| | SLO | ENG | Cookies and privacy

Bigger font | Smaller font

Search the digital library catalog Help

Query: search in
search in
search in
search in
* old and bologna study programme

Options:
  Reset


1 - 10 / 25
First pagePrevious page123Next pageLast page
1.
2.
3.
4.
5.
SNEMANJE POGOVOROV ZA OMOGOČANJE LEGALNEGA NADZORA V TELEKOMUNIKACIJSKIH OMREŽJIH
David Brezovšek, 2009, undergraduate thesis

Abstract: Diplomska naloga opisuje storitev za snemanje pogovorov lokalnega naročnika telefonske centrale pri podjetju Iskratel, d. o. o. Storitev za snemanje pogovorov lokalnega naročnika telefonske centrale naj bi bila sposobna narediti telefonski klic na poljubno snemalno napravo, administracija storitve pa naj bi potekala izključno preko upravljalnega vozlišča telefonske centrale — storitev spada med dopolnilne storitve lokalnega naročnika telefonske centrale. Razvoj storitve za snemanje pogovorov lokalnega naročnika telefonske centrale je pomenil implementacijo dodatne funkcionalnosti v obstoječi produkt SI2000 iCS proizvajalca Iskratel. Delo je vključevalo vse faze razvoja storitve za snemanje pogovorov lokalnega naročnika telefonske centrale, tj. od ideje do končne izvedbe. Storitev za snemanje pogovorov lokalnega naročnika telefonske centrale sem razvijal v programskem jeziku SDL. Posebna pozornost je bila namenjena preverjanju delovanja celotnega produkta SI2000 iCS oziroma potrjevanju, da implementacija nove funkcionalnosti za snemanje pogovorov lokalnega naročnika nima negativnih stranskih učinkov na delovanje ostalih funkcionalnosti produkta SI2000 iCS. Rezultat naloge je delujoča rešitev, ki omogoča snemanje klicev lokalnega naročnika na poljubno snemalno napravo, ki je zmožna sprejeti telefonski klic po eni izmed signalizacij, podprtih v telefonski centrali (npr. analogni, H.323, ISDN, SIP ...). Pogovori nadzorovanega lokalnega naročnika se snemajo stalno ali na zahtevo lokalnega naročnika telefonske centrale. Nadzor lokalnega naročnika aktivira administrativno osebje telefonske centrale, v primeru snemanja na zahtevo pa lokalni naročnik telefonske centrale med zvezo.
Keywords: snemanje pogovorov, legalni nadzor, SI2000, SDL
Published: 19.01.2010; Views: 2069; Downloads: 152
.pdf Full text (2,06 MB)

6.
PRODUKCIJA GLASBENEGA VIDEA
Tatjana Kopitar, 2010, bachelor thesis/paper

Abstract: Produkcijo glasbenega videa je najlažje razumeti, če jo dojemamo kot proces. Postopek je vedno enak, ne glede na to, če gre za preprost ali zahtevnejši izdelek. Proces produkcije delimo v štiri poglavitne korake: predprodukcijo, produkcijo, postprodukcijo in distribucijo. Predprodukcijska faza je najpomembnejša, saj so od nje odvisne vse ostale faze produkcije glasbenega videa. Potrebno je skrbno načrtovanje celotnega projekta od začetne ideje do končnega izdelka. V drugi fazi produkcije video posnamemo. Po snemanju videa sledi tretja faza — postprodukcija. Vsebuje zajemanje, montažo zabeleženih posnetkov, dodajanje glasbe v ozadju in dodajanje video učinkov, ki obogatijo končni video material. Pomemben del produkcije glasbenega videa je tudi distribucija končnega izdelka. Tukaj gre predvsem za iskanje načinov, ki omogočajo, da bi video videlo čim večje število gledalcev. Cilj tovrstnega projekta je promoviranje glasbenikov in njihovega dela, ter možnost za večjo prepoznavnost.
Keywords: predprodukcija, produkcija, postprodukcija, distribucija, video, snemanje.
Published: 14.12.2010; Views: 7680; Downloads: 240
.pdf Full text (1,88 MB)

7.
PRODUKCIJSKE TEHNIKE ZA DOKUMENTARNE FILME
Nejc Muršec, 2010, bachelor thesis/paper

Abstract: Osrednja tema diplomske naloge so produkcijske tehnike za dokumentarne filme. V diplomski nalogi so opisane definicije dokumentarca, razvoj dokumentarca skozi zgodovino s pomembnimi dogodki, novostmi, dokumentarnimi deli in osebami. Opredeljene so določene zvrsti dokumentarnega filma in njihove posebnosti. Opisane so tudi glavne tehnike produkcijskega postopka, katere zajemajo vse tri izvedbene faze dokumentarnega filma, le-te vključujejo pred-produkcijo, produkcijo in post-produkcijo, ki pa so seveda ključne za njegovo vsebinsko in tehnično izvedbo.
Keywords: dokumentarni film, montaža, produkcija, snemanje, zgodovina
Published: 20.12.2010; Views: 7871; Downloads: 189
.pdf Full text (2,89 MB)

