| | SLO | ENG | Cookies and privacy

Bigger font | Smaller font

Search the digital library catalog Help

Query: search in
search in
search in
search in
* old and bologna study programme

Options:
  Reset


1 - 10 / 16
First pagePrevious page12Next pageLast page
1.
UPORABA IN STROŠKOVNA ANALIZA SISTEMA ZA UPRAVLJANJE SPLETNIH VSEBIN
Miran Šmid, 2009, undergraduate thesis

Abstract: Glavna prednost sistemov za upravljanje spletnih vsebin — WCMS (angl. Web Content Management System) je poenostavitev in pohitritev postopkov kreiranja oziroma izdelave novih spletnih strani ter bistveno zmanjšanje obsega vzdrževanja. V diplomskem delu sem predstavil vpliv vsebine spletnih aplikacij na uspešno predstavitev, prodajo ali servis izdelkov v podjetju, kako lahko sodelujejo posamezni uporabniki ter kako se podjetja povezujejo v globalne organizacije. Izbral in predstavil sem nekaj vodilnih CMS sistemov, jih med seboj primerjal ter izbral najprimernejšega za izdelavo portala Društva avtomatikov Slovenije (DAS). Podal sem tudi stroškovni vidik pri izdelavi, uporabi in vzdrževanju portala med lastno programiranim sistemom za upravljanje spletnih vsebin in izbranim odprtokodnim sistemom za upravljanje spletnih vsebin.
Keywords: spletne vsebine, stroškovna analiza, sistemi za upravljanje spletnih vsebin, portal, Društvo avtomatikov Slovenije
Published: 18.11.2009; Views: 1738; Downloads: 134
.pdf Full text (4,51 MB)

2.
KLICI ODDALJENIH SPLETNIH STORITEV IN SPLETNI ZALOŽNIŠKI SISTEM
Danijel Ostojić, 2010, bachelor thesis/paper

Abstract: To diplomsko delo podaja nekaj osnovnih informacij o sistemih za urejanje vsebin. Predstavljena je zgodovina, lastnosti in predstavniki. V nadaljevanju je predstavljen sistem Joomla!, kjer smo podali zgodovino, lastnosti, opis arhitekture in ostale pomembnejše podatke o sistemu. Kasneje je opisana komponenta VirtueMart, kjer smo predstavili nekaj osnovnih podatkov, kot so funkcionalnost, arhitektura, prednosti in slabosti. V nadaljevanju je opisano snovanje XML-RPC spletnih storitev za sistem Joomla! v povezavi s komponento VirtueMart. Prikazan je tudi primer implementacije odjemalca za spletne storitve.
Keywords: sistemi za upravljanje vsebin, spletna trgovina, spletne storitve, Joomla!, VirtueMart
Published: 06.12.2010; Views: 1396; Downloads: 146
.pdf Full text (2,52 MB)

3.
ANALIZA IN RAZŠIRITVE SISTEMA ZA UPRAVLJANJE VSEBIN ''DOTNETNUKE''
Matic Knežar, 2010, undergraduate thesis

Abstract: V diplomski nalogi smo predstavili sisteme za upravljanje z vsebinami (CMS), njihov namen in področja uporabe. Podrobno smo prestavili spletni sistem za upravljanje z vsebinami »DotNetNuke« (DNN). Izbrali smo spletno mesto narejeno v primerljivi tehnologiji in ga primerjali s portalom DNN. Prav tako smo predstavili izdelavo lastnih modulov v DNN na podlagi praktičnega primera. Izdelali smo modul Sistem za rezervacije, ki ga lahko uporabljamo znotraj vsakega spletnega mesta, ki temelji na ustreznem DNN. Pokazali smo praktično uporabo izdelanega modula, z različnimi uporabniškimi pravicami. Predstavili smo postopek priprave modula, izdelave dodatnih tabel in kreiranje paketa, ki ga lahko namestimo na vsako spletno mesto, ki temelji na ustreznem DNN. Na koncu smo predstavili izdelano spletno mesto, kot tudi delovanje Sistema za rezervacije.
Keywords: sistemi za upravljanje vsebin, DotNetNuke, spletna aplikacija, spletni portali, izdelava programskih modulov, primerjalna analiza
Published: 06.12.2010; Views: 1771; Downloads: 130
.pdf Full text (10,25 MB)

4.
PRIMERJAVA SISTEMOV ZA UPRAVLJANJE SPLETNIH VSEBIN
Matej Matjašec, 30, bachelor thesis/paper

Abstract: V diplomskem delu bomo obravnavali sisteme za upravljanje spletnih vsebin, razlike sistemov CMS sistemov pa se vidijo večinoma v njihovih funkcionalnostih. Omejili se bomo na sledeče sisteme za upravljanje vsebin Joomla, WordPress, Drupal, Concrete, Modx, Xoops nad katerimi bomo izvedli kriterije in primerjanje funkcionalnosti sistemov. Uporabili bomo odločitveni program Dexi s katerim bomo določili najbolj optimalen sistem za upravljanje vsebin za določeno skupino uporabnikov. Izvedli bomo tudi anketni vprašalnik zaprtega tipa, s katerim bomo analizirali priljubljenost CMS sistemov študentov FERI.
Keywords: Sistemi za upravljanje vsebin, Joomla, WordPress, Drupal, Concrete, Modx, Xoops, analiza, funkcionalnosti, primerjava.
Published: 28.10.2011; Views: 2284; Downloads: 286
.pdf Full text (2,64 MB)

