| | SLO | ENG | Cookies and privacy

Bigger font | Smaller font

Search the digital library catalog Help

Query: search in
search in
search in
search in
* old and bologna study programme

Options:
  Reset


1 - 3 / 3
First pagePrevious page1Next pageLast page
1.
PRIMERJALNA ANALIZA SINHRONE IN ASINHRONE OBDELAVE PLAČILNEGA ZAHTEVKA
Matjaž Križaj, 2012, undergraduate thesis

Abstract: V diplomski nalogi je opisan plačilni zahtevek kot plačilna inštrukcija, ki jo plačnik posreduje do banke s pomočjo določene aplikativne rešitve. Opisane so aplikativne rešitve, kot so elektronsko bančništvo, šalterska aplikacija ali zaledna interna aplikacija, s katerimi je mogoče takšen proces izvajati. Opisana sta oba možna načina obdelave, sinhroni in asinhroni. Podane so analize obeh načinov, problemi, ki se pojavijo, in rešitve, kako najbolje optimizirati posamezen način in se približati popolnemu nadzoru nad samo obdelavo, od začetka do konca. Oba načina vključujeta prednosti in slabosti ter podrobno analizo obojih, kar lahko služi kot koristna informacija novemu naročniku pri odločitvi za nakup storitve, ki jo ponuja zunanji izvajalec. Dodani so slikovni prikazi posameznega procesa obdelave.
Keywords: - plačilni zahtevek - sinhron - asinhron - proces
Published: 08.01.2013; Views: 925; Downloads: 45
.pdf Full text (928,04 KB)

2.
FIZIKALNO MODELIRANJE MENJALNIKA Z DVOJNO SKLOPKO
Nebojša Ilić, 2012, undergraduate thesis

Abstract: V diplomskem delu je predstavljena najsodobnejša rešitev hitrega spreminjanja prestavnega razmerja, in sicer menjalnik z dvojno sklopko. Podana je zgodovina razvoja in opisane so vse različice tega tipa menjalnika. Za bolje razumevanje celotne tematike, je v diplomskem delu podrobno razloženo delovanje navadnega ročnega menjalnika, na katerem menjalnik z dvojno sklopko temelji. Podani so fizikalni principi delovanja zobniške dvojice ter torne sklopke. Opisan je celoten potek pretikanja z dvojno sklopko. V zaključku so navedene še prednosti in slabosti, ki jih vožnja s takim menjalnikom prinaša.
Keywords: transmisija, menjalnik, dvojna sklopka, prenosna gred, odgonska gred, zobniška dvojica, zobnik s poševnim ozobjem, sinhron, torna lamela
Published: 21.11.2012; Views: 1261; Downloads: 417
.pdf Full text (1,27 MB)

3.
Konstruiranje sinhrona za pogonsko prikolico
Gregor Slemnik, 2013, undergraduate thesis

Abstract: V predloženem delu je predstavljeno konstruiranje sinhrona za pogonsko prikolico. Ker je trg vedno bolj zahteven so se v podjetju Struc odločili, da bodo dimenzije plaščev na enoosnem traktorju in pogonski prikolici enake, zato je potrebno spremeniti dimenzije plaščev na enoosnem traktorju. Ker bomo spremenili dimenzije plaščev je bilo potrebno na novo preračunati sinhron in narediti trdnostni preračun valjastih zobnikov. S pomočjo programa AuoCAD sem naredil tehnično in tehnološko dokumentacijo. Na koncu sem sinhron sestavil in naredil opis poteka montaže.
Keywords: sinhron, gnana prikolica, trdnostni preračun, enoosni traktor, montaža, zobnik
Published: 07.11.2013; Views: 1594; Downloads: 310
.pdf Full text (3,01 MB)

Search done in 0.08 sec.
Back to top
Logos of partners University of Maribor University of Ljubljana University of Primorska University of Nova Gorica