| | SLO | ENG | Cookies and privacy

Bigger font | Smaller font

Search the digital library catalog Help

Query: search in
search in
search in
search in
* old and bologna study programme

Options:
  Reset


1 - 3 / 3
First pagePrevious page1Next pageLast page
1.
SODOBNI NAČINI PRENOSA AVDIO IN VIDEO VSEBIN
Borut Bencik, 2010, undergraduate thesis

Abstract: V zadnjih letih smo priča hitremu razvoju tehnologij, ki poenostavljajo prenos takšnih ali drugačnih multimedijskih vsebin. Trenutno je v Sloveniji digitalizacija klasične televizije v polnem teku. Prav tako se pospešuje razvoj širokopasovnih tehnologij, ki vse bolj prednjačijo po priljubljenosti pred klasično televizijo. V diplomski nalogi smo opravili pregled tehnologij od analogne do digitalne televizije. Primerjali smo različne načine zagotavljanja sprejema TV-programov, navedli prednosti in pomanjkljivosti. V nadaljevanju smo se osredotočili na pregled nekaterih spletnih strani z avdio in video vsebinami. Predstavili smo postopke, kako ustvariti lastno spletno stran, na katero je mogoče namestiti avdio in video vsebine.
Keywords: analogna televizija, digitalna televizija, oddajanje, bitna hitrost, video vsebina, spletna stran, spletna domena
Published: 30.03.2010; Views: 1907; Downloads: 336
.pdf Full text (4,95 MB)

2.
UPORABNOST TELEVIZIJSKIH VSEBIN V SPLETNEM NOVINARSTVU
Miha Vake, 2013, undergraduate thesis

Abstract: S tehnološkim napredkom in pohitritvijo internetnih povezav pridobiva internet kot medij sporočanja, vedno večjo veljavo. Z internetom je televizija postala bolj prilagodljiva, ker omogoča gledalcu, da si lahko oddajo ogleda takrat, ko ima čas. Namen diplomskega dela je predstaviti uporabnost televizijskih vsebin v spletnem novinarstvu na RTV Slo in izbranih Evropskih medijskih hišah. Prikazane so značilnosti in razvoj spletnega novinarstva, televizijske vsebine v spletnem novinarstvu, saj se zaradi tehnološkega napredka spreminja spletno novinarstvo. Diplomsko delo sestavlja tudi empirična raziskava s pomočjo anketnega vprašalnika, v katero je bila vključena slovenska populacija različnih starosti.
Keywords: spletno novinarstvo, konvergenca, internet, spletna televizija
Published: 10.07.2013; Views: 4299; Downloads: 149
.pdf Full text (1,41 MB)

3.
SPLETNA TELEVIZIJA KOT POSLOVNA PRILOŽNOST
Alen Štruc, 2016, undergraduate thesis

Abstract: V diplomski nalogi se ukvarjamo s pestrim prepletanjem sodobnih tehnologij in medijev, ki omogočajo izgradnjo in uporabo spletne televizije. Ukvarjamo se s televizijo kot ekonomskim subjektom. Prikazujemo razprave okrog pojma spletna televizija, se seznanjamo z osnovnimi značilnostmi spletne televizije, spletnega videa in pretočnosti videa. Ugotavljamo, da interaktivnost prinaša širok spekter gledanja ponujenih vsebin, ki je drugačen od klasične televizije. Menimo, da prav te oblike dostopanja do informacij prinašajo distributerju bogate možnosti trženja. Pogledali smo, kako deluje tradicionalna televizija na ekonomskem trgu. Lotili smo se podrobnega pregleda priložnosti, ki jih ponuja televizija socialnih omrežij. Teoretska izhodišča konkretiziramo s študijo primera spletne televizije Festivala Lent. V nalogi povezujemo teoretska znanja in izhodišča z izkušnjo oblikovanja in izpeljave spletne televizije. V zaključku razmišljamo o razvoju spletne televizije v prihodnje in podajamo možnosti za čim boljše trženje.
Keywords: spletna televizija, trženje televizije, poslovne priložnosti, Lentv, ekonomika medijev
Published: 05.07.2016; Views: 417; Downloads: 39
.pdf Full text (7,78 MB)

Search done in 0.1 sec.
Back to top
Logos of partners University of Maribor University of Ljubljana University of Primorska University of Nova Gorica