| | SLO | ENG | Cookies and privacy

Bigger font | Smaller font

Search the digital library catalog Help

Query: search in
search in
search in
search in
* old and bologna study programme

Options:
  Reset


1 - 8 / 8
First pagePrevious page1Next pageLast page
1.
VZPOSTAVITEV SPLETNE TRGOVINE NA PLATFORMI WEBASYST
Uroš Plošnik, 2013, undergraduate thesis

Abstract: V diplomskem delu smo podrobno predstavili elektronsko poslovanje in njegov pomen za razvoj elektronskih tržnic in spletnih trgovin. Podrobno smo predstavili lastnosti in vrste elektronskih tržnic ter njihov pomen. V praktičnem delu smo predstavili vzpostavitev in prilagoditev spletne trgovine na platformi WebAsyst tako, da je ta prijazna do kupca, mu omogoča hiter in enostaven nakup, ter do upravljalca, kateremu zagotavlja enostaven in učinkovit nadzor.
Keywords: elektronska tržnica, platforma WebAsyst, spletna trgovina, elektronsko poslovanje
Published: 11.07.2013; Views: 1011; Downloads: 116
.pdf Full text (1,70 MB)

2.
NAČRTOVANJE MEDIJEV S POMOČJO SPLETNE PLATFORME ADBRIXX
Mateja Zadravec, 2015, master's thesis

Abstract: Digitalizacija in svetovni splet sta že nekaj časa sestavni del našega vsakdana, tega se zavedata tudi oglaševalska in medijska stroka. Načrtovanje medijev in zakup oglasnega prostora pri tem nista izjemi. Namen našega magistrskega dela je raziskati programatično oz. spletno načrtovanje medijev, predvsem pa ugotoviti, v kakšni meri ta inovativen pristop pripomore k bolj učinkovitemu in uspešnemu načrtovanju medijev. Pri tem smo se usmerili na programatično oz. spletno načrtovanje in zakup oglasnega prostora v tiskanih medijih, kateri predhodno niso delovali primerni za tovrstni pristop in za katere medijska agencija Adbrixx GmbH ponuja primerno rešitev, spletno platformo, s pomočjo katere lahko oglaševalci izberejo primerne serijske publikacije za izvedbo oglaševalskih akcij v tiskanih medijih. Magistrsko delo smo razdelili na dva vsebinska dela, in sicer na teoretični in empirični del. Teoretični del je pri tem služil kot osnova za raziskovanje v empiričnem delu. S pomočjo teoretičnega dela smo predstavili oglaševanje, tiskane medije in klasično načrtovanje medijev, iz katerega se je razvilo tudi programatično oz. spletno načrtovanje medijev. Pri empiričnem delu smo na kratko predstavili nemško medijsko agencijo Adbrixx GmbH in njeno spletno platformo Adbrixx. Izvedli smo tudi študijo primera, kjer smo na podlagi primera iz prakse predstavili postopek načrtovanja medijev s pomočjo spletne platforme Adbrixx. Sledila je še analiza prednosti in slabosti načrtovanja medijev s pomočjo spletne platforme Adbrixx, analiza konkurence na nemškem trgu in analiza pomena tovrstnih platform za slovenski trg. Magistrsko delo smo zaključili s sklepnimi ugotovitvami.
Keywords: oglaševanje, tiskani mediji, načrtovanje medijev, zakup oglasnega prostora, programatično oz. spletno načrtovanje, spletna platforma
Published: 19.05.2015; Views: 673; Downloads: 87
.pdf Full text (1,17 MB)

3.
PRIMERJAVA PLATFORM MAGENTA IN OPENCART ZA IZDELAVO SPLETNE TRGOVINE
Lovro Bosnar, 2015, undergraduate thesis

Abstract: V sodobnem času veliko ljudi nakupuje preko spleta, zato je hitrost delovanja in razvoj spletnih trgovin zelo pomembna. Razvijalci spletne trgovine večinoma ne razvijajo samostojno oziroma od začetka, temveč posežejo po vnaprej pripravljenih platformah za izgradnjo spletne trgovine in jo razvijejo ter preoblikujejo po željah lastnika oziroma naročnika. V diplomskem delu bomo izdelali dve spletni trgovini v platformah Magento in OpenCart. Primerjali bomo hitrost in težavnost razvoja in nastavitev osnovnih funkcij za izgradnjo spletne trgovine.
Keywords: izgradnja spletne trgovine, Magento, OpenCart, spletna trgovina, brezplačna platforma
Published: 28.09.2015; Views: 1490; Downloads: 231
.pdf Full text (1,54 MB)

4.
MOBILNA APLIKACIJA ZA POMOČ PRI NAKUPOVANJU ŽIVIL NA SISTEMU ANDROID
Jan Grah, 2015, undergraduate thesis

Abstract: V diplomski nalogi opisujemo razvoj mobilne aplikacije za sisteme Android. Opisan je tudi razvoj spletne storitve, ki dnevno pridobiva osvežene podatke o živilskih izdelkih s spletnih strani trgovinskih centrov. Namen diplomskega dela je razvoj mobilne aplikacije, ki potrošnikom olajša pregledovanje živilskih izdelkov slovenskih ponudnikov. Mobilna aplikacija nudi pregled izdelkov, ustvarjanje košarice, primerjavo cen in zneskov nakupa. Opisali smo tudi tehnologije in orodja, ki smo jih uporabili pri razvoju mobilne aplikacije. Prikazali smo delovanje mobilne aplikacije ter opravili testiranje.
Keywords: mobilna aplikacija, mobilna platforma, spletna storitev, izdelki živil slovenskih ponudnikov
Published: 14.10.2015; Views: 523; Downloads: 77
.pdf Full text (1,85 MB)