8.
DETEKTIVSKA DEJAVNOST KOT (NE)DOVOLJEN POSEG V ZASEBNOST IN NJEGOV POMEN ZA KAZENSKI POSTOPEK
Maja Petek, 2011, undergraduate thesis

Abstract: Diplomsko delo predstavlja probleme, ki se pojavljajo na področju detektivske dejavnosti zaradi uporabe metod in sredstev, s katerimi detektivi posegajo v pravico do zasebnosti, ki je ena izmed temeljnih ustavno zavarovanih človekovih pravic. Zaradi pomanjkljivega zakona v praksi prihaja do različne razlage posameznih zakonskih določb in zapolnjevanja pravnih praznin. Detektivi se tako poslužujejo nekaterih metod in sredstev, ki jih zakon niti izrecno ne dovoljuje niti ne prepoveduje. Med najbolj spornimi sta neposredno pogodbeno opazovanje in sledenje in dokumentiranje s tehničnimi sredstvi, kamor prištevamo fotografiranje in video snemanje, s katerimi se posega v človekovo zasebnost in za katera so določene institucije in posamezniki mnenja, da gre za prikrite preiskovalne ukrepe, ki so detektivom z zakonom izrecno prepovedani. Vendar vsako opazovanje, sledenje ali dokumentiranje s tehničnimi sredstvi ni prikrit preiskovalni ukrep. Diplomsko delo opredeljuje meje še zakonitega posega v zasebnost na področju opravljanja detektivske dejavnosti. Razvoj detektivske dejavnosti in problemi, ki so se pojavili v praksi pa kažejo na to, da je potrebno spremeniti zakon tako, da bo izrecno določal, na kakšen način lahko detektivi izvajajo svojo dejavnost, ter katere metode in sredstva lahko pri tem uporabljajo. Mednje prav gotovo sodijo tudi neposredno osebno zaznavanje ter uporaba tehničnih sredstev, ki so nujno potrebni za kvalitetno opravljanje detektivskih storitev.
Keywords: detektivska dejavnost, detektiv, pravica do zasebnosti, prikriti preiskovalni ukrepi, neupravičeno slikovno snemanje, tajno opazovanje
Published: 10.05.2011; Views: 2965; Downloads: 465
.pdf Full text (510,89 KB)

9.
SNEMANJE S HDSLR FOTOAPARATI
Marko Šalamun, 30, bachelor thesis/paper

Abstract: V diplomskem delu bo predstavljena nova oblika snemanja HDSLR fotoaparati, ki se je zelo razširila v zadnjih letih predvsem zaradi relativno nizke cene glede na rezultat, ki ga je mogoče pridobiti z osnovno konfiguracijo. Ker pa samo HDSLR fotoaparat ne zadošča potrebam profesionalne produkcije bodo obrazloženi še nujni pripomočki, njihove konfiguracije in prispevek pri delu. Snemanje z HDSLR fotoaparati je še v razcvetu, zato obstaja kar nekaj pomanjkljivosti, ki jih bo potrebno odpraviti, zato bodo v diplomskem delu izpostavljene in če bo mogoče bodo podane tudi ustrezne rešitve.
Keywords: HDSLR, objektiv, videospot, snemanje, stabilizacija HDSLR fotoaparata
Published: 26.09.2011; Views: 9719; Downloads: 169
.pdf Full text (2,39 MB)

10.
OPTIMIZACIJA DELOVNEGA PROCESA S POSTAVITVIJO VALJČNEGA TRANSPORTERJA
Gregor Auer, 2012, undergraduate thesis

Abstract: V diplomski nalogi je predstavljen problem razmeščanja delovnih mest in opreme (layout). Optimalna razmestitev delovnih mest bo v proizvodnem sistemu izboljšala tok predmetov dela, tok informacij in energije. Proces pretvorbe bomo najučinkoviteje izvedli s postavitvijo valjčne proge. Tako bomo zmanjšali čas transportiranja materiala med delovnimi mesti, dosegli pa tekoč prehod obdelovancev z minimalnimi čakalnimi časi med operacijami. Za uspešno in humano izvedbo dela moramo imeti ergonomsko oblikovano delovno mesto, na katerem so obremenitve in obremenjenosti človeka znotraj dovoljenih meja
Keywords: snemanje časa, analiza dela, razmestitev (LAYOUT), Just in Time (JIT), pretočni časi, materialni tok, ozko grlo, slika delovnega dne (SDD), metoda trenutnih opažanj (MTO).
Published: 23.05.2012; Views: 2465; Downloads: 298
.pdf Full text (4,26 MB)

Search done in 0.22 sec.
Back to top
Logos of partners University of Maribor University of Ljubljana University of Primorska University of Nova Gorica