| | SLO | ENG | Cookies and privacy

Bigger font | Smaller font

Search the digital library catalog Help

Query: search in
search in
search in
search in
* old and bologna study programme

Options:
  Reset


1 - 10 / 10
First pagePrevious page1Next pageLast page
1.
Proces razvoja aplikacije php z ogrodjem laravel
Timo Oman, 2020, master's thesis

Abstract: Magistrska naloga obravnava proces razvoja aplikacije z ogrodjem Laravel, ki je med najpopularnejšimi generatorji kode za programski jezik PHP in arhitekturo MVC. Predstavljen je postopek namestitve Laravel-a, struktura in vsebina nameščenih map. Opisane so posamezne komponente in njihov namen. Generiranje ogrodja za posamezno aplikacijo je zelo enostavno, struktura map aplikacije pa zasnovana tako, da omogoča modularen razvoj. Obravnavani sta dve prototipni aplikaciji, ki obravnavata upravljanje aktivnosti na letališču in vodenje projektov. V obeh primerih se je izkazalo, da je krivulja učenja na začetku zelo nizka, ko pa razvijalec spozna vgrajene principe, poteka razvoj zelo hitro, skoraj rutinsko. Lociranje vzroka odpovedi in odpravljanje hib v izvornih datotekah je hitro zaradi jasno določenega namena posameznih map in datotek.
Keywords: razvoj aplikacije, PHP (skriptni jezik), programiranje, ogrodje Laravel.
Published in DKUM: 10.02.2020; Views: 1369; Downloads: 423
.pdf Full text (2,93 MB)

2.
Izdelava razširljivega ogrodja za ustvarjanje grafičnih novel v okolju .NET : diplomsko delo
Alen Šimon, 2019, undergraduate thesis

Abstract: Diplomsko delo obsega načrtovanje, implementacijo in analizo ogrodja za ustvarjanje grafičnih novel, ustvarjenega v okolju .NET. Prvi del vsebuje kratek opis zgodovine področja, seznam trenutno vodilnih ogrodij za izdelavo grafičnih novel na trgu, njihovo primerjavo ter določitev ključnih funkcionalnosti. Drugi del vključuje načrtovanje, strukturiranje in implementacijo lastne alternative, ki bo omenjene funkcionalnosti podpirala. Zadnji del vsebuje preizkušanje in analiziranje lastne rešitve, pisanje dokumentacije, primerjavo s konkurenčnimi rešitvami ter končne zaključke.
Keywords: grafična novela, ogrodje, .NET, skriptni jezik
Published in DKUM: 21.11.2019; Views: 861; Downloads: 102
.pdf Full text (1,95 MB)

3.
Uporaba programskega jezika TypeScript za razvoj sodobnih spletnih rešitev
Nejc Korošec, 2018, undergraduate thesis

Abstract: V diplomskem delu je predstavljen skriptni programski jezik TypeScript, ki ga uporabljamo za ustvarjanje sodobnih spletnih aplikacij. Na začetku naloge je razložen namen in pomen skriptnih jezikov. V drugem delu sledi podrobna predstavitev programskega jezika TypeScript, opisane so najpomembnejše lastnosti in funkcionalnosti jezika. Sledi primerjava s skriptnim jezikom JavaScript, kjer na primerih ugotovimo, kateri je primernejši za uporabo. V zadnjem delu s pomočjo tehnologije Angular, ki za izgradnjo uporablja jezik TypeScript, ustvarimo aplikacijo.
Keywords: Spletne aplikacije, skriptni jezik, TypeScript, Angular
Published in DKUM: 07.11.2018; Views: 1570; Downloads: 174
.pdf Full text (1,55 MB)

4.
PODPORA PRODAJI MIKRO PODJETJA
Daniel Vlašić, 2011, undergraduate thesis

Abstract: Diplomska naloga zajema zasnovo in implementacijo novih modulov v sistemu CMS Drupal za izboljšanje informiranosti kupcev in hkrati za izboljšanje poslovanja kozmetičnega distributerja Reno d.o.o.. Lotevamo se problematike seznanjanja kupcev s prodajnim programom podjetja Reno d.o.o.. Informiranost kupcev skušamo poenostaviti s predlogom nove rešitve – razširitve obstoječe spletne strani. Informiranost naročnikov je do vpeljave rešitve potekala predvsem telefonsko ali preko e-pošte in je bilo tudi najbolj zamudno opravilo za zaposlene v podjetju. Z razširitvijo spletne strani je omogočen prikaz artiklov prodajnega programa podjetja in informacije o izobraževanjih. Uporabljen je Drupal CMS sistem.
Keywords: Vodenje izdelkov prodajnega programa, Spletna stran, Drupal CMS, PHP skriptni jezik, MySQL podatkovna baza
Published in DKUM: 16.05.2012; Views: 2153; Downloads: 106
.pdf Full text (1,31 MB)

