| | SLO | ENG | Cookies and privacy

Bigger font | Smaller font

Search the digital library catalog Help

Query: search in
search in
search in
search in
* old and bologna study programme

Options:
  Reset


1 - 4 / 4
First pagePrevious page1Next pageLast page
1.
Transport poliamidnega prahu za selektivno lasersko sintranje s podtlačnim sesalnim sistemom
Žiga Kadivnik, 2019, master's thesis

Abstract: Predstavljene so obstoječe rešitve sejanja poliamidnega prahu za selektivno lasersko sintranje. Mednje spada sejanje z odsesovalno napravo, pri kateri prihaja do pogostih odpovedi komponent ležajnega sistema zaradi drobne granulacije prahu. Na podlagi eksperimentalne analize odsesovalne naprave, konstruiranja in izvedbi numeričnih analiz različnih podtlačnih sesalnih sistemov, je zasnovan način transporta poliamidnega prahu v zračnem toku po vakuumskem principu. Rezultati numeričnih analiz so potrjeni z izdelavo in eksperimentalno analizo funkcionalnega prototipa ejektorskega sistema. Študija pokaže slabši sesalni efekt odsesovalne naprave z uporabo ejektorja. Ejektorski sistem v kombinaciji z odsesovalno napravo ne ustvari dovolj podtlaka za učinkovito sesanje delcev prahu.
Keywords: selektivno lasersko sintranje, poliamid, podtlačni sesalni sistem, ejektor, ejektorski sistem
Published: 11.11.2019; Views: 342; Downloads: 36
.pdf Full text (2,34 MB)

2.
Razvoj sesalnega sistema za dirkalnik Formula S
Robert Fridman, 2016, undergraduate thesis

Abstract: V diplomskem delu je obravnavan razvoj sesalnega sistema s posebnimi zahtevami za dirkalni motor dirkalnika GPE 14. Določiti smo želeli optimalne geometrijske lastnosti sesalnega sistema za doseganje nemotenega dovoda zraka pri čim nižjih tlačnih izgubah. V ta namen smo z uporabo numeričnih simulacij analizirali vpliv spremembe geometrijskih lastnosti sesalnega sistema na karakteristiko motorja in optimirali geometrijske lastnosti, za katere je bilo ugotovljeno, da bistveno vplivajo na karakteristiko dirkalnega motorja. Rezultati kažejo opazna znižanja (12,3 %) tlačnega padca skozi restriktor in vidno izboljšane karakteristike motorja (1,58 %) glede na začetni dizajn geometrijskih parametrov sesalnega sistema. Rezultati numeričnih simulacij so bili verificirani z laboratorijskimi meritvami.
Keywords: sesalni sistem, optimizacija, računalniška dinamika tekočin
Published: 07.09.2016; Views: 802; Downloads: 110
.pdf Full text (2,58 MB)

3.
Zmanjšanje prekomernega prašenja pri tračnih transporterjih
Blaž Košir, 2014, undergraduate thesis

Abstract: V diplomskem delu je obravnavan problem prekomernega prašenja pri tračnih transporterjih. Predstavljene so osnovne značilnosti, sestava in delovanje tračnih transporterjev kot naprav za kontinuiran transport materiala v industriji. Analizirane so fizikalne lastnosti sipkega materiala ter podani vzroki za nastanek prašenja na presipnem mestu. Opisane so metode, ki se najpogosteje uporabljajo v praksi za zavarovanje tračnega transporterja pred prašenjem (zavarovanje s pločevino, uporaba procesa megličenja, metoda uporabe sesanja prahu in elektro-statični sistem). V zaključku so predstavljene prednosti in slabosti omenjenih metod in možnosti nadaljnega razvoja. Na koncu diplomskega dela je izveden primer preračuna odpraševanja s pomočjo sesalnega sistema.
Keywords: tračni transporter, presipno mesto, zvezni transport, sipki material, prašenje, sesalni sistem
Published: 20.10.2014; Views: 964; Downloads: 127
.pdf Full text (1,98 MB)

4.
VPLIV KONSTRUKCIJSKIH PARAMETROV SESALNEGA IN IZPUŠNEGA SISTEMA NA KARAKTERISTIKE MOTORJA
Tilen Gomboc, 2009, undergraduate thesis

Abstract: V diplomskem delu so prikazani vplivi konstrukcijskih parametrov sesalnega in izpušnega sistema na karakteristike motorja. Numerična analiza s programom AVL Boost je bila izvedena za moč motorja, hrup motorja, specifično porabo goriva ter emisije Nox v območju med 6000 min-1 in 12000 min-1. Program AVL Boost je primerno programsko orodje za kvalitetno analizo spreminjanja konstrukcijskih parametrov, saj so končni rezultati vse pričakovane vrednosti.
Keywords: Motorji z notranjim zgorevanjem, sesalni sistem, izpušni sistem, moč motorja, hrup motorja, specifična poraba goriva, emisije Nox.
Published: 21.12.2009; Views: 2228; Downloads: 192
.pdf Full text (1,36 MB)

Search done in 0.15 sec.
Back to top
Logos of partners University of Maribor University of Ljubljana University of Primorska University of Nova Gorica