI
Aljaž Kolar, 2011, undergraduate thesis

Abstract: V diplomi bomo predstavili tehnologije in orodja, s katerimi smo implementirali spletni vmesnik študentskega kluba namenjen včlanjevanju in urejanju ugodnosti ter njihovo namestitev v operacijski sistem Windows XP. Predstavili bomo spletni vmesnik, ki uporabniku omogoča vpis v študentski klub s spletno pristopno izjavo ter vpogled nad rabo članskih ugodnosti z mobilno spletno stranjo. Implementirali smo administratorsko okolje, ki omogoča urejanje članov in članskih ugodnosti, izpis agregiranega seznama, elektronskih naslovov prijavljenih za prejemanje obvestil in telefonskih številk prijavljenih za prejemanje SMS obvestil. Cilj diplomske naloge je implementacija spletne strani, ki olajša delovanje kluba na področju včlanjevanja in urejanja članskih ugodnosti.
Keywords: spletni vmesnik, PHP, MySQL, mobilna spletna stran
Published: 05.12.2011; Views: 1510; Downloads: 85
.pdf Full text (3,16 MB)

10.
Regulacija temperature vode in čiščenje vode v masažnih bazenih
Matevž Reberčnik, 2015, undergraduate thesis

Abstract: V diplomski nalogi je opisana regulacija temperature vode v masažnih bazenih v podjetju Apartmaji in Wellnes center Korošec. Regulacijo upravljamo predvsem z električnim in plinskim grelcem vode. Regulacijo in krmiljenje izvaja krmilnik na osnovi Arduino platforme preko namensko izdelanega vezja. Predstavljeni so razlogi za posodobitev regulacije in cilji, ki smo jih želeli s tem doseči, navedene so tudi težave, ki so se pri tem pojavile. Predstavljena je platforma Arduino Yun, program v programskem jeziku Arduino IDE, okvirni izračuni izkoristka, porabe energije in stroškov in spletna stran na strežniku napisana v jeziku HTML in JAVA.
Keywords: regulator, spletni vmesnik, Arduino Yun, Arduino IDE, HTML, Eagle, PCB.
Published: 27.10.2015; Views: 2055; Downloads: 99
.pdf Full text (2,45 MB)

Search done in 0.15 sec.
Back to top
Logos of partners University of Maribor University of Ljubljana University of Primorska University of Nova Gorica