5.
UPORABA ORODJA UNREAL V VIZUALNIH APLIKACIJAH
Aljaž Špindler, 2011, bachelor thesis/paper

Abstract: V tej diplomski nalogi bomo pregledali orodje Unreal Development Kit, ki služi kot orodje za razvoj vizualnih aplikacij (računalniške igre, animacije in simulacije) in spoznali njegove zmožnosti. Ogledali si bomo osnove uporabe orodij, ki so vsebovana v Unreal Development Kit. To spoznavanje bo zajemalo: urejevalnik Unreal Editor, urejevalnik materialov Material Editor, orodje za posebne učinke Unreal Cascade, vizualni skriptni sistem Unreal Kismet, skritpni jezik UnrealScript in upravljanje z drugimi multimedijskimi vsebinami (zvoki in animirane sekvence). Opisano bomo predstavili na primeru 3D tretjeosebne pustolovske igre Elemental, ki smo jo razvili z orodjem Unreal Development Kit za okolje Windows.
Keywords: računalniška grafika, računalniške igre, razvojno orodje, skriptni jezik
Published in DKUM: 26.09.2011; Views: 1736; Downloads: 97
.pdf Full text (5,12 MB)

6.
SKRIPTNI JEZIK PROGRAMSKEGA PAKETA INTUSOFT SPICE
Danilo Cvetko, 2010, undergraduate thesis

Abstract: Predstavljen je skriptni jezik programskega paketa Intusoft Spice (ICAPS/4 Demo: 8.3.11 Build 2817). V nalogi je na kratko opisana njegova struktura in njegov namen. S sintaktičnimi pravili so predstavljene najpomembnejše funkcije in ukazi, ki se uporabljajo pri merilnih skriptih. Diplomsko delo lahko služi kot hiter priročnik za omenjeni programski paket.
Keywords: SPICE, simulacija vezij, Intusoft, električna vezja, skriptni jezik.
Published in DKUM: 01.06.2010; Views: 2879; Downloads: 234
.pdf Full text (3,06 MB)

7.
Uporaba skriptnih jezikov v uporabniških programih
Anžej Bečan, 2009, undergraduate thesis

Abstract: Informatizacija v poslovnem svetu prinaša vedno večje uporabniške zahteve in konkurenco med programerskimi podjetji. Ena od možnosti za racionaliziran razvoj programskega paketa namiznega okolja za raznolike zahteve več naročnikov je razvoj programskih ogrodij z vgrajenim razvojnim okoljem, ki omogoča prilagajanje uporabniškega programa ter dodajanje novih funkcionalnosti s pomočjo makrojev in osnovnih gradnikov po naročnikovih potrebah. V diplomskem delu je predstavljenih več razvojnih okolij oz. interpreterjev skriptnih jezikov, ki jih je možno vgraditi po dandanes pogosteje uporabljanih programerskih platformah, s poudarkom na okolju Delphi. Obdelane so predvsem lastnosti vgradnje, možnosti dostopa do razredov in objektov v glavnem programu ter zmogljivosti programskih jezikov. Predstavljena orodja smo primerjali po njihovih zmožnostih in hitrosti izvajanja pogostejših operacij. Ker nekomercialni ali vsaj cenovno ugodnejši produkti uporabljajo pristop z interpretiranjem, je povzeta tudi teorija sintakse in semantike ter interpreterjev. Praktičen del diplomske naloge predstavlja orodje OrbitaDAT (Database Administration Tool) za hiter dostop do podatkovnih baz z vgrajenim interpreterjem paxScript, naprednejšim urejevalnikom makrojev in možnostjo časovno razporejenih opravil.
Keywords: skriptni jezik, intepreter, makro, IDE, Delphi, paxScript, LIMS (laboratorijski informacijski sistem)
Published in DKUM: 23.06.2009; Views: 1952; Downloads: 146
.pdf Full text (1,09 MB)

8.
Orodja za razvoj videoiger
Branko Drevenšek, 2009, undergraduate thesis

Abstract: V tej nalogi opisujemo programske knjižnice, ki jih lahko uporabimo za izdelavo videoiger, ter orodja, s katerimi lahko izdelamo vsebine zanje. Ogledamo si osnove uporabe grafičnega pogona OGRE, fizikalnega pogona Bullet, povezovalne plasti OgreBullet, zvočnega pogona IrrKlang in sistema za izdelavo razpoznavalnikov GOLD. Poleg tega se dotaknemo uporabe nekaterih dodatkov in namenskih orodij za te komponente. Na kratko opišemo tudi postopek ustvarjanja vsebin za videoigro. Opisano predstavimo na primeru preproste arkadne 3D igre Wormhole, ki smo jo razvili z navedenimi orodji.
Keywords: videoigre, računalniška animacija, fizikalna simulacija, računalniški zvok, skriptni jezik, vmesne komponente za razvoj videoiger
Published in DKUM: 19.03.2009; Views: 2846; Downloads: 229
.pdf Full text (3,48 MB)

9.
10.
Search done in 1.12 sec.
Back to top
Logos of partners University of Maribor University of Ljubljana University of Primorska University of Nova Gorica