| | SLO | ENG | Cookies and privacy

Bigger font | Smaller font

Search the digital library catalog Help

Query: search in
search in
search in
search in
* old and bologna study programme

Options:
  Reset


1 - 10 / 52
First pagePrevious page123456Next pageLast page
1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.
Proces vpeljave sistema za upravljanje z vsebinami TikiWiki : diplomska naloga univerzitetnega študijskega programa
Marko Ðukić, 2008, undergraduate thesis

Abstract: V diplomski nalogi opisujemo močan vpliv odprtokodnih sistemov za upravljanje z vsebinami na vse uporabnike spletnih strani. Opisani so procesi in struktura sistemov za upravljanje z vsebinami ter na kakšen način sisteme vpeljujemo v različne skupnosti uporabnikov interneta. Seznanili smo se s problemom licenciranja odprtokodnih projektov. V praktičnem delu diplomske naloge smo spoznali odprtokodni sistem Tikiwiki za upravljanje z vsebinami (CMS). Z njim smo postavili spletni portal Tikiwiki.
Keywords: spletni portal, TikiWiki, odprtokodni programi, informacijska arhitektura
Published: 06.02.2009; Views: 2523; Downloads: 151
.pdf Full text (3,07 MB)

9.
IZDELAVA IN UPRAVLJANJE INTERAKTIVNEGA SPLETNEGA PORTALA
Nadja Jasminka Lokovšek, 2009, undergraduate thesis

Abstract: POVZETEK Diplomska naloga predstavlja programsko orodje SloJoomla interaktivnega spletnega portala, s katerim lahko upravljamo kjerkoli. za izdelavo Paket vsebuje vse potrebne komponente in module, za izdelavo spletnih strani in temelji na odprtokodni osnovi (spletni strežnik Apache, podatkovna baza MySQL in jezik PHP). Cilj diplomske naloge je pokazati interaktivnost in upravljanje spletnega portala ter opisati njegovo izdelavo in rabo na konkretnem primeru. Pred začetkom izdelave spletnega portala je bilo potrebno izbrati vsebino, ki jo bo predstavljal in glede na to izdelati nivojsko strukturo strani. Izdelava spletnega portala se začne s seznamom vseh vsebin, ki jih portal predstavlja in njihovo razvrstitvijo v področja in kategorije. Diplomska naloga prikazuje postopek od instalacije in namestitve SloJoomle, do urejanja spletnega portala. Prikazan je postopek oblikovanja menijev, dodajanja besedil in sik, izdelave galerij, dodajanja komponent in modulov, spreminjanja predlog in upravljanja z uporabniki. Z opisanim postopkom je izdelana spletna stran Brunarice, katera je dostopna na naslovu: http://jasmina.pande.si/.
Keywords: interaktivnost spletni portal SloJoomla predstavitev podjetja brunarice
Published: 20.07.2009; Views: 1906; Downloads: 208
.pdf Full text (4,99 MB)

10.
Integracija e-izobraževanja pri predmetu Tehnično risanje s strojnimi elementi
Tine Pajk, 2009, undergraduate thesis

Abstract: Diplomsko delo obravnava e-izobraževanje in njegov pomen. V diplomskem delu je opis e-izobraževanja, primerjava le-tega z izobraževanjem na daljavo in s klasičnim izobraževanjem. Predstavljeno je tudi, komu je e-izobraževanje namenjeno in prednosti in slabosti takšnega izobraževanja. V nadaljevanju sta opisan odprto kodni program eXe, ki je namenjen izdelovanju e-gradiv in prosto dostopni program Moodle, ki ga nekateri imenujejo že kar e-učilnica.
Keywords: e-izobraževanje, e-gradiva, spletni portal Moodle, eXe
Published: 11.09.2009; Views: 4117; Downloads: 196 
(1 vote)
.pdf Full text (17,80 MB)

Search done in 0.26 sec.
Back to top
Logos of partners University of Maribor University of Ljubljana University of Primorska University of Nova Gorica