| | SLO | ENG | Cookies and privacy

Bigger font | Smaller font

Search the digital library catalog Help

Query: search in
search in
search in
search in
* old and bologna study programme

Options:
  Reset


1 - 3 / 3
First pagePrevious page1Next pageLast page
1.
Uvedba sistema za sledenje in nadzor tovornih vozil v podjetju cinkarna celje, d.d.
Janko Kos, 2018, bachelor thesis/paper

Abstract: V diplomskem delu je najprej predstavljeno podjetje Cinkarna, Metalurško-kemična industrija Celje, d. d., ki ga uvrščamo med največja slovenska kemično-predelovalna podjetja. V podjetju smo se osredotočili na uporabo sistema za sledenje in nadzor vozil, ki bo tako pomagal voznikom, da opravijo svojo vožnjo hitreje in varno ter s samodejnim prenašanjem podatkov, iz sledilne naprave na računalnik. Upravljavcu voznega parka pa zagotavljal točne informacije o stanju vozila. V prvem poglavju smo predstavili nekaj teoretičnih osnov o transportu, o sistemu za sledenje in nadzor vozil ter našteli njegove prednosti in slabosti. V drugem poglavju smo predstavili obstoječe stanje v podjetju s podrobnim opisom programske opreme, dokumentacije, voznega parka, vrsto blaga, ki se transportira, število transportov, opisom transporta in predstavljeno kritično analizo. V tretjem poglavju smo opisali, kako izbrati pravilni program za sistem za sledenje in nadzor vozil, glede na potrebe v obravnavanem podjetju. Analizirali smo dva različna ponudnika sistemov za sledenje in nadzor vozil, opisali njuno delovanje in kako bi s programskimi dodatki rešili naše probleme ter izračunali stroške uvedbe sistemov v podjetju. V zaključku naloge smo predstavili oceno in vrednotenje uspešnosti uvedbe sistema za sledenje in nadzor vozil v podjetju, pogoje za uvedbo tega sistema in možnosti nadaljnjega razvoja.
Keywords: Cinkarna Celje, transport, GPS, sistem za sledenje in nadzor vozil, uvedba sistema za sledenje in nadzor vozil
Published: 15.10.2018; Views: 579; Downloads: 81
.pdf Full text (2,28 MB)

2.
Uvedba tehnologije za sledenje vozil v Steklarni Hrastnik
Siniša Smiljanić, 2013, undergraduate thesis

Abstract: GPS-tehnologija je v zadnjih letih na področju sledenja zelo napredovala, naj gre za sledenje vozil, letal, ljudi ali česa drugega. V zadnjem času je postala tehnologija dostopna vsem, ki jo želijo uporabiti v svoje namene, predvsem pa je zrasla uporaba tehnologije v logistične namene, saj vse več podjetij želi kar najbolje nadzorovati svoje logistične procese. V diplomski nalogi je predstavljena uvedba tehnologije za sledenje vozil v Steklarni Hrastnik. V prvem delu diplomske naloge so predstavljeni problem in načini za njegovo reševanje. Opisano sta tudi podjetje Steklarna Hrastnik in njegova dejavnost. Pri teoretičnih osnovah sta opisana nastanek in razvoj GPS-tehnologije skozi zgodovino. Prav tako so opisane določene karakteristike GPS-sistema in nekatere napake, ki jih je mogoče zaznati. V drugem delu je predstavljeno dejansko stanje v podjetju pred uvedbo tehnologije za sledenje vozil. V nadaljevanju je predstavljena tehnologija za sledenje vozil ponudnika NTS. Opisane so vrste storitev, ki jih podjetje ponuja. Prav tako je podan izračun uvedbe te tehnologije. Predstavljeni so tudi avtonomni logistični informacijski sistem in prednosti, ki jih podjetje dobi z njegovo uvedbo. V zaključku so podani ocena učinkov uvedbe te tehnologije, pogoji za njeno uvedbo ter možen nadaljnji razvoj.
Keywords: GPS-tehnologija, sistem za sledenje vozil.
Published: 22.10.2013; Views: 1067; Downloads: 141
.pdf Full text (1,11 MB)

3.
POJAV NAPAK PRI SLEDENJU VOZIL Z INTEGRACIJO GPS/GPRS TEHNOLOGIJE IN INS SISTEMOM
Branko Jurič, 2011, undergraduate thesis

Abstract: Diplomsko delo obravnava področje uporabe navigacijske tehnologije v cestnem prometu na primeru sledenja vozil. Na kratko opisuje razvoj globalnega navigacijskega satelitskega sistema in strukturo GPS sistema, ki se uporablja danes. Poudarek diplomskega dela je na integraciji GPS tehnologije z inercialnim navigacijskim sistemom za izboljšanje natančnosti pozicioniranja vozila. Raznolikost in uporaba MEMS inercialne navigacijske tehnologije, kot nadomestek GPS tehnologije v okolju šibkega navigacijskega signala ali ob kratkotrajni popolni prekinitvi signala, je dandanes obvezna in prisotna v vseh napravah za sledenje ter natančno pozicioniranje vozila. Delo vsebuje primer uporabe strojne in programske opreme za sledenje vozil podjetja Telargo d.o.o. in model upravljana voznega parka ter podaja smernice razvoja tehnologije za prihodnost.
Keywords: sledenje vozil, inercialni navigacijski sistemi, MEMS senzorji, napake pri sledenju vozil, GPS, satelitski sledilni sistem
Published: 05.10.2011; Views: 2528; Downloads: 242
.pdf Full text (3,68 MB)

Search done in 0.1 sec.
Back to top
Logos of partners University of Maribor University of Ljubljana University of Primorska University of Nova Gorica