| | SLO | ENG | Cookies and privacy

Bigger font | Smaller font

Search the digital library catalog Help

Query: search in
search in
search in
search in
* old and bologna study programme

Options:
  Reset


1 - 6 / 6
First pagePrevious page1Next pageLast page
1.
Vpliv poslovnega načrta na prodajo blagovne znamke capra
Tim Kolar, 2020, undergraduate thesis

Abstract: Moda že sto let vpliva na naše življenje in je postala simbol statusa, pripadnosti ali nasprotovanju nečemu. Vsak dan se odločimo, da se bomo oblekli na določen način in s tem pošiljali sporočila tistim, ki nas obdajajo, o tem, kdo smo in kako želimo, da nas vidijo drugi. Vsaka blagovna znamka v industriji nam pomaga pri izbiri kosa oblačil in čeprav mislimo, da smo mi tisti, ki izbiramo, kaj bomo kupili ali oblekli, je to res le do določene mere. Večinoma na nas vplivajo trendi, ki so bili določeni za nas mesece ali celo leta, preden izdelek pride v trgovino. Tema diplomskega projekt je poslovni načrt nove modne znamke v Sloveniji. Cilj blagovne znamke je združiti oblikovanje, udobje, trajnostne materiale in etično delo. Pregled literature za diplosmki projekt vključuje razpoložljive podatke o poslovnem načrtu, modnem trgu mode za moške in žensk in razvoju spletnega nakupovanja. Pregledani podatki so jasno povedali, da trajnostna moda povečuje svoj vpliv na prebivalstvo, zlasti med mlajšimi generacijami. Poslovni načrt je bil zasnovan z namenom lansiranja blagovne znamke v Sloveniji v začetku leta 2021, oblikovanja blagovne znamke in hkrati promocije na mednarodnih trgih kakovostnih oblačil, izdelanih v Sloveniji.
Keywords: poslovni načrt, modna znamka, spletna trgovina, razvoj blagovne znamke
Published: 14.10.2020; Views: 175; Downloads: 42
.pdf Full text (538,45 KB)

2.
NAKUPNE ODLOČITVE SLOVENSKEGA POTROŠNIKA PRI NAKUPU V TRGOVSKI VERIGI SPAR
Tina Gosar, 2016, bachelor thesis/paper

Abstract: Obravnavamo področje nakupnih odločitev potrošnikov, ki nakupujejo v trgovski verigi Spar Slovenija d.o.o.. Predstavljamo potrošnika v njegovi vlogi in dejavnikih, ki vplivajo nanj. Opredeljujemo potrošnika, dejavnike, procese in odločitve, ki vplivajo na nakup, ter jih podrobneje razdelamo. Opredeljujemo tudi trenutne trende in trende v prihodnosti. Zanima nas potrošnik in njegova izhodišča za nakup. V ospredju se nam vedno pojavlja kupec, ki bodisi deluje kot potrošnik, porabnik, bodisi kot kupec in ne porabnik.
Keywords: Nakupne odločitve, nakupni proces, dejavniki vplivanja na nakup, cena, država porekla, promocije, izkušnje z izdelkom, zdravstvena varnost izdelka, priporočila prijateljev in znancev, kvaliteta, embalaža, storitve prodajnega osebja, blagovna znamka, oglaševanje, okus, označevanje izdelkov, izgled prodajnega mesta, kupec, potrošnik, Spar Slovenija d.o.o., spletna trgovina, trendi nakupovanja, marketing, prodaja, segmentacija
Published: 06.10.2016; Views: 968; Downloads: 91
.pdf Full text (1,95 MB)

3.
SLOVENSKE ORGANIZACIJE ZA ZAŠČITO ŽIVALI IN UPORABA NOVIH MEDIJEV
Andreja Roškar, 2016, undergraduate thesis

Abstract: Slovenske organizacije za zaščito živali so majhne in imajo za svoje delo zelo omejena sredstva, pomoči potrebnih živali pa je vedno veliko. Zato je pomembno, da s čim nižjimi stroški v kratkem času dosežejo veliko število ljudi, ki nato postanejo posvojitelji živali, donatorji, prostovoljci, podporniki ... Najenostavnejši način za to je uporaba spleta in družbenih medijev, predvsem Facebooka. Z uporabo vsebinske analize smo raziskali, kako za komunikacijo uporabljajo spletne strani in Facebook, kako uspešne so pri ustvarjanju lastne spletne znamke ter kako za oglaševanje živali, zbiranje sredstev, informiranje javnosti, pa tudi aktivizem, izkoriščajo vse prednosti, ki jih spletne tehnologije ponujajo.
Keywords: neprofitne organizacije, zaščita živali, Facebook, spletna znamka
Published: 05.07.2016; Views: 858; Downloads: 88
.pdf Full text (6,65 MB)

