| | SLO | ENG | Cookies and privacy

Bigger font | Smaller font

Search the digital library catalog Help

Query: search in
search in
search in
search in
* old and bologna study programme

Options:
  Reset


1 - 4 / 4
First pagePrevious page1Next pageLast page
1.
Modeliranje omrežij ethernet z ogrodjem INET
Peter Petrov, 2016, undergraduate thesis

Abstract: V diplomskem delu je predstavljeno modeliranje omrežij ethernet z ogrodjem OMNeT++ in njegovo nadgradnjo INET. Najprej je opisano programsko orodje za modeliranje in simulacije. Sledi predstavitev etherneta. V nadaljevanju so opisani moduli, ki jih ogrodje INET ponuja za modeliranje omrežij ethernet. Temu sledi predstavitev modeliranja na treh manjših omrežjih, in sicer na omrežju z vodilom, omrežju z zvezdišči in omrežju s stikali. Predstavljeni so rezultati, ki jih lahko dobimo s pomočjo ogrodja INET. Na koncu je izvedeno modeliranje večjega omrežja s protokoloma vpetega drevesa. Predstavljeno je, kaj vse nam ponuja ogrodje INET pri analizi delovanja omrežja in pri primerjavi protokolov.
Keywords: modeliranje omrežij, ethernet, stikalo, protokol vpetega drevesa, simulacija.
Published: 21.09.2016; Views: 787; Downloads: 83
.pdf Full text (2,24 MB)

2.
UVEDBA NOVEGA VMESNIKA SLOJA PODATKOVNE POVEZAVE V OGRODJU INET
Jasmina Macur, 2013, undergraduate thesis

Abstract: V diplomskem delu smo implementirali protokol z drsečim oknom 'vrni se za N' iz Tanenbaumovega učbenika Computer Networks v simulacijskem okolju OMNeT++ in v modele vozlišč ogrodja INET za simulacijo omrežij IP uvedli vmesnike sloja podatkovne povezave s tem protokolom, ker do sedaj niso vsebovali vmesnikov z nadzorom napak in krmiljenjem pretoka. Najprej je predstavljeno ogrodje INET in njegova namestitev. Nato smo opisali protokol in preslikavo implementacije, kot si jo je zamislil avtor učbenika,v model za OMNeT++. Sledi opis preizkušanja delovanja modela in uvedbe omrežnih vmesnikov s tem protokolom ter preizkusa njihovega delovanja s simulacijo omrežja IP.
Keywords: simulacija omrežij, sloj podatkovne povezave, protokol, avtomatična zahteva po ponovni oddaji, programiranje
Published: 17.06.2013; Views: 1489; Downloads: 86
.pdf Full text (5,28 MB)

3.
MERJENJE IN MODELIRANJE IP-OMREŽNEGA PROMETA
Primož Finšgar, 2011, bachelor thesis/paper

Abstract: V diplomski nalogi smo preizkusili statistične metode modeliranja prometa za potrebe simulacij, ki temeljijo na merjenju realnega prometa v omrežju. Metode smo preizkusili v simulacijskem orodju OPNET Modeler in v realnem omrežju, kjer smo za generiranje prometa uporabili generatorje prometa. Preizkusili smo generiranje prometa s počasi pojemajočimi porazdelitvenimi funkcijami, kot so eksponentna, Paretova ali Weibullova Rezultati eksperimentov naj bi pokazali, da je metoda modeliranja prometa uporabna za namene simulacij realnih omrežij.
Keywords: simulacija omrežij, merjenje prometa, modeliranje prometa
Published: 20.09.2011; Views: 1503; Downloads: 100
.pdf Full text (1,83 MB)

4.
MODELIRANJE IN SIMULACIJA V OKOLJU OMNeT++
Sandra Sitar, 2010, undergraduate thesis

Abstract: V diplomskem delu opisujemo okolje OMNeT++, ki omogoča modeliranje in simulacijo telekomunikacijskih omrežij. Najprej je opisana sestava modelov OMNeT++ in kako sploh deluje simulacijski sistem. Sledi okvirna predstavitev jezika NED ('NEtwork Description' — opis omrežja), s katerim opisujemo topologijo modelov. Nato je obširno poglavje o integriranem razvojnem okolju, ki ga ponuja OMNeT++. Da bi čim bolje predstavili OMNeT++, smo za konec naredili še primer modela in simulacijo protokola z mirovanjem z implicitno ponovno oddajo. S primerom smo želeli praktično prikazati, kako se sploh gradijo modeli v okolju OMNeT++, kako se z njim simulira in kako lahko z orodji, ki jih ponuja, pridobimo željene statistike o delovanju modela.
Keywords: simulacija omrežij, opis omrežja, integrirano razvojno okolje, uporabniški vmesnik, zapisovanje rezultatov.
Published: 04.04.2011; Views: 3324; Downloads: 240
.pdf Full text (1,77 MB)

Search done in 0.06 sec.
Back to top
Logos of partners University of Maribor University of Ljubljana University of Primorska University of Nova Gorica