5.
ANALIZA OBSTOJEČIH RAZŠIRITEV V SISTEMU JOOMLA
Zmagoslav Šalamun, 2012, undergraduate thesis

Abstract: V diplomskem delu ocenjujemo in opisujemo obstoječe razširitve za odprtokodni sistem za upravljanje vsebin Joomla. Uporabili smo samo obstoječe in brezplačne razširitve, ki smo jih naložili z uradne spletne strani Joomla Extensions Directory. Razširitve smo ocenili s pomočjo večparametrskega odločitvenega modela. Obstajajo številni brezplačni sistemi za upravljanje vsebin; mi smo se odločili za Joomlo, saj je lani ponovno zmagala na The Open Source CMS. Ugotovili smo, da obstaja za Joomlo več kot 5000 razširitev. Nekatere imajo dobro tehnično podporo in hiter razvoj, druge pa so bistveno slabše tehnično podprte. Ugotavljamo, da postajajo številne razširitve plačljive ali pa jih lahko s spleta naložimo brezplačno le z zelo okrnjenimi funkcijami. Pri razširitvah za Joomlo je največji problem nihanje kakovosti razširitev.
Keywords: sistemi za upravljanje vsebin, CMS, dinamična spletna stran, Joomla, razširitve, komponenta, modul, vtičnik, predloga, večparametrski odločitveni model
Published: 26.11.2012; Views: 5407; Downloads: 114
.pdf Full text (3,87 MB)

6.
PRIMERJAVA SISTEMOV ZA UPRAVLJANJE VSEBIN
Simon Cvetek, 2013, undergraduate thesis

Abstract: V diplomskem delu smo raziskovali sisteme za upravljanje spletnih vsebin (CMS). Z njihovo pomočjo lahko vsakdo, tudi nepoznavalci, upravlja z spletnimi stranmi v vseh fazah (izdelava, urejanje, vzdrževanje). V zadnjih letih smo priča porastu le-teh sistemov. Primerjali smo sisteme, ki so zasedli prva tri mesta na tekmovanju The Open source CMS award 2011, torej sisteme Joomla!, Drupal in Plone. Joomla! je najbolj primerna za začetnike, Drupal za tiste, ki jih zanima, oziroma se vsaj malo spoznajo na programiranje in potrebujejo dodatne dodelave strani, ki jih drugi sistemi niso sposobni zagotoviti, Plone pa za napredne uporabnike, oziroma strani, kjer je varnost nujno potrebna. Ugotovili smo, da enotnega kriterija za izbiro CMS sistema ni, vsi obravnavani imajo približno enako raven kvalitete, tako je izbira odvisna predvsem od namembnosti strani in uporabnika, njegovih osebnih preferenc in nivoja znanja.
Keywords: Sistemi za upravljanje spletnih vsebin, Dinamična spletna mesta, Joomla!, Drupal, Plone
Published: 24.09.2013; Views: 1191; Downloads: 98
.pdf Full text (2,28 MB)

7.
PRIMERJAVA UČINKOVITOSTI SISTEMOV ZA UPRAVLJANJE Z VSEBINAMI
Dino Nedelko, 2013, undergraduate thesis

Abstract: V diplomskem delu smo se osredotočili na učinkovitost delovanja sistemov za upravljanje z vsebinami. V začetnem delu diplomskega dela smo tako izpostavili pomen učinkovitosti delovanja sistemov za upravljanje z vsebinami. Izbrane sisteme za upravljanje z vsebinami smo analizirali ter izpostavili njihove prednosti in slabosti. V nadaljevanju smo vse izbrane sisteme med sabo primerjali in tako izpostavili skupne točke ter tudi razlike. S pomočjo orodja za merjenje učinkovitosti posameznega sistema smo nato izmerili dejansko hitrost delovanja posameznega sistema za upravljanje z vsebinami. Vse dobljene rezultate smo predstavili v tabelah in grafih. S pomočjo meritev smo dobili konkretne rezultate učinkovitosti posameznega sistema za upravljanje z vsebinami.
Keywords: sistemi za upravljanje spletnih vsebin, učinkovitost delovanja, merjenje učinkovitosti
Published: 29.03.2013; Views: 875; Downloads: 75
.pdf Full text (4,31 MB)

8.
ANALIZA IN IZBOLJŠAVE E-KOMUNICIRANJA ŠTUDENTSKE ORGANIZACIJE UNIVERZE V MARIBORU
Katja Šincek, 2013, undergraduate thesis