4.
KOMUNIKACIJA BLAGOVNE ZNAMKE V SPLETNIH DRUŽBENIH OMREŽJIH. PRIMER KEKCA NA FACEBOOKU
Monika Horvat, 2014, master's thesis

Abstract: Namen naloge je preučiti komunikacijo blagovne znamke, še posebej na spletnih družbenih omrežjih, ter izvesti in analizirati komunikacijo blagovne znamke Kekec pašteta na Facebooku. V teoretičnem delu smo predstavili zgodovino spletnih družbenih omrežij, nato smo se posvetili Facebooku, njegovim značilnostim in možnostim, kako na njem ustvarjati publiciteto. V ta namen smo analizirali komunikacijo blagovnih znamk Coca-Cola, Cockta in Argeta. Ugotovitve tega dela smo uporabili v empiričnem delu, kjer smo ustvarili Facebook stran Kekec - TA PRAVA in z natančno pripravljenim načrtom objav ter oglaševanjem preverili odzive Facebook uporabnikov iz Slovenije. V zaključku ugotavljamo, da z dobro načrtovano Facebook stranjo lahko prav tako kot z oglaševanjem dosežemo zadovoljive rezultate.
Keywords: blagovna znamka, spletna družbena omrežja, komunikacija
Published: 26.02.2015; Views: 1386; Downloads: 153
.pdf Full text (3,57 MB)

5.
IZDELAVA SPLETNE TRGOVINE ZA PRODAJO UNIKATNIH SLOVENSKIH ŠIVANIH IZDELKOV
Alenka Jezeršek, 2012, undergraduate thesis

Abstract: V diplomskem delu je zajet celoten postopek izdelave spletne trgovine za prodajo unikatnih šivanih izdelkov. S pomočjo podjetja Dotkomp d.o.o. smo ustvarili novo blagovno znamko, za katero smo izdelali spletno trgovino. Na samem začetku smo podrobno raziskali trg ter tako dobili veliko koristnih informacij za naše izdelke, ki jih bomo ponudili v spletni trgovini. V nalogi je predstavljen celoten postopek izdelave spletne trgovine. Pred izborom pravega trgovinskega sistema smo raziskali štiri trgovinske sisteme, ki jih v nalogi tudi podrobneje predstavljam. Predstavljen je postopek grafične izdelave spletne trgovine, izbira barvne kombinacije, logotipa blagovne znamke ter različni plačilni sistemi, ki bodo delovali v spletni trgovini. Za boljše spoznavanje kupcev smo sestavili tudi elektronsko spletno anketo. Anketa nam je dala koristne podatke o tem, kaj kupci želijo in pričakujejo ob nakupu na spletu ter kako marketinško izdelati spletno trgovino. Rezultate smo porabili ob sami izdelavi spletne trgovine in upoštevali njihove želje pri poslovanju. Namen diplomskega dela je ustvariti spletno trgovino za kvalitetno blagovno znamko unikatnih šivanih izdelkov, ki se bodo prodajali samo na spletu, na Slovenskem, predvsem pa na tujem trgu. Ker smo tudi sami proizvajalci unikatnih šivanih izdelkov, smo si s spletno trgovino odprli novo prodajno pot.
Keywords: Spletna trgovina, Spletno oglaševanje, Barvna lestvica, Blagovna znamka, Prodaja.
Published: 09.01.2013; Views: 1690; Downloads: 200
.pdf Full text (3,83 MB)

6.
ANALIZA KOMUNIKACIJE MED PODJETJEM IN POTROŠNIKOM NA PRIMERU PODJETJA PERUTNINA PTUJ
Tina Čuš, 2012, undergraduate thesis

Abstract: Diplomsko delo se loteva zelo širokega področja komunikacije med podjetjem in potrošnikom. Obravnavali bomo, kako pomembno je, da je ta komunikacija enotna, načrtovana, kakovostna, in kako velik vpliv ima na odnos, ki ga oblikuje med podjetjem in potrošnikom. Opisali bomo pomembnejše vidike oblikovanja dobrega odnosa ter opozorili na to, kako pomemben je ta za ugled in uspešnost podjetja. Kot primer bomo obravnavali podjetje Skupina Perutnina Ptuj.
Keywords: komunikacija, blagovna znamka, komunikacijski modeli, spletna stran, Skupina Perutnina Ptuj
Published: 18.12.2012; Views: 4817; Downloads: 122
.pdf Full text (1,66 MB)

Search done in 0.17 sec.
Back to top
Logos of partners University of Maribor University of Ljubljana University of Primorska University of Nova Gorica