| | SLO | ENG | Cookies and privacy

Bigger font | Smaller font

Search the digital library catalog Help

Query: search in
search in
search in
search in
* old and bologna study programme

Options:
  Reset


1 - 4 / 4
First pagePrevious page1Next pageLast page
1.
2.
VPLIV SOCIALNIH MREŽ NA INTERNETNO POSLOVANJE NA SVETOVNEM SPLETU
Jože Aristovnik, 2012, undergraduate thesis

Abstract: Dandanes se vsi trudimo, da naše poslovne ideje čim uspešnejše predstavimo potencialnim kupcem. Eden od pogosto rabljenih vzvodov je svetovni internet. Vendar zaradi velike konkurence ni več dovolj zgolj odlična internetna stran z vsemi informacijami, ki jih potencialni kupci potrebujejo, če ne najdejo do nje. Google in njemu podobni iskalniki krojijo poslovno uspešnost mnogim podjetjem širom sveta. Torej lahko govorimo v pravem boju za prikaz na prvi strani vseh zadetkov. Ravno za to je potrebno izkoristiti vse načine, katere nam omogoča napredek v tehnologiji. Eden od teh načinov so socialni mediji, katere je potrebno sistematično vpeljati v našo stran. Govorimo o socialnih medijih kot so: Facebook, Youtube, Flicker, Twitter in še bi lahko naštevali. Ti se nenehno razvijajo in rastejo. Poslovanje pa praviloma raste vzporedno z njimi, če jim le namenimo dovolj pozornosti. Pri sami optimizaciji s socialnimi mediji pa se je potrebno držati nekateri pravil, da dosežemo želeni učinek. Predvsem pa je potreben čas in veliko potrpežljivosti. Ob upoštevanju vseh smernic, kako uspešno vplesti uporabnike v samo zgodbo, uspeh prav gotovo ne bo izostal!
Keywords: socialni mediji, Facebook, Twitter, Flicker, Youtube, blog, vrste blogov, Google, spletni forum, strategije, optimizacija spletnih strani, spletni pajek, ključne besede, promocija, marketinško komuniciranje, Hubspot, razvoj socialnih omrežij, strategija spremljanja, organsko iskanje, razvrščanje zadetkov
Published: 07.12.2012; Views: 1798; Downloads: 135
.pdf Full text (1,39 MB)

3.
PAJEK ZA ISKANJE NASTAVITEV ZASEBNOSTI NA DRUŽABNEM OMREŽJU FACEBOOK
Darian Žerdoner, 2014, undergraduate thesis

Abstract: Spletni pajki so relativno enostavni avtomatizirani programi, ki metodično obiskujejo in pregledujejo spletne strani. Pogosto so narejeni za enkratno uporabo, a veliko jih je programiranih tudi za dolgoročno. Preučili smo teorijo in delovanje spletnih pajkov ter se lotili izdelave svojega za namene iskanja podatkov na družbenem omrežju Facebook. Tekom dela smo naleteli na oviro v obliki omejitev pajkanja na strani Facebook, zaradi česar smo morali za analizo podatkov, pridobljenih glede na nastavitve zasebnosti, uporabiti podatke, ki so jih v preteklosti zbrali drugi pajki. Po analizi smo prikazali njihovo uporabnost, prav tako pa smo implementirali zbrano znanje na praktičnem primeru pajkanja.
Keywords: spletni pajek, pajkanje, Facebook, nastavitve zasebnosti
Published: 06.11.2015; Views: 742; Downloads: 45
.pdf Full text (1,66 MB)

4.
Izdelava porazdeljenega večnitnega ter razširljivega spletnega pajka za iskanje datotek
Adam Veselič, 2019, undergraduate thesis

Abstract: V diplomskem delu smo izdelali spletnega pajka, ki je enostaven za uporabo, združuje funkcionalnosti odprtokodnih alternativ in deluje na vseh popularnih platformah. Uporabili smo tehnologijo .NET Core, ki nam je omogočila ustvarjanje le ene izvršilne datoteke za vsako platformo, ki je hkrati prenosljiva in deluje brez dodatnih sistemskih potreb. Da bi bila uporaba enostavna, smo implementirali spletni vmesnik za hitro konfiguracijo. Za funkcionalnost smo poskrbeli tako, da pajek deluje brezhibno na več nitih, v razširljivem porazdeljenem sistemu in podpira razširjanje s pomočjo uporabnikovih skript. Nazadnje smo tudi poskrbeli, da smo vključili vse funkcionalnosti, ki so značilne za spletne pajke.
Keywords: spletni pajek, porazdeljeni sistemi, spletni vmesnik, .NET Core
Published: 22.11.2019; Views: 181; Downloads: 27
.pdf Full text (934,26 KB)

Search done in 0.09 sec.
Back to top
Logos of partners University of Maribor University of Ljubljana University of Primorska University of Nova Gorica