| | SLO | ENG | Cookies and privacy

Bigger font | Smaller font

Search the digital library catalog Help

Query: search in
search in
search in
search in
* old and bologna study programme

Options:
  Reset


1 - 6 / 6
First pagePrevious page1Next pageLast page
1.
2.
3.
IZBOLJŠANJE PROCESOV SKLADIŠČENJA V PODJETJU BETOMAX S.P.
Rok Šnajder, 2010, undergraduate thesis

Abstract: V diplomskem delu bomo predstavili skladiščenje kot pomembno logistično storitev, opisali bomo, kakšno je sodobno skladiščenje materiala, sodobno skladiščno logistiko, predstavili cilje, politiko in naloge skladiščenja. Prikazali bomo tudi smotrnost uporabe lokacij skladišč, kakšne vrste skladišč obstajajo v današnjem času ter predstavili njihovo delitev in prikazali notranjo ureditev ter opremo samega skladišča. V tretjem poglavju se bomo podrobneje dotaknili samih procesov skladiščenja, saj menimo, da je to ključni pojem v sami razlagi diplomskega dela. V četrtem, torej praktičnem delu diplomskega dela, bomo to osnovo, ki smo jo zapisali v predhodnih poglavjih, prenesli na konkreten primer podjetja Betomax Schenider, Marko Jeromel, s. p. Najprej bomo predstavili samo podjetje in kako poteka v njem skladiščenje ter s kakšnimi materiali podjetje posluje in s kakšnimi načini jih skladišči. Lotili pa se bomo tudi ključnega poglavja o skladiščnih procesih v podjetju ter predstavili probleme, ki nastajajo. Seznanili se bomo torej s problemi skladiščenja v podjetju in podali tudi ustrezne rešitve ter na ta način podjetju podali možnosti, ki bi lahko vplivale na boljše poslovanje.
Keywords: Skladiščenje, Skladiščni procesi, Skladiščne funkcije, Centralno skladišče, Skladiščenje v podjetju Betomax Schneider, Marko Jeromel, s. p.
Published: 10.12.2010; Views: 2338; Downloads: 673
.pdf Full text (2,62 MB)

4.
LOGISTIKA SKLADIŠČENJA PODJETJA JÖBSTL HOLDING GMBH
Andrej Žibrek, 2013, undergraduate thesis

Abstract: V nalogi sem opisal skladišča glede na njihove različne namene, predstavil razlike med javnimi in zasebnimi skladišči ter opozoril na prednosti posameznih skladišč. Ker je varnost v današnji družbi zelo pomemben dejavnik, sem najprej na splošno predstavil, kako ima to urejano večina podjetij, nato pa še podrobneje, kako ta pravila veljajo v podjetju Jöbstl Holding GmbH. Podrobno sem opisal skladišče omenjenega podjetja v Spielfeldu ter potek prevzema in izdajanja materiala v tem skladišču. Prav tako sem predstavil količino prometa in varnostne ukrepe v omenjenem skladišču.
Keywords: logistika, logistika skladiščenja, skladiščne funkcije, Jöbstl Holding GmbH, varnost v skladiščih
Published: 30.10.2013; Views: 888; Downloads: 117
.pdf Full text (667,80 KB)

5.
Izboljšava procesa skladiščenja v podjetju Acron d.o.o.
Anja Božič, 2014, master's thesis/paper

Abstract: Osnovni namen magistrske naloge je prikazati in analizirati pomen in vlogo skladišča in skladiščnega poslovanja ter razvoj logistike v podjetju Acron, d. o. o. Temeljna naloga skladiščne službe je prevzemanje, spremljanje, varovanje in izdajanje blaga. Poleg vseh teh nalog pa skladiščna služba ureja tudi vso dokumentacijo, ki je povezana s prevzemom in izdajo blaga. Zaradi težnje po racionalnosti in ekonomičnem poslovanju morajo biti skladišča na čim bolj ustrezni lokaciji, objekti pa morajo biti takšni, da na najbolj učinkovit način koristijo svojemu namenu. Razpored blaga v skladišču mora biti popolnoma pregleden, zahtevani materiali hitro dosegljivi, prav tako pa morajo biti izpolnjeni tudi vsi varnostni pogoji in ukrepi. V praktičnem delu magistrske naloge sem predstavila podjetje Acron, d. o. o., in pomen skladiščne funkcije ter logistike v današnjem času tudi za druga podjetja. Na podlagi lastnih izkušenj in opazovanj sem predstavila dejavnosti logistike in skladiščnega poslovanja, z opisom skladišč in predlogi za hitrejšo pripravo blaga oz. komisioniranje.
Keywords: logistika, skladiščno poslovanje, prevzem in izdaja blaga, izboljšava procesa, metode in načini skladiščenja, uspešnost skladiščne funkcije.
Published: 04.09.2015; Views: 1102; Downloads: 192
.pdf Full text (815,06 KB)

6.
Skladiščno poslovanje v podjetju X
Vesna Seman, 2016, undergraduate thesis

Abstract: V diplomskem delu smo predstavili skladiščno poslovanje v podjetju X, ki se ukvarja s proizvodnjo in prodajo mesa. V teoretičnem delu smo opredelili pomen skladiščenja za proizvodno podjetje, naloge in cilje skladiščenja, zaloge in stroške, funkcije skladiščenja in skladiščno opremo. V praktičnem delu smo predstavili podjetje X, njihovo dejavnost, informacijski sistem, značilnost obrata za razsek mesa ter na kratko opisali ostale funkcije v podjetju: nabavo, proizvodnjo in prodajo. V izbranem podjetju smo prikazali skladiščno dejavnost, predstavili skladišča, skladiščno opremo in transportna sredstva. Podrobno smo opisali temeljne skladiščne funkcije: prevzem, uskladiščenje, varovanje in izdajanje mesa ter katere dokumente je pri tem potrebno voditi. Namen skladiščenja je oskrba vseh porabnikov s potrebnim materialom ter ohranjanje količine in kakovosti uskladiščenega blaga. Skladišče je pomembna vez med nabavo, proizvodnjo in prodajo, saj omogoča njihovo nemoteno delovanje.
Keywords: skladišče, skladiščno poslovanje, skladiščne funkcije, meso
Published: 21.07.2016; Views: 1288; Downloads: 329
.pdf Full text (1,32 MB)

Search done in 0.12 sec.
Back to top
Logos of partners University of Maribor University of Ljubljana University of Primorska University of Nova Gorica