Abstract: V diplomskem delu smo pogledali, kaj je komuniciranje in e-komuniciranje, obliko študentskega organiziranja v Sloveniji, BPMN 2.0 notacijo ter sisteme za upravljanje vsebin. Pripravili smo analizo trenutnega spletnega mesta Študentske organizacije Univerze v Mariboru ter obstoječih oblik e-komuniciranja, ki smo jih predstavili s pomočjo modelov pogovora. Pripravili smo vprašalnik, s katerim smo pridobili mnenja uporabnikov o trenutni rešitvi. Na podlagi lastne analize in prejetih odgovorov v vprašalniku smo ugotovili, da na trenutnem spletnem mestu manjka predvsem možnost komuniciranja med uporabniki in zaposlenimi. Pripravili smo predlog izboljšav ter izboljšane modele pogovora. S podanimi predlogi smo s pomočjo sistemov za upravljanje vsebin – Joomla kreirali prototip novega spletnega mesta. Prototip spletnega mesta omogoča uporabnikom komunikacijo z zaposlenimi in posledično lažje pridobivanje informacij.
Keywords: komuniciranje, e-komuniciranje, BPMN 2.0, modeli pogovora, Študentska organizacija Univerze v Mariboru, sistemi za upravljanje vsebin
Published: 11.10.2013; Views: 823; Downloads: 42
.pdf Full text (3,15 MB)

9.
IZDELAVA SPLETNE STRANI ZA KRAJEVNO SKUPNOST STRAŽIŠČE
Gašper Jančar, 2013, undergraduate thesis

Abstract: Diplomsko delo opisuje izdelavo spletne strani za Krajevno skupnost Stražišče. Spletna stran je eno od ključnih orodij pri promociji ponudbe nekega podjetja ali organizacije. Cilj diplomskega dela je bil izboljšati povezovanje in dostop do informacij krajevne skupnosti za krajane. Spletno stran je krajevna skupnost želela imeti že nekaj časa. Krajani si želijo pridobivati informacije s strani krajevne skupnosti na bolj sodoben in priročen način, kot je izdaja krajevnega glasila Sitar nekajkrat letno, prav tako pa to velja za naročnika. Za ta namen je bila izdelana spletna stran krajevne skupnosti. Spletna stran je izdelana na podlagi analize želja in potreb krajanov, ki so bile ugotovljene z izvedbo ankete v krajevnem glasilu. Poleg ankete smo naredili tudi pregled spletnih strani krajevnih skupnosti po slovenskih mestnih občinah. Večina spletnih strani krajevnih skupnosti je namenjena podajanju informacij javnega značaja. Večina od analiziranih spletnih strani krajevnih skupnosti je izdelanih v sistemih za upravljanje vsebin. Poleg spletne strani krajevne skupnosti je bila izdelana Facebook stran, kjer smo oglaševali dogodke, podajali informacije ter zbirali všečke, komentarje za pridobitev čim večjega kroga ciljnih uporabnikov. Izdelali smo tudi QR kodo za oglaševanje spletne strani v krajevnem glasilu.
Keywords: Spletna stran, Krajevna skupnost, Sistemi za upravljanje vsebin, Promocija
Published: 23.09.2013; Views: 1430; Downloads: 96
.pdf Full text (4,13 MB)

10.
RAZVOJ SPLETNEGA MESTA ZA PODROČJE ODNOSOV Z JAVNOSTMI NA OSNOVI SISTEMA WORDPRESS
Dunja Šulc, 2013, undergraduate thesis

Abstract: Za urejanje in vzdrževanje spletnih vsebin so vse bolj priljubljeni sistemi WCMS (Web Content Management System), po slovensko sistemi za upravljanje spletnih vsebin. Te programske rešitve od uporabnika ne zahtevajo znanja označevalnega jezika HTML, zato je upravljanje vsebin poenostavljeno. Kljub temu pa je pomembno, da se uporabnik zaveda možnosti prilagoditve in nadgraditve sistema, ki bo ustrezal njegovim specifičnim potrebam in željam. Z optimalnimi razširitvami in vpeljavo dodatnih funkcionalnosti prilagodimo sistem za lastne potrebe in s tem poskrbimo, da bo naše delo potekalo bolj kvalitetno, hitreje ter ceneje. V diplomskem delu smo spoznali nadgradnjo spletnega mesta, postavljenega na odprtokodni programski rešitvi WordPress, za potrebe predstavnika za odnose z javnostmi, na primeru Študentskega sveta Univerze v Mariboru.
Keywords: sistemi za upravljanje spletnih vsebin, spletno mesto, WordPress, vtičniki, odnosi z javnostmi
Published: 20.09.2013; Views: 808; Downloads: 99
.pdf Full text (3,11 MB)

Search done in 0.17 sec.
Back to top
Logos of partners University of Maribor University of Ljubljana University of Primorska University of Nova Gorica