| | SLO | ENG | Cookies and privacy

Bigger font | Smaller font

Search the digital library catalog Help

Query: search in
search in
search in
search in
* old and bologna study programme

Options:
  Reset


1 - 6 / 6
First pagePrevious page1Next pageLast page
1.
Implementacija enostavne rešitve CMS
Damjan Lovenjak, 2017, bachelor thesis/paper

Abstract: V diplomskem delu smo se posvetili implementaciji enostavnega sistema za upravljanje spletnih vsebin. Sistem je izdelan tako, da omogoča vsem uporabnikom upravljanje s spletno vsebino, brez znanja kakršnegakoli programskega jezika. Razvili smo osnovni nabor funkcionalnosti sistema ter poskrbeli za nekaj dodatnih vrednosti. Za implementiran sistem smo prilagodili tudi spletno predlogo, s pomočjo katere smo vzpostavili spletno stran in tako preizkusili celoten nabor funkcionalnosti sistema.
Keywords: Sistem za upravljanje spletnih vsebin, PHP, spletna stran, Raspberry Pi, spletna kamera
Published: 23.05.2017; Views: 1288; Downloads: 274
.pdf Full text (6,77 MB)
This document has many files! More...

2.
VGRAJEN SISTEM UPRAVLJANJA VRAT NA DALJAVO
Aleš Stojak, 2016, undergraduate thesis

Abstract: V danem diplomskem delu je bil razvit in izveden vgrajen sistem za upravljanje vrat na daljavo. Za ta namen je uporabljen 32-bitni mikrokrmilnik. Kateri služi kot spletni strežnik in upravlja z vhodno/izhodnimi moduli. Vgrajen sistem vključno s kamero je razvit za uporabo v 12 V in 24 V sistemih motoriziranih vrat in alarmnih sistemih. Spletna stran ponuja funkcije, katere omogočajo upravljanje vrat, alarmnega sistema in konfiguracijo vgrajenega sistema. Ogled slike v živo je vgrajen v spletno stran z uporabo odprtokodne knjižnice podjetja VideoLAN. Konfiguracija vgrajenega sistema je zaščitena z geslom. Omogoča konfiguracijo kamere, dodajanje in brisanje uporabnikov, nastavitve mrežnega naslova IP in terminalno okno za izpis stanja vgrajenega sistema.
Keywords: vgrajen sistem, lokalno omreţje, spletna stran, internet, kamera
Published: 07.07.2016; Views: 1073; Downloads: 83
.pdf Full text (3,14 MB)

3.
NAPRAVA ZA AVTOMATIZIRANO KONTROLO PUŠ
Benjamin Jovanovič, 2015, master's thesis

Abstract: V serijski proizvodnji za avtomobilsko industrijo so glede kakovosti izdelkov visoki standardi. Zato je potrebna 100 % kontrola vseh kosov preden pridejo do kupca. Če se pregledujejo ročno, s pomočjo mehanskih šablon, je to zamudno in počasno delo. Zato je bila za kontrolo enega takega kosa, natančneje puše za podvozje avtomobila, izdelana merilna naprava za avtomatizirano kontrolo. Zasnovana je bila tako, da se polovico meritev opravlja s pomočjo spletne kamere, ki izvaja vizualno kontrolo dimenzij. Program in uporabniški vmesnik smo izdelali v LabViewu. Drugo polovico meritev opravljajo merilna tipala, ki jih krmili PLK S7 1212c. Program je bil spisan v TIA Portal programskem okolju.
Keywords: spletna kamera, vizualna kontrola dimenzij, merilna naprava, puša
Published: 30.10.2015; Views: 740; Downloads: 81
.pdf Full text (9,81 MB)

4.
SIMULACIJA PROSTORSKEGA GLEDANJA S SLEDENJEM PREMIKOM GLAVE
Sašo Ferk, 2012, undergraduate thesis

Abstract: V tem diplomskem delu so opisane metode, ki smo jih uporabili za izdelavo aplikacije, ki simulira prostorsko gledanje s pomočjo gibalne paralakse. V prvem delu so opisane značilnosti prostorskega vida in že obstoječe metode, ki ustvarjajo ta učinek. V nadaljevanju predstavimo našo aplikacijo, ki temelji na nizkocenovni izvedbi z uporabo spletne kamere. Podrobneje opišemo posamezne dele aplikacije, kot so detekcija položaja glave, izris 3D-prizora in uporaba podatkov detekcije glave za določitev položaja virtualne kamere v 3D-prostoru . Na koncu še predstavimo nekaj primerov uporabe in podamo sklep o uspešnosti delovanja programa.
Keywords: prostorsko gledanje, določanje položaja glave, spletna kamera, gibalna paralaksa, simulacija
Published: 30.11.2012; Views: 1210; Downloads: 69
.pdf Full text (2,49 MB)

5.
UPORABA SPLETNE KAMERE KOT MIŠKE
Denis Kolednik, 2011, bachelor thesis/paper

Abstract: V diplomskem delu smo izdelali aplikacijo, ki zna povezati gibanje zaslonskega kazalca s premiki spletne kamere, ki jo držimo v roki in premikamo po prostoru. Metode, ki smo jih uporabili za določanje smeri gibanja, temeljijo na določanju ujemanja dveh zaporedno zajetih slik. Za komunikacijo zaslonskega kazalca in aplikacije, ki računa premik med dvema slikama, smo spisali tudi lasten gonilnik za operacijski sistem Linux.
Keywords: gonilniki, vnosne naprave, prilagojeni vmesniki, miška, spletna kamera
Published: 25.09.2011; Views: 1422; Downloads: 127
.pdf Full text (1,23 MB)

6.
Search done in 0.18 sec.
Back to top
Logos of partners University of Maribor University of Ljubljana University of Primorska University of Nova Gorica