5.
Spletna platforma za oblikovanje vmesnika pametnih ur
Dejan Korez, 2016, undergraduate thesis

Abstract: V okviru diplomskega dela smo implementirali spletno platformo za oblikovanje vmesnika pametnih ur. Pri implementaciji smo uporabili tehnologije spletnega programiranja in pametne ure z operacijskim sistemom Android Wear. Posebni poudarek smo namenili programskemu jeziku JavaScript, s katerim smo razvili simulator pametne ure, na katerem lahko uporabniki oblikujejo vmesnik pametne ure in ga s pomočjo android aplikacije namestijo na svojo napravo.
Keywords: pametne ure, spletna platforma, android, vmesnik, oblikovanje vmesnika
Published: 07.07.2017; Views: 784; Downloads: 80
.pdf Full text (3,30 MB)

6.
Sistem za oddajo in ovrednotenje evolucijskih algoritmov
Jure Škorc, 2018, master's thesis

Abstract: Namen magistrskega dela je razvoj spletnega sistema za oddajo, validacijo ter ovrednotenje evolucijskih algoritmov. V nalogi smo predstavili obstoječe sisteme za ocenjevanje evolucijskih algoritmov ter njihove pomanjkljivosti. Z uporabo programskega jezika JavaScript smo znotraj razvojnega okolja NodeJS izdelali lastno programsko rešitev, spletno platformo, ki uporabnikom na enostaven način omogoča oddajo, ovrednotenje in primerjavo evolucijskih algoritmov. Na koncu smo podali še praktičen primer uporabe spletne platforme in pridobljene podatke uporabili za statistično analizo.
Keywords: evolucijski algoritmi, ovrednotenje evolucijskih algoritmov, NodeJS, spletna platforma za oddajo evolucijskih algoritmov
Published: 07.03.2018; Views: 198; Downloads: 47
.pdf Full text (2,05 MB)

7.
Primerjava platform za vzpostavitev spletne trgovine
Sara Črešnik, 2018, undergraduate thesis

Abstract: V diplomskem projektu Primerjava platform za vzpostavitev spletne trgovine smo se osredotočili na tri osnovne tematike – spletne trgovine in platformi, ki smo ju primerjali, torej Wix in Shopify. Spletno nakupovanje je postalo del našega vsakdanjika. Razlogov za to je več. Ljubša nam je ideja, da opravimo nakup, ne da bi za to porabili ure in ure v gneči, trgovinah polnih ljudi, kjer je premalo prodajalk. Raje opravimo nakup preko spleta, med nakupom smo v udobju svojega doma, hkrati pa lahko počnemo več različnih stvari. Porast tega trenda je tudi posledica razvoja tehnologije. Splet nam dandanes omogoča ogromno informacij, ki so nam na voljo v vsakem trenutku, povsod po svetu ... Trgovci so ugotovili, kako bi lahko to možnost dostopa od kjerkoli izkoristili. Vzpostavili so spletne trgovine, ki so revolucionirale nakupovanje in ga spremenile za vedno. Ta trend še samo raste. Zaradi porasta spletnega trgovanja in velikega povpraševanja po teh, ki bi lahko izdelali spletno trgovino, so ugotovili, da lahko stvari mnogo olajšajo. Omogočili so platforme, ki so baza za vzpostavitev popolnoma delujoče trgovine. Platforme so olajšale zadevo in omogočile vsakemu, tudi laiku, da ustvari svoje spletno mesto in začne s poslovanjem. Ker je na voljo ogromno platform, ki to omogočajo, s podobnimi funkcijami, smo naredili primerjavo lastnosti, funkcionalnosti, prednosti in slabosti dveh izbranih.
Keywords: spletna trgovina, spletno nakupovanje, platforma, primerjava
Published: 25.10.2018; Views: 457; Downloads: 145
.pdf Full text (1,83 MB)

8.
Orodje za upravljanje tehničnega dolga pri razvoju informacijskih rešitev
Tilen Hliš, 2018, undergraduate thesis

Abstract: Področje upravljanja tehničnega dolga velja za ključno točko v industriji razvoja informacijskih rešitev. Tehničen dolg je dolgoročno škodljiv. Na kratki rok ga lahko koristno izkoriščamo. Zaradi kontinuiranih sprememb na trgu in potrebe po agilnosti pri razvoju sodobnih informacijskih rešitev pridobivata sistematično vodenje in upravljanje tehničnega dolga vedno večjo veljavo. V diplomskem delu smo se osredotočili na metaforo tehničnega dolga in njegove tipe. Pozornost smo posvetili identifikaciji funkcionalnosti, ki jih razvijalci pričakujejo od orodja, ki bi jim pomagalo voditi tehnični dolg in pripadajoče aktivnosti ter pristope. Razvili smo spletno platformo in razširitveni modul izbranega razvojnega okolja za upravljanje tehničnega dolga.
Keywords: tehničen dolg, upravljanje, spletna platforma, razširitveni modul
Published: 05.09.2018; Views: 1417; Downloads: 128
.pdf Full text (2,56 MB)

Search done in 0.13 sec.
Back to top
Logos of partners University of Maribor University of Ljubljana University of Primorska University of Nova Gorica