| | SLO | ENG | Cookies and privacy

Bigger font | Smaller font

Search the digital library catalog Help

Query: search in
search in
search in
search in
* old and bologna study programme

Options:
  Reset


1 - 7 / 7
First pagePrevious page1Next pageLast page
1.
ANALIZA IN IZBOR PROSTIH SPLETNIH SISTEMOV ZA UPRAVLJANJE Z VSEBINAMI
Miha Gregorič, 2016, bachelor thesis/paper

Abstract: Uporaba interneta postaja ena najpomembnejši komunikacijskih sredstev. Spletna stran je osnovni element vsakega podjetja, vedno bolj pa tudi vsakega posameznika. Včasih je bila izdelava spletnih strani zelo dolgotrajen in zahteven proces. Da bi izdelava spletnih strani bila hitrejša, so razvili sisteme za upravljanje z vsebinami (v nadaljevanju CMS). Veliko CMS sistemov je odprtokodnih. Najbolj razširjeni CMS sistemi danes so Joomla, Wordpres in Drupal. Zgradili bomo odločitveni model in jih primerjali med sabo. Uporabili bomo računalniški program DEXi. Namen primerjave je ugotoviti, kateri CMS sistem je najbolj primeren in za katerega uporabnika.
Keywords: Sistemi za upravljanje z vsebinami, Joomla, Wordpress, Drupal, DEXi
Published: 12.10.2016; Views: 630; Downloads: 79
.pdf Full text (2,82 MB)

2.
Uporaba in primerjava različnih mehanizmov za upravljanje predlog pri izgradnji spletne strani v CMS TYPO3
Patrik Barilar, 2016, undergraduate thesis

Abstract: Cilj diplomske naloge je predstavitev okolja TYPO3 in uporaba mehanizmov oz. tehnik pri izgradnji predloge za postavitev spletne strani. Najprej smo predstavili različne mehanizme za izdelavo predloge pri postavitvi spletne strani v okolju CMS TYPO3. Med seboj smo jih tudi primerjali in opisali njihove prednosti in slabosti. V praktičnem delu smo z uporabo odprtokodnega sistema TYPO3 in s pomočjo ostalih internetnih tehnologij razvili spletno stran. Pri postavitvi predloge smo uporabili enega izmed mehanizmov, ki se v tem času najpogosteje uporablja.
Keywords: razvoj spletnih aplikacij, sistemi za upravljanje z vsebinami, CMS, TYPO3, predloga
Published: 25.04.2016; Views: 992; Downloads: 78
.pdf Full text (3,46 MB)

3.
RAZVOJ SPLETNE TRGOVINE NA OSNOVI SISTEMA ZA UPRAVLJANJE Z VSEBINAMI PIMCORE
Dejan Kropec, 2015, undergraduate thesis

Abstract: V diplomskem delu je predstavljeno področje sistemov za upravljanje vsebin. Pri tem se osredotočamo na zasnovo spletnih sistemov za upravljanje vsebin in spoznamo današnje glavne smernice, ki jih področje zajema tako na spletu kot tudi drugje. Na začetku dela so predstavljeni sistemi za upravljanje vsebin in opisani splošni koncepti upravljanja z vsebinami. V nadaljevanju so proučeni različni tipi sistemov za upravljanje z vsebinami. Osredotočimo se na tipične značilnosti, ki jih takšni sistemi vključujejo. Sledi analiza arhitektur sistemov za upravljanje vsebin in njihovih sestavnih delov. Na področju uporabe so predstavljene aktualne rešitve sistemov za upravljanje vsebin. V praktičnem delu diplomskega dela smo razvili aplikacijo za spletno trgovino z uporabo ogrodja za izgradnjo spletnih aplikacij Zend Framework in sistema Pimcore. Na osnovi pridobljenega teoretičnega znanja je nato z uporabo sistema Pimcore, ki temelji na omenjenem ogrodju, razvit primer tipične aplikacije za elektronsko poslovanje. Razvita aplikacija predstavlja primer osnovne spletne trgovine za prodajo blaga na drobno in vsebuje različne tehnologije razvoja sodobnih spletnih aplikacij, kot so notacija JSON, jQuery in zahteve AJAX.
Keywords: upravljanje z vsebinami, sistemi za upravljanje z vsebinami, hiter razvoj aplikacij, elektronsko trgovanje, pimcore, jquery, zend framework
Published: 30.10.2015; Views: 814; Downloads: 63
.pdf Full text (2,43 MB)

4.
SISTEMI ZA UPRAVLJANJE MULTIMEDIJSKIH VSEBIN
Aleš Benčina, 2015, undergraduate thesis

Abstract: Diplomsko delo predstavlja delovanje in principe delovanja sistemov za upravljanje z vsebinami. Teoretični del naloge predstavlja vsebino, formate vsebine in namen sistema za upravljanje z vsebinami ter opisuje najbolj uporabljene module, ki sestavljajo celosten sistem. V okviru praktičnega dela naloge je pripravljena rešitev za osnovni model sistema v okolju ExtJS v programskem jeziku PHP. Predstavljeno je, kako naj bi osnovni moduli dopolnjevali sistem za upravljanje vsebine.
Keywords: sistemi za upravljanje z vsebinami, PHP, ExtJS, LAMP, multimedija
Published: 19.10.2015; Views: 894; Downloads: 67
.pdf Full text (2,09 MB)

5.
Primerjalna analiza sistemov za upravljanje z vsebinami
Damjan Markovič, 2015, undergraduate thesis

Abstract: Izbira pravega orodja za izdelavo spletne strani predstavlja zahtevno odločitev. V diplomskem delu smo se osredotočili na analizo treh najbolj razširjenih sistemov za upravljanje z vsebinami in jih primerjali s treh vidikov, in sicer z razvojnega, skrbniško/uporabniškega ter sistemskega vidika. Preučili smo njihovo teoretično ozadje in ga nadgradili z ugotovitvami in izkušnjami, ki smo jih pridobili z razvojem in uporabo sistemov za upravljanje z vsebinami. Temu smo dodali še rezultate sistemskih meritev in tako dobili zelo obsežno, celovito in splošno uporabno primerjalno analizo. Sisteme smo primerjali z vsakega vidika posebej, na koncu smo pa rezultate primerjav povzeli in konkretne ugotovitve predstavili na objektiven način, s ciljem olajšanja izbire najprimernejšega sistema CMS za razvijalce, skrbnike spletnih strani in sistemske administratorje.
Keywords: sistemi za upravljanje z vsebinami, primerjalna analiza, CMS, WordPress, Joomla!, Drupal
Published: 14.10.2015; Views: 848; Downloads: 111
.pdf Full text (1,95 MB)

6.
RAZVOJ SPLETNE STRANI ZA PODJETJE DAR-ja S.P.
Brane Maurič, 2012, undergraduate thesis

Abstract: Diplomska naloga opisuje proces postavitve spletne strani za mikro podjetje, ki se ukvarja s terapevtskim svetovanjem osebam, ki potrebujejo pomoč. Stran je bila izdelana z namenom hitrejše prepoznavnosti in konkurenčnejše širitve podjetja na trgu. Spletna stran je dinamična, saj omogoča, da si uporabnik sam izbere in rezervira želeni termin. Izdelana je na osnovi odprtokodnih programov. V uvodnem delu naloge so zapisane osnove o internetu in nekaj statističnih podatkov z namenom, da predstavimo, kako zelo pomembna je spletna stran za podjetje, saj vedno več ljudi išče prve stike z izdelkom ali s storitvijo ravno na spletu. Nadaljevanje naloge sledi postopkom izdelave spletne strani, od ideje do realizacije. Opisani so postopki izdelave v programih Artisteer, Joomla! in FileZilla. V zaključku naloge je opisan postopek vpisa v spletne imenike in iskalnike. Vsebuje tudi predvidevanja o nadaljnjem razvoju spletne strani.
Keywords: spletna stran, sistemi za upravljanje z vsebinami (CMS), odprta koda, Joomla!, Artister
Published: 22.01.2013; Views: 1248; Downloads: 146
.pdf Full text (6,49 MB)

7.
UVEDBA INTRANETA NA OKROŽNEM SODIŠČU PTUJ
Blaž Bombek, 2012, undergraduate thesis

Abstract: Uvajanje intranetne strani v organizaciji je danes povsem običajna zadeva. Diplomska naloga govori o pojmu intranet, razliki med intranetom in internetom, o odprtokodnih sistemih in o sistemih za upravljanje z dinamičnimi spletnimi vsebinami (CMS). V praktičnem delu smo se seznanili s sistemom Joomla ter opisali njegove prednosti in slabosti. Rezultat je izdelana intranetna stran na Okrožnem sodišču na Ptuju.
Keywords: intranet, odprta koda, sodišče, sistemi za upravljanje z vsebinami, Joomla
Published: 13.11.2012; Views: 1083; Downloads: 88
.pdf Full text (2,24 MB)

Search done in 0.1 sec.
Back to top
Logos of partners University of Maribor University of Ljubljana University of Primorska University of Nova Gorica