| | SLO | ENG | Cookies and privacy

Bigger font | Smaller font

Search the digital library catalog Help

Query: search in
search in
search in
search in
* old and bologna study programme

Options:
  Reset


1 - 4 / 4
First pagePrevious page1Next pageLast page
1.
2.
UPORABA SPLETNIH SESTAVLJANK NA PRIMERU PLATFORME ANDROID
Sanja Plohl, 2010, bachelor thesis/paper

Abstract: V diplomski nalogi smo predstavili spletne sestavljanke in mobilno platformo Android. V praktičnem primeru smo prikazali, kako poteka razvoj aplikacij na tej platformi ter primer spletnih sestavljank. Na kratko smo pregledali orodja in tehnologije, ki smo jih uporabili pri izdelavi praktičnega dela diplomske naloge, ter predstavili potek razvoja aplikacije v razvojnem okolju Eclipse.
Keywords: spletne sestavljanke, platforma Android, mobilne aplikacije, razvoj programske opreme
Published: 14.12.2010; Views: 1982; Downloads: 198
.pdf Full text (1,36 MB)

3.
ZDRUŽEVANJE PORAZDELJENIH INFORMACIJ S SPLETA
Iztok Lazar, 2010, bachelor thesis/paper

Abstract: V diplomski nalogi smo predstavili pojem Spleta 2.0 ter se lotili načina, kako lažje in predvsem hitreje poiskati informacije na spletu. Informacije na spletu so zelo porazdeljene in veliko je orodij, ki nam olajšajo delo pri iskanju le-teh. Dotaknili smo se pomembnih pojmov, ki so potrebni za razumevanje spleta ter za delo z nekaterimi orodji za združevanje teh informacij. Podrobno smo preučili orodje« Yahoo! Pipes«, ki je eno izmed orodij, ki nam omogoča preoblikovanje ter upravljanje z raznimi spletnimi viri. Lotili smo se tudi konkretnega primera in izdelali cev za iskanje artiklov z določenega vira.
Keywords: Splet 2.0, iskanje informacije, RSS, XML, spletne sestavljanke, »Yahoo! Pipes«, spletne storitve.
Published: 20.12.2010; Views: 6986; Downloads: 111
.pdf Full text (3,36 MB)

4.
DOSTOPNOST PODATKOV JAVNE UPRAVE
Boris Ovčjak, 2011, undergraduate thesis

Abstract: V nalogi predstavljamo koncept odprtih podatkov javne uprave in izbrane realizacije, ki na tej ideji temeljijo. Poleg predstavitve smo navedli tudi nekaj rešitev, ki v svetu že postavljajo nove mejnike na področju odprtih podatkov, na čelu z ameriško rešitvijo Data.gov. Za vsako realizacijo smo izvedli podrobno analizo in tako predstavili različne pristope, ki jih posamezne države izbirajo za dosego cilja odprtih podatkov javne uprave. Ker pomembno vlogo pri uresničevanju cilja dostopnosti podatkov igra uporaba informacij, smo navedli tudi nekaj aplikacij, ki temeljijo na objavljenih zbirkah in predstavljajo zgled približanja podatkov široki javnosti. Po tem zgledu smo izdelali tudi rešitev za Slovenijo in tako skušali uporabo odprtih podatkov prikazati tudi v slovenskem prostoru.
Keywords: odprti podatki, odprta vlada, podatki javne uprave, realizacije podatkov javne uprave, spletne sestavljanke, spletne aplikacije, spletno usmerjena arhitektura
Published: 14.01.2011; Views: 1669; Downloads: 188
.pdf Full text (12,28 MB)

Search done in 0.07 sec.
Back to top
Logos of partners University of Maribor University of Ljubljana University of Primorska University of Nova Gorica