| | SLO | ENG | Cookies and privacy

Bigger font | Smaller font

Search the digital library catalog Help

Query: search in
search in
search in
search in
* old and bologna study programme

Options:
  Reset


1 - 5 / 5
First pagePrevious page1Next pageLast page
1.
Kohezijska politika EU 2014-2020 in priložnosti za Slovenijo
Tomaž Jošt, 2016, undergraduate thesis

Abstract: Na osnovi kohezijske politike EU omogoča razvojne priložnosti državam članicam in njenim regijam. Brez kohezijske politike bi bila EU manj konkurenčna, gospodarsko šibkejša, politično nestabilna in manj pravična, hkrati pa bi lahko to pomenilo nižjo stopnjo integracije EU. Slovenija je kot država članica EU upravičena do sredstev te politike. V novem programskem obdobju se Slovenija deli na dve kohezijski regiji. V diplomskem projektu predstavljamo kohezijsko politiko s poudarkom na novem programskem obdobju 2014−2020 ter novosti in priložnosti, ki jih prinaša ta politika Sloveniji. Analiziramo tudi priložnosti dveh razvojnih regij iz obeh kohezijskih regij. Ugotavljamo, da je v tem obdobju Sloveniji na voljo manj sredstev v primerjavi s predhodnim programskim obdobjem. Kohezijska politika je bolj trajnostno naravnana in intenzivneje podpira manj razvite regije. V diplomskem projektu tudi ugotavljamo, da ponuja kohezijska politika EU v aktualnem programskem obdobju manj razviti kohezijski regiji in Savinjski razvojni regiji več razvojnih priložnosti.
Keywords: kohezijska politika EU, EU, pametna specializacija, programsko obdobje 2014−2020.
Published: 15.11.2016; Views: 1024; Downloads: 239
.pdf Full text (1,32 MB)

2.
ANALIZA PONUDBE HOTELOV, PRIMERNIH ZA DRUŽINE
Tadej Berlič, 2016, undergraduate thesis

Abstract: Turizem kot pomembna gospodarska panoga iz leta v leto izboljšuje statistiko o številu prihodov in nočitev ter s tem povečuje svoj vpliv na svetovno gospodarstvo, globalno in lokalno okolje ter družbo. Ne spreminjajo se le število prihodov in nočitev, vpliv na okolje itd., ampak se spreminja tudi turistična ponudba. Turistični proizvodi in storitve se specializirajo glede na ciljne skupine turistov. Diplomski seminar »Analiza ponudbe hotelov, primernih za družine« predstavlja specializacijo ponudbe hotelov ciljni skupini – družini. Prilagajanje ciljni skupini je v tujini že dalj časa zelo razvito. Obstajajo hotelske verige in podjetja, ki svojo ponudbo usmerjajo prav v to ciljno skupino. Na podlagi analize stanja v Sloveniji ugotavljamo, da tovrstna ponudba zaostaja za tem trendom v tujini oziroma je zelo slabo razvita in da specializacije z osnovnimi merili za objekte s ponudbo za družine ni. V diplomskem seminarju smo na podlagi raziskave izdelali osnovne smernice za specializacijo hotelov za družine in izvedli anketo, katere rezultati nakazujejo, da takšna ponudba v Sloveniji manjka.
Keywords: hotel za družine, specializacija hotelskih objektov, segment družina, Kinderhotels, merila za specializacijo
Published: 10.08.2016; Views: 497; Downloads: 96
.pdf Full text (1,04 MB)

3.
PRAVICE, OBVEZNOSTI IN ODGOVORNOSTI IZ DELOVNEGA RAZMERJA ZDRAVNIKOV
Lin Luketič, 2011, undergraduate thesis

Abstract: Delovna razmerja zdravnikov so različno urejena, kljub temu, da je na nivoju EU bilo sprejete kar nekaj zakonodaje, ki določa smernice. Med splošno ureditvijo delovnih razmerij po veljavnem ZDR in specialnimi predpisi, velja za zdravnike posebna ureditev, ki je kompleksna. Diplomska naloga prikazuje posebnosti delovnega razmerja zdravnika. Med pravnimi viri je za zdravniško službo najpomembnejši Zakon o zdravniški službi, Zakon o zdravstveni dejavnosti in pa Kolektivna pogodba za zdravnike in zobozdravnike. Zakonodaja se nenehno spreminja, dopolnjuje in usklajuje z evropsko.
Keywords: delovno razmerje, pojem delovnega razmerja, delovno razmerje zdravnika – posebnosti, pripravništvo, specializacija, delovni čas, licenca, ugovor vesti, letni dopust, vrednotenje zdravniške službe, ipd...
Published: 13.07.2011; Views: 2741; Downloads: 271
.pdf Full text (918,16 KB)

4.
POSEBNI ORGANI V BOJU ZOPER HUJŠE OBLIKE ORGANIZIRANEGA KRIMINALA
Sabrina Veseli, 2011, undergraduate thesis

Abstract: Preiskava in pregon hujših oblik organiziranega in gospodarskega kriminala zahtevata organizirano in specializirano delovanje posebnih organov znotraj policije, tožilstva in sodstva. Na področju tožilstva delujeta znotraj Vrhovnega državnega tožilstva Skupina državnih tožilcev za pregon organiziranega kriminala in Specializirani oddelek skupine za pregon organiziranega kriminala. Lansko leto je znotraj policije pričel delovati Nacionalni preiskovalni urad, trenutno pa je v ustanavljanju Specializirani oddelek kazenskih sodnikov. Pri specializaciji sodišč so se, za razliko od policije in tožilstva, pojavljali določeni pomisleki o njihovi dopustnosti, a se je izkazalo, da učinkovit boj zoper težje oblike kaznivih dejanj brez posebnih znanj in izkušenj sodnikov ni mogoč. Z namenom učinkovitega in usklajenega delovanja med navedenimi institucijami pa se v tem času pripravlja tudi sprememba zakonodaje.
Keywords: Specializacija, organiziran in gospodarski kriminal, Skupina tožilcev, Specializiran oddelek, NPU, specializacija sodnikov.
Published: 10.05.2011; Views: 2381; Downloads: 198
.pdf Full text (1,10 MB)

5.
PRIMERJAVA DVEH ZDRAVILIŠČ-TERME ROGAŠKA IN TERME TUHELJ
Tanja Vnučec, 2010, final seminar paper

Abstract: V delu diplomskega seminarja z naslovom »Primerjava dveh zdravilišč — Terme Rogaška in Terme Tuhelj« smo želeli ugotoviti ali je dosedanja ponudba omenjenih term optimalna ali bi bilo bolje, da svojo ponudbo specializirajo in se posvetijo samo določenim segmentom ter s tem izboljšajo tudi konkurenčnost in položaj na trgu.
Keywords: zdraviliški turizem, hotelski management, Terme Rogaška, Terme Tuhelj, segmentacija, specializacija, zadovoljstvo kupcev
Published: 25.01.2011; Views: 1931; Downloads: 201
.pdf Full text (809,37 KB)

Search done in 0.15 sec.
Back to top
Logos of partners University of Maribor University of Ljubljana University of Primorska University of Nova